View this email in your browser

Komst behandelcentrum Wier, onderdeel van Fivoor, naar terrein Berg en Bosch, professor Bronkhorstlaan in Bilthoven

 

Heel recent is bekend geworden dat de open afdeling van Wier, onderdeel van Fivoor, op 18 januari van Den Dolder naar het terrein van Berg en Bosch gaat verhuizen. Dit heeft voor onrust gezorgd onder onze inwoners en bij de omwonenden en gebruikers van het terrein.

De komst van de kliniek heeft ook ons overvallen, zie het artikel van 4 januari jl. in het Algemeen Dagblad. De burgemeester deed een klemmend beroep op ons om de rust te bewaren en geen contact met de media te hebben. Vervolgens zochten diverse raadsfracties alsnog de media op om hun mening kenbaar te maken. Zie hiervoor het bijgevoegde persbericht en het artikel op nos.nl van rtv utrecht. Afgelopen donderdag hebben wij als BBN bestuur ons laten informeren door een vertegenwoordiging van Fivoor en de gemeente en daarbij onze zorgen geuit.

In eerdere berichtgeving van Fivoor is door een woordvoerder aangegeven dat er sprake zou zijn van een “nul incidenten kliniek”. De vertegenwoordiging van Fivoor nuanceerde dit beeld, omdat zij hierover open en transparant wil zijn. Overlast is niet uit te sluiten; velen van u kennen de overlast zoals die voorkomt in Den Dolder. We hebben aangegeven dat direct omwonenden en inwoners vragen hebben over hoe Fivoor en de gemeente de veiligheid waarborgen en hoe zij denken overlast te kunnen beperken. Zie de artikelen van 6 en 7 januari jl. in het Algemeen Dagblad.

Fivoor en de gemeente organiseren voor alle belangstellenden daarom een digitale kennismakingsbijeenkomst op dinsdag 11 januari aanstaande om 20.00 uur. U kunt zich hiervoor aanmelden op www.fivoor.nl/bilthoven.

Indien blijkt dat er daarna nog steeds vragen zijn, overweegt BBN voor haar leden een extra informatiebijeenkomst te organiseren. Fivoor heeft toegezegd hieraan mee te zullen werken.

Heeft u naar aanleiding van deze berichtgeving nog vragen of opmerkingen, dan horen wij het graag op info@bilthovennoord.nl.


Bestuur Bewonersvereniging Bilthoven Noord
 

Artikel AD 4 januari, zie bijlage
 

persbericht raadsfracties, zie bijlage nos.nl biltse politici balen van stemmingmakerij
 

Artikel AD 6 januari, zie bijlage

Artikel AD 7 januari, zie bijlage 

Copyright © 2022 Bewonersvereniging Bilthoven-Noord, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp