View this email in your browser

Opvang Oekraïense vluchtelingen

 

De oorlog in Oekraïne maakt veel los in onze samenleving. Mensen voelen zich betrokken en willen helpen. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel acties en initiatieven er zijn gestart.

In deze Even Bijpraten willen wij u informeren over de laatste stand van zaken in onze gemeente.

De gemeente De Bilt gaat 60 Oekraïense vluchtelingen opvangen in de bovenste verdieping van het gemeentehuis. Naast opvang wordt ook zorg, onderwijs en begeleiding georganiseerd. Daarnaast hebben zich tientallen mensen gemeld die bereid zijn om vluchtelingen in huis te nemen of al vluchtelingen hebben opgevangen. Inwonersorganisaties en ondernemers hebben opties aangedragen voor plaatsen waar langdurig verblijf mogelijk is. Deze opties worden momenteel door de gemeente verkend.

De gemeente vraagt aan inwoners die een activiteit willen organiseren, goederen willen doneren of als vrijwilliger willen helpen op locatie om hun aanbod te mailen naar samenvooroekraïne@debilt.nl.

Daarnaast is er een blog gestart. Hier vindt u de laatste ontwikkelingen, informatie voor gastgezinnen, informatie over hulpinitiatieven, diverse hulplijnen en verwijzingen naar informatie in het Oekraïens.

 

Copyright © 2022 Bewonersvereniging Bilthoven-Noord, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp