Copy
Is de mail niet goed te lezen? Bekijk hem in de browser
 
 
 
Zijn infrarood panelen financieel een aantrekkelijk alternatief voor uw bewoners bij aardgasvrije nieuwbouw? Het antwoord leest u in deze nieuwsflits. Verder de eerste sessieverslagen van de ZEN Platformbijeenkomst op 11 september jl.
 
 
 
Twijfels over infraroodverwarming
 
 
Verwarming met infrarood stralingspanelen wordt nogal eens aangeprezen als goed alternatief voor aardgas in energiezuinige nieuwbouwwoningen. Het zou goedkoop, comfortabel en energiezuinig zijn. Is dat juist? Op verzoek van het Lente-akkoord heeft DWA de toepassing van IR-verwarming geanalyseerd. Het blijkt dat de gebruikskosten hoger zijn dan van andere aardgasvrije systemen en dat de beloofde voordelen onvoldoende zijn onderbouwd.
Lees verder...
 
 
Gezond en comfortabel wonen volgens Willem Koppen
 
 
Dezer dagen beleeft Heerhugowaard een primeur. De derde proefwoning gaat open. Pionier Willem Koppen's speurtocht naar een gezonde en comfortabele woning, NeroZero gedoopt. “Ik wil die afzuigkap dus niet horen.” Een verslag van de ZEN-sessie die plaatsvond op 11 september.
Lees verder...
 
 
Experimenteren met een ijsbuffersysteem
 
 
Aan de Abel Tasmanstraat in Goes-West staan de eerste grondgebonden woningen in Nederland die verwarmd en gekoeld worden via een ijsbuffersysteem. Het zogenaamde ‘IJs van Columbus’ zorgt ervoor dat de bewoners gedurende het hele jaar kunnen beschikken over voldoende schone, zelf opgewekte energie. Tijdens de ZEN Platformbijeenkomst van 11 september presenteerde Patrick Harting (Marsaki) de resultaten van 4 jaar experimenteren. 
Lees verder...
 
 
ZEN Project: 57 NOM-huurwoningen in Ouddorp
 
 
Aan het Hoge Pad en de Oosterweg in Ouddorp komen 57 sociale huurwoningen voor diverse doelgroepen. De eerste 34 woningen werden in 2017 opgeleverd. De overige 23 woningen worden medio oktober 2018 opgeleverd. Alle woningen zijn nul-op-de-meter inclusief prestatiegarantie. Opdrachtgever is Woningbouwvereniging Beter Wonen. De projectontwikkeling en bouw is in handen van Dura Vermeer.
Lees verder...
 
 
RVO organiseert BENG webinar op 19 september
 
 
Per 1 januari 2020 vervangen de BENG eisen de EPC bij het aanvragen van omgevingsvergunningen. Weet u al wat er voor u gaat veranderen? Kijk naar het BENG webinar van RVO.nl op woensdag 19 september, vanaf 13.30. U kunt het webinar gratis bekijken, u dient zich wel van te voren te registreren.
 
 
 
Agenda
 
Dinsdag 18 september
ZEN Themagroep Praktische ontwerpvuistregels voor circulair bouwen
Lente-akkoord
 
Woensdag 19 september
Cursus BENG en gasloos bouwen
Greenworks
 
Woensdag 19 september
BENG webinar
RVO.nl
 
Donderdag 20 september
Training Consequenties van bouwen zonder aardgas
Bouwforum
 
Dinsdag 25 september
Masterclass VanGasLos
Bouwforum
 
 
 
  Volg Lente-akkoord ook op Twitter en LinkedIn

Twitter LinkedIn
 
 
  Het Lente-akkoord is een initiatief van Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM, NVB en de minister van BZK.  
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier