Copy
Is de mail niet goed te lezen? Bekijk hem in de browser
Header
 
 
 
Heeft u uw nieuwbouwportefeuille al geanalyseerd, en de projecten die nog uitgaan van een gasaansluiting doorgelicht? Welke vragen komt u tegen bij de switch naar aardgasvrij? Laat het ons weten!
 
 
 
NOM-hoogbouw in de spotlights op 12 juni a.s.
 
 
Op 12 juni is er weer een ZEN Platformbijeenkomst met veel actuele onderwerpen op het programma; van BENG en aardgasvrij tot de EPV. En u komt alles te weten over het spraakmakende NOM-nieuwbouw project De Willem en De Zwijger van corporatie ’thuis, BAM Wonen en NB Architecten, dat onlangs te zien was bij Radar. Deelname is kosteloos. 
Lees verder...
 
 
RVO-factsheet gasaansluitplicht nieuwbouw
 
 
Met ingang van 1 juli 2018 is het de netbeheerder de facto verboden om gasaansluitingen te realiseren voor nieuwbouwwoningen en nieuwe bouwwerken voor kleinverbruikers met een aansluiting van minder dan 40m3 gas per uur. Het verbod geldt óók op inbreidingslocaties waar al een gasnet ligt. De ministeries van Binnenlandse Zaken en Economische Zaken en Klimaat hebben inmiddels een factsheet over de gasaansluitplicht gemaakt, die een aantal dringende vragen beantwoordt.
Lees verder...
 
 
Meld u aan voor de ZEN-themagroep Switch naar aardgasvrij
 
 
Per 1 juli 2018 is aardgas voor nieuwbouw verboden. Het onderwerp is in een stroomversnelling geraakt, en roept momenteel vele vragen op. In de nieuwe ZEN themagroep 'Switch naar aardgasvrij' willen we actuele vragen uit de praktijk inzichtelijk krijgen en vervolgens de antwoorden in de vorm van gerichte handreikingen en FAQ’s verspreiden. Deze themagroep is een vervolg op de themagroep Aardgasvrije Nieuwbouw die van juni 2017 tot maart 2018 in functie was.
Lees verder...
 
 
Huurders tevreden over energiezuinige woning met EPV
 
 
De meeste huurders die een energieprestatievergoeding (EPV) betalen in plaats van een energierekening, hoeven na de jaarafrekening niets bij te betalen. Dat blijkt uit een recent onderzoek van het ministerie van BZK naar de mate van tevredenheid van huurders met de EPV. De resultaten moeten gezien worden als een momentopname naar aanleiding van de eerste ervaringen.
Lees verder...
 
 
 
 
Agenda
 
Woensdag 30 mei
Finale 100%GZNDwonen Challenge
MITROS
 
Maandag 4 juni
Cursus Berekening MPG
W/E adviseurs
 
Donderdag 7 juni
BENG en NOM woningen bouwen
Greenworks Academy
 
Dinsdag 12 juni
ZEN Platformbijeenkomst
Lente-akkoord
 
 
 
  Volg Lente-akkoord ook op Twitter en LinkedIn

Twitter LinkedIn
 
 
  Het Lente-akkoord is een initiatief van Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM, NVB en de minister van BZK.  
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier