Copy
Is de mail niet goed te lezen? Bekijk hem in de browser
 
 
 
Hoe pakt de nieuwe energieprestatienorm NTA 8800 in de praktijk uit? Dat is een vraag waar niemand nog het antwoord op weet. De eerste doorrekeningen worden deze week naar buiten gebracht.
 
 
 
Wijzigingsregeling hypothecair krediet 2019 bekend
 
 
De wijzigingsregeling hypothecair krediet 2019 is gepubliceerd in de Staatscourant. Er zijn enkele wijzigingen ten opzichte van 2018. Bij het verstrekken van een hypothecair krediet voor de financiering van een woning met een EI of EPC gelijk aan of lager dan nul kan een bedrag van € 15.000 buiten beschouwing worden gelaten bij de berekening van de financieringslast. Hiervoor hoeft geen energieprestatiegarantie te worden verstrekt. 
Lees verder...
 
 
NTA 8800 rekenmethode beschikbaar
 
 
NTA 8800 vervangt NEN 7120 en is van toepassing op nieuwbouw en bestaande bouw, zowel woning- als utiliteitsbouw. De bepalingsmethode is onder regie van NEN ontwikkeld door een programmaraad waarin de energie-, installatie- en bouwsector, gemeenten, vastgoedeigenaren, woningcorporaties en adviseurs vertegenwoordigd zijn. Op 20 november wordt op het (uitverkochte) congres EPG 2.0 de inhoud en het implementatietraject toegelicht.
Lees verder...
 
 
Aardgasvrij kan grondwaarde verhogen
 
 
Nieuwbouw wordt inmiddels vrijwel standaard gasloos gepland en opgeleverd. Wat betekent dat voor de waarde van de grond? Als gasvrij bouwen duurder is, moet de grond dan goedkoper worden aangeboden? Hoe zit het dan met de lagere energielasten na oplevering? Lon Chi is woningbouwaanjager bij de gemeente Zoetermeer. Hij onderzocht deze kwesties ter afronding van zijn MRE opleiding aan de TIAS.
Lees verder...
 
 
ZEN Project: Wonen aan de Bonkevaart Leeuwarden
 
 
In het kleinschalige nieuwbouwplan Wonen aan de Bonkevaart aan de Groningerstraatweg in Leeuwarden zijn 16 twee-onder-een-kapwoningen ontwikkeld. Deze woningen voldoen allemaal aan BENG en ze zijn energieneutraal. “Onze conclusie is dat BENG goed te behalen is bij dit soort woningen”, aldus Ronald Huijssoon, die dit project ontwikkelde namens Slokker Vastgoed.
Lees verder...
 
 
 
 
Agenda
 
Dinsdag 20 november
BENG en gasloos bouwen
Greenworks
 
Dinsdag 20 november
Congres EPG 2.0 (vol)
NEN
 
Donderdag 29 november
Blijven bouwen met BENG en MPG
BNL Academy
 
Maandag 3 december
Tools voor de energietransitie
Bouwforum
 
Maandag 3 december
Consequenties van bouwen zonder aardgas
Bouwforum
 
 
 
  Volg Lente-akkoord ook op Twitter en LinkedIn

Twitter LinkedIn
 
 
  Het Lente-akkoord is een initiatief van Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM, NVB en de minister van BZK.  
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier