Copy
Wordt deze e-mail niet juist weergegeven? Bekijk de nieuwsbrief hier.

Nieuwsbrief februari 2016 met in deze editie o.a. : Zikavirus, nieuwe website, schadeclaims en terugkeer naar Nederland

 

Beste Lezer,
 

De eerste maand van 2016 is al weer voorbij, het begin van een nieuw jaar is altijd een drukke tijd aangezien dan de meeste verzekeringen binnen het EZA Expat Pakket prolongeren. Een enorme klus aangezien we erg veel verzekerden hebben. We streven er altijd naar om alles op tijd én foutloos bij de zendelingen te krijgen.

Eind december hebben we ons kantoor in Terschuur leeggehaald en vanaf 1 januari is daar een nieuwe huurder in gekomen. Het is nog even wennen met het plannen van de afspraken. We proberen zoveel mogelijk centraal in het land af te spreken.

 

Zikavirus:
 

Sinds mei 2015 heeft het zikavirus zich verspreid naar verschillende gebieden in Latijns- en Midden Amerika. Het zikavirus kan zikakoorts veroorzaken. Het virus wordt verspreid door zogenaamde Aedes-muggen. Er zijn aanwijzingen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind.

 

Zwangere vrouwen en vrouwen die zwanger willen worden kunnen met een arts de noodzaak van een reis naar deze gebieden overleggen en uitstel overwegen. Dit adviseert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Meer informatie over het zikavirus vindt u op de websites van het RIVM, het LCR en de WHO.

 

Hoe kunt u het zikavirus krijgen en hoe kunt u anderen besmetten? Het virus wordt overgedragen door een beet van een besmette mug. De muggen die het zikavirus overbrengen zijn net als bij dengue met name overdag actief. De ziekte wordt ( zoals het nu nog lijkt) niet van mens tot mens overgedragen. De ziekteverschijnselen van het zikavirus zijn meestal mild en kortdurend (2 tot 7 dagen) Klachten zijn koorts, conjunctivitis (ontsteking van slijmvlies van het oog) tijdelijke gewrichtsklachten vooral in handen en voeten en huiduitslag.

 

Aangezien er (nog) geen vaccin beschikbaar is, wordt je geadviseerd om je overdag goed tegen muggen te beschermen. Hierdoor bescherm je jezelf tegen dengue en ook tegen het  zikavirus. Wanneer er belangrijke ontwikkelingen zijn rondom het zikavirus houden we je op de hoogte.


Website:
 

Vanaf de vorige zendinginformatiedag is onze nieuwe website “live” gegaan. We zijn erg blij met het resultaat, het is veel overzichtelijker geworden en past meer bij deze tijd. Ook het zendinginformatieplatform ( ZIP ) is tegelijkertijd gelanceerd. Het ZIP is bedoeld om er voor te zorgen dat mensen die overwegen om naar het zendingsveld te gaan of er al zijn informatie over uiteenlopende onderwerpen kunnen vinden. Deze website zal continu in beweging zijn omdat er steeds nieuwe artikelen bijkomen. Deze artikelen worden geschreven door verschillende personen uit diverse vakgebieden maar kan ook door zendelingen worden aangedragen.

 

Schadeclaims:
 

Via onze nieuwe website kunnen ook heel gemakkelijk de schadeclaims worden ingediend. Het is belangrijk dat het declaratieformulier wordt ingevuld dit mag daarna gewoon via een duidelijke foto worden geüpload, dit geldt ook voor de nota’s. Gewoon een foto nemen met de telefoon en uploaden. Vanzelfsprekend mogen de claims ook nog via de post worden gestuurd naar ons postbusadres, niet meer naar Terschuur. Onze voorkeur gaat uit naar het digitaal ontvangen van de ontvangen van de claims dit werkt sneller en er raakt minder zoek.

 

Terugkeer naar Nederland:
 

Hoewel veel mensen helemaal niet denken aan terugkeren naar Nederland komt het toch vaak voor. Veel mensen denken ten onrechte dat de benodigde  wijzigingen automatisch gaan. Wanneer je voor langere of misschien zelfs onbepaalde tijd terugkeert naar Nederland moeten er een aantal zaken geregeld worden.

Zo ben je bijvoorbeeld verplicht om je weer in te schrijven in de Burgerlijke administratie wanneer je langer dan 4 maanden in Nederland blijft. Indien dit het geval is heb je ook weer een zorgverzekeringsplicht.

EZA Verzekeringen helpt je graag met het omzetten van de huidige verzekeringen naar de Nederlandse verzekeringen. Op deze manier zorg je ervoor dat je nooit dubbel verzekerd bent maar ook dat je niet onverzekerd bent. EZA Verzekeringen kan je helpen met alle voorkomende verzekeringen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een: aansprakelijkheids- inboedel- en autoverzekering maar ook in alle andere verzekeringen kunnen wij adviseren.

 

Tot slot:
 

Inmiddels zijn onze boekjes “Zending verzekerd” en “Kerk en stichting verzekerd” opnieuw uitgebracht met alle relevante wijzigingen daarin.

Wanneer je dit wilt ontvangen laat het dan gerust weten dan zorgen wij dat het wordt verstuurd.
 

Wij wensen je veel zegen in je werk.

Team EZA Verzekeringen.
 

Like ons op Facebook

Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van al het nieuws van onder andere het laatste nieuws over het Zikavirus.

Wilt u meer informatie over EZA Verzekeringen, bekijk dan onze website.

 


 
Email Marketing Powered by Mailchimp