Copy
Is de mail niet goed te lezen? Bekijk hem in de browser
 
 
 
In het najaar van 2018 zal de nieuwe BENG-norm NTA 8800 gereed zijn. Eind 2018 maakt de minister de definitieve BENG-eisen bekend. Die zullen waarschijnlijk verschillen van de tot nog toe voorgenomen BENG-eisen. In de zomer van 2019 volgen de software-pakketten om de BENG-berekeningen uit te voeren.
 
 
 
Inspirerende praktijkvoorbeelden op ZEN-bijeenkomst
 
 
Op 12 juni kwamen in Driebergen ruim 70 mensen bijeen voor een 'reguliere' ZEN Platformbijeenkomst. Dat betekende bijgepraat worden over de laatste ontwikkelingen rond de BENG-regelgeving, en inspirerende voorbeeldprojecten bespreken, zoals de NOM-appartementengebouwen De Willem en De Zwijger in Best. En daarna in twee kennissessies de diepte in met onder meer de kosten van warmte in Ecowijk de Kiem, de kosten van alternatieven voor aardgas en de uitkomsten van de ZEN themagroep Energieprestatievergoeding (EPV).
Lees verder...
 
 
Betaalbaarheid is nummer één bij De Willem en De Zwijger
 
 
De Willem en De Zwijger zijn twee 5-laags NOM-appartementencomplexen die worden gerealiseerd in het Brabantse Best, middenin een jaren ’60 wijk met sociale woningbouw. Het gaat om sociale huur met EPV. Betaalbaarheid was een belangrijk uitgangspunt voor opdrachtgever Woonstichting ’thuis. Peter Poell (BAM Wonen) en Harold van de Ven (NB Architecten, foto) gingen tijdens de ZEN Platformbijeenkomst van 12 juni dieper in op het proces en de innovatieve technische oplossingen.
Lees verder...
 
 
Ecowijk de Kiem wordt geen vetpot voor Nuon
 
 
In de noordelijke hoek van de wijk Schuytgraaf in Arnhem wordt een gloednieuwe ‘ecowijk’ gerealiseerd door vijf consortia die allemaal zijn samengesteld rond leden van het kennisnetwerk DNA in de Bouw. Carl-peter Goossen (BouwNext, voorzitter DNA in de Bouw) vertelt in een ZEN-sessie op welke wijze er in Ecowijk de Kiem gebruik wordt gemaakt van het lokale hoge temperatuur warmtenet.
Lees verder...
 
 
De 90%-versie van NTA 8800 in het kort
 
 
Op 21 maart 2018 vond bij NEN een informatiebijeenkomst plaats over de ‘Vernieuwing Stelsel Energieprestatie Gebouwen’. Tijdens deze bijeenkomst werd de 90%-versie van NTA 8800 gepresenteerd. De belangrijkste punten uit het NEN verslag over de NTA 8800 hebben we kort voor u samengevat. (Aanvullende informatie over o.a. het tijdspad van het BENG-proces vindt u hier.)
Lees verder...
 
 
 
 
Agenda
 
Donderdag 21 juni
ZEN themagroep Switch naar aardgasvrij
Lente-akkoord
 
Maandag 2 juli
Leerpunten met en perspectieven van LT-netten
Merosch Open Source
 
Dinsdag 3 juli
Leerpunten met en perspectieven van LT-netten
Merosch Open Source
 
Dinsdag 3 juli
Cursus berekening MPG
W/E adviseurs
 
 
 
  Volg Lente-akkoord ook op Twitter en LinkedIn

Twitter LinkedIn
 
 
  Het Lente-akkoord is een initiatief van Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM, NVB en de minister van BZK.  
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier