Copy
Is de mail niet goed te lezen? Bekijk hem in de browser
 
 
 
Heeft u de 1000+ bladzijden van de NTA 8800 al doorgeworsteld? Nee, wij ook nog niet. Dit is zonder de juiste software in feite ook niet te begrijpen. Dus hoe graag de Lente-akkoord partijen ook een goed gefundeerde mening over de BENG-eisen zouden willen afgeven: we kunnen er nog niets verstandigs over zeggen. We gaan eerst woningen, pakketten en energierekeningen laten doorrekenen. In januari hoort u meer van ons.
 
 
 
Lente-akkoord start onderzoek naar impact voorgenomen definitieve BENG-eisen
 
 
Tijdens het NEN-congres op 20 november jl. maakte het ministerie van BZK de voorgenomen definitieve BENG-eisen bekend. Naar aanleiding hiervan is bij veel bouwprofessionals onrust ontstaan over de hoogte van de eerste BENG-eis. Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM en NVB - de partners in het Lente-akkoord - maken zich hard voor een soepele overgang naar bijna energieneutrale nieuwbouw. Het Lente-akkoord gaat de mogelijke impact van de voorgenomen definitieve BENG-eisen dan ook grondig bestuderen.
Lees verder...
 
 
Bang voor BENG?
 
 
"De angst voor BENG, die ik soms wel eens bespeurde in de ogen van vastgoedprofessionals, is verdwenen. Hij lijkt omgeslagen in verontwaardiging. De vorige week gepresenteerde concept-grenswaarden worden door koplopers in de sector nu omschreven als ‘slappe hap’. Tijd voor nuance, duiding en advies."
Lees de column van Harm Valk (via duurzaamgebouwd.nl)
 
 
Kamer wil zonnepanelen buiten ozb-belasting houden
 
 
Staatssecretaris van Financiën Menno Snel (foto) stelde in de Tweede Kamer recent dat gemeenten vrij zijn om zonnepanelen niet mee te rekenen bij het vaststellen van de ozb-belasting van woningen en andere gebouwen. Na een gerechtelijke uitspraak over dit onderwerp, begin september, heeft de Kamer de regering middels een motie verzocht om zonnepanelen standaard buiten beschouwing te laten bij het vaststellen van de ozb-belasting. 
Lees verder...
 
 
Leestip: ZEN Brochure 'Switch naar aardgasvrij'
 
 
Sinds 1 juli 2018 moeten alle bouwaanvragen voor nieuwe woningen uitgaan van een energieconcept zonder aardgas. Woningen waar al een vergunning voor is aangevraagd, kunnen nog wel een aansluiting krijgen, maar het is gewenst om ook die aardgasvrij te maken. Wat kunnen bouwpartijen doen om woningen die al in de pijplijn zitten aardgasvrij te maken, of op z’n minst daarop voor te bereiden? U leest het in de ZEN-brochure 'Switch naar aardgasvrij'.
Lees verder...
 
 
 
 
Agenda
 
Donderdag 6 december
BENG en gasloos bouwen
Greenworks
 
Maandag 10 december
Training nul-op-de-meter; CO₂-neutraliteit
Bouwforum
 
Dinsdag 11 december
Seminar Duurzame energie & gebiedsontwikkeling
Duurzaam Gebouwd
 
Donderdag 13 december
Symposium Succesvol werken met de MPG
Kiwa
 
 
 
  Volg Lente-akkoord ook op Twitter en LinkedIn

Twitter LinkedIn
 
 
  Het Lente-akkoord is een initiatief van Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM, NVB en de minister van BZK.  
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier