Copy
Is de mail niet goed te lezen? Bekijk hem in de browser
 
 
 
Op de ZEN Platformbijeenkomst van 19 februari aanstaande kunt u weer een inspirerend programma verwachten! U kunt zich vanaf nu inschrijven.
 
 
 
ZEN Platformbijeenkomst op 19 februari
 
 
Op dinsdag 19 februari aanstaande is er weer een reguliere ZEN Platformbijeenkomst, met deze keer extra aandacht voor de BENG-eisen. Harm Valk geeft een uitgebreide plenaire inleiding. Verder onder andere een kennissessie met John Braakman (ZON) over ESCo’s voor gasvrije appartementengebouwen, Yvonne van der Hulst (Van der Hulst Bouwbedrijf) vertelt meer over 33 Plus-op-de-Meter woningen met smart grid in Voorhout, en we verwelkomen Ben Bronsema (Earth, Wind & Fire).
Lees verder...
 
 
Eenmalige bijeenkomst themagroep BENG-eisen
 
 
Wat betekenen de nieuwe BENG-eisen voor de toekomstige ZEN woning? Hier wil het Lente-akkoord op zeer korte termijn meer inzicht in krijgen door adviesbureau Nieman RI berekeningen te laten uitvoeren in de NTA 8800 voor een deel van de woningen en appartementencomplexen die in 2016 al werden doorgerekend op BENG-prestatie. De resultaten bespreken we op 18 januari. Er is nog plek voor één of twee geïnteresseerde woningcorporaties; neem contact op met Claudia Bouwens.
Lees verder...
 
 
NOM in een smart grid
 
 
Dennis van Goch is manager REnnovates bij BAM Energy Systems. “Ik heb me verdiept in het vraagstuk hoe we in een nul-op-de-meter wijk op een goede manier energie kunnen gaan uitwisselen. De belangrijkste vraag is: hoe kunnen we collectieve negatieve effecten voorkomen? De kennis die we vanuit de Stroomversnelling hierover hebben opgedaan, is ook toepasbaar in nieuwbouw, want ook bij NOM-nieuwbouw is een wijkaanpak nodig.”
Lees verder...
 
 
Top 5 meest gelezen Lente-akkoord publicaties 2018
 
 
Het Lente-akkoord verspreidt kennis over, en praktijkervaringen met zeer energiezuinige nieuwbouw. We doen dat onder andere door het uitgeven van brochures, rapportages en factsheets. Alle Lente-akkoord publicaties zijn hier gratis te downloaden. We hebben een ranglijstje samengesteld van de publicaties die in 2018 het vaakst zijn gedownload. Met 7000 downloads is de brochure Zeer energiezuinige nieuwbouw zonder aardgas veruit de meest gelezen uitgave van 2018.
Lees verder...
 
 
 
 
Agenda
 
Vrijdag 18 januari
Eenmalige bijeenkomst themagroep BENG-eisen
Lente-akkoord
 
Dinsdag 19 februari
ZEN Platformbijeenkomst
Lente-akkoord
 
 
 
  Volg Lente-akkoord ook op Twitter en LinkedIn

Twitter LinkedIn
 
 
  Het Lente-akkoord is een initiatief van Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM, NVB en de minister van BZK.  
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier