Copy
Is de mail niet goed te lezen? Bekijk hem in de browser
 
 
 
Aardgas is passé, daarom besteden we graag meer aandacht aan bodemwarmte. En u kunt zich nu al aanmelden voor de ZEN Platformbijeenkomst van 11 september aanstaande. Ook de inschrijving voor de ZEN Themagroep 'praktische ontwerpvuistregels voor circulair bouwen' is geopend. Dit is de laatste nieuwsflits voor de zomerstop. De komende weken gaan we van de zon genieten!
 
 
 
ZEN Themagroep Praktische ontwerpvuistregels voor circulair bouwen
 
 
Ontwikkelaars en bouwers binnen het ZEN Platform geven aan dat zij verdieping wensen op het gebied van circulair bouwen en duurzame materiaaltoepassingen. Wat zijn ontwerpvuistregels voor circulair bouwen? Hoe is dit te combineren met zeer energiezuinig ontwikkelen en bouwen? Wat kunnen we met de MPG? U kunt zich vanaf nu aanmelden voor deze nieuwe ZEN-Themagroep.
Meer informatie en aanmelden...
 
 
ZEN Platformbijeenkomst op 11 september
 
 
Op dinsdag 11 september is er weer een ZEN Platformbijeenkomst. Een greep uit het programma: Harm Valk (Nieman RI) geeft een update over de komende BENG-regelgeving. Alliander vertelt over open warmtenetten, en Mitros en Heijmans gaan in op het BENG appartementengebouw Terwijde Zuidoost (hoogbouw). Veel aandacht voor gezondheid deze keer: Willem Koppen vertelt over het NeroZero-lab en de finalisten van de Mitros Gezondheidschallenge presenteren oplossingen voor nieuwbouw. 
Meer informatie en aanmelden...
 
 
Aardgas is passé: graag meer aandacht voor wko
 
 
Nu aardgas passé is moeten we veel meer gebruik gaan maken van bodemenergie, zoals bijvoorbeeld wko. Daarom wil het ZEN-platform meer leren van de praktijkervaringen bij reeds uitgevoerde wko-projecten. Het Gebruikersplatform Bodemenergie hield onlangs een bijeenkomst over wko-systemen bij de Rabobank in Utrecht. Een gebouw met een mooie voorbeeldfunctie als het gaat om wko. 
Lees verder...
 
 
Opinie: Bodemenergie, woningbouw en no regret maatregelen
 
 
Bodemsystemen zijn robuuster, comfortabeler en duurzamer dan luchtwarmtepompen, maar ze zijn ook duurder. De praktijk leert dat we momenteel vooral luchtwarmtepompen aanbrengen. Bas van de Griendt (Stratego Advies) blogt over haastige spoed en no regret maatregelen.
Lees verder...
 
 
Koudemiddelen in warmtepompen
 
 
Warmtepompen zijn door het aardgasverbod behoorlijk in opkomst. Tijd om ons wat meer te verdiepen in de milieu-effecten van warmtepompen. Bijvoorbeeld: welke koelvloeistoffen worden gebruikt in warmtepompen, wat mag van de EU, en welke middelen zijn het minst belastend?
Lees verder...
 
 
Zomerstop
 
 
Het is panelenweer. We gaan er even tussenuit. Rond half augustus kunt u weer een nieuwe nieuwsflits verwachten. Voor iedereen die op vakantie gaat: veel plezier en vergeet niet het gas af te sluiten ;-)
 
 
 
Agenda
 
Donderdag 9 augustus
Cursus berekening MPG
W/E adviseurs
 
Maandag 3 september
Cursus berekening MPG
W/E adviseurs
 
Dinsdag 11 september
ZEN Platformbijeenkomst
Lente-akkoord
 
Dinsdag 18 september
ZEN Themagroep Praktische ontwerpvuistregels voor circulair bouwen
Lente-akkoord
 
 
 
  Volg Lente-akkoord ook op Twitter en LinkedIn

Twitter LinkedIn
 
 
  Het Lente-akkoord is een initiatief van Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM, NVB en de minister van BZK.  
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier