Copy
Is de mail niet goed te lezen? Bekijk hem in de browser
 
 
 
Dankzij de energieprestatievergoeding (EPV) hebben een aantal woningcorporaties inmiddels vele honderden NOM-woningen kunnen realiseren. In de zomer van 2018 kwam de ZEN themagroep EPV bijeen om te werken aan een tweetal publicaties over dit onderwerp. Dit najaar komt er een vervolg: de ZEN themagroep EPV verdieping.
 
 
 
Nieuwe ZEN themagroep: EPV verdieping
 
 
Op verzoek van de deelnemers aan de eerste ZEN themagroep EPV organiseren we vanaf 16 november een vervolg. Deze keer zullen we focussen op praktijkervaringen met de EPV: hoe kun je dit als corporatie goed regelen in je organisatie? Onder welke omstandigheden is EPV light een reële optie? Voorzitter van de themagroep is Jeffrey Mennen (foto). Aanmelden is vanaf nu mogelijk.
Lees verder...
 
 
Start Switchteam Aardgasvrije nieuwbouw
 
 
Heeft u een bouwvergunning, of heeft u een vergunning in aanvraag die uitgaat van een gasaansluiting? Wilt u onderzoeken of het toch mogelijk is om voor aardgasvrije nieuwbouw te gaan? Dan kunt u gebruikmaken van het Switchteam Aardgasvrije Nieuwbouw. Een Switchteam kan, op verzoek, in vijf werkdagen een advies voorleggen aan de stakeholders.
Lees verder...
 
 
Waardering voor innovatieve ventilatieconcepten
 
 
Na de ‘Badkamerchallenge’ van 2016 daagde corporatie Mitros in 2017 de markt opnieuw uit. De opdracht: innovatieve oplossingen ontwikkelen voor een gezond en aangenaam binnenklimaat (na renovatie). De teams van Fresh-r en BRRIT+1 wonnen deze '100%GZNDwonen Challenge'. Tijdens de ZEN platformbijeenkomst van 11 september werd bekeken of de winnende concepten ook interessant zijn voor nieuwbouw.
Lees verder...
 
 
Mitros en Heijmans realiseren BENG in hoogbouw
 
 
Tot nu toe zijn er weinig voorbeelden van hoogbouw die voldoen aan de voorgenomen BENG-eisen. Woningcorporatie Mitros wil daar in samenwerking met Heijmans verandering in brengen. Zij realiseren het appartementengebouw Terwijde Zuidoost in Leidsche Rijn. Het wordt een complex met 121 levensloopbestendige driekamerappartementen, gedeeltelijk met vier en gedeeltelijk met negen verdiepingen.
Lees verder...
 
 
ZEN Project: De Gaarden in Ulft
 
 
In De Gaarden in het Gelderse Ulft zijn in 2017 38 nul-op-de-meter-woningen opgeleverd voor de sociale verhuur. “28 kleine gezinswoningen en 10 levensloopbestendige. Iets minder dan de helft voldoet helemaal aan de nieuwste BENG-eisen”, vertelt Ingrid Pierik, Beleidsadviseur Techniek bij wooncorporatie Wonion.
Lees verder...
 
 
 
 
Agenda
 
Donderdag 4 oktober
Cursus berekening MPG
W/E adviseurs
 
Dinsdag 30 oktober
Blijven bouwen met BENG en MPG
BNL Academy
 
Maandag 5 november
Blijven bouwen met BENG en MPG
BNL Academy
 
Dinsdag 6 november
Cursus berekening MPG
W/E adviseurs
 
Dinsdag 6 november
Hoe gaan comfort en energieprestatie hand in hand?
Greenworks
 
 
 
  Volg Lente-akkoord ook op Twitter en LinkedIn

Twitter LinkedIn
 
 
  Het Lente-akkoord is een initiatief van Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM, NVB en de minister van BZK.  
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier