Copy
Is de mail niet goed te lezen? Bekijk hem in de browser
 
 
 
Vanwege de te verwachten vertraging bij de levering van BENG-rekenpakketten hebben Bouwend Nederland, NEPROM en NVB Bouw aan minister Ollongren (BZK) voorgesteld om tijdelijk gebruik te mogen blijven maken van de EPC-methodiek en de bijbehorende software, waarbij de EPC-eisen vanaf 2020 uiteraard wel worden aangescherpt.
 
 
 
BENG-rekenpakketten te laat beschikbaar
 
 
​Zeer recent is bekend geworden dat de softwarepakketten voor het berekenen van de energieprestatie van gebouwen volgens de nieuwe BENG-normen (die op 1-1-2020 ingaan) te laat beschikbaar komen; vermoedelijk pas in het najaar van 2019. NEPROM, NVB en Bouwend Nederland hebben bij minister Ollongren (BZK) aandacht gevraagd voor dit probleem.
Lees verder...
 
 
Opinie: Biomassa verbranden of terug naar de bedoeling?
 
 
Is BENG eng of valt het allemaal wel mee? Ik weet niet hoe u het zelf ervaart, maar dat de introductie van BENG voor opschudding zorgt is wel duidelijk. Harm Valk vertelde de bezoekers van de laatste ZEN-bijeenkomst al dat het rekenen met de BENG-eisen momenteel veel overeenkomsten vertoont met het spel 'ezeltje prik'. Een onderdeel waarvan ik hoop dat het alsnog gaat veranderen is de bijdrage van biomassaverbranding in de BENG 3 categorie.
Lees verder...
 
 
Eerste versie Energieprestatie Monitoring Norm beschikbaar
 
 
Stroomversnelling heeft het afgelopen jaar samen met marktpartijen een norm ontwikkeld voor integrale monitoringsystemen. De eerste versie van de Energieprestatie Monitoring Norm wordt op 9 oktober gepresenteerd tijdens de Vakbeurs Energie. In 2019 starten diverse pilots waarbij geautomatiseerd de Energieprestatievergoeding-gegevens verwerkt worden in de administratieve software (ERP) van woningcorporaties. 
Lees verder...
 
 
Leestip: Op weg naar circulaire woningbouw
 
 
De Milieuprestatie Gebouw (MPG) geeft per gebouw aan wat de milieueffecten zijn van het gebruik van (bouw)materialen en installaties. Hoe werkt de MPG precies? Waar moeten ontwerpers, bouwers en installateurs op letten bij het ontwikkelen van zeer energiezuinige woningen die tevens voldoen aan de MPG? De ZEN factsheet 'Op weg naar circulaire woningbouw' geeft antwoord.
Lees verder...
 
 
ZEN Project: 10C in Goes-West
 
 
Project 10C, onderdeel van het herstructureringsplan voor Goes-West, bestaat uit 24 eengezinswoningen, bestemd voor de sociale verhuur. Deze zijn ontwikkeld door projectmanagementbureau Marsaki, in opdracht van woningcorporatie RWS. Dit project valt op door de gunstige BENG-scores. “Dit komt doordat we deze woningen realiseren volgens onze Wooneco2 bouwmethode”, legt projectmanager Patrick Harting uit.
Lees verder...
 
 
 
 
Agenda
 
Dinsdag 30 oktober
Blijven bouwen met BENG en MPG
BNL Academy
 
Maandag 5 november
Blijven bouwen met BENG en MPG
BNL Academy
 
Dinsdag 6 november
Cursus berekening MPG
W/E adviseurs
 
Dinsdag 6 november
Hoe gaan comfort en energieprestatie hand in hand?
Greenworks
 
Woensdag 14 november
Hoe gaan comfort en energieprestatie hand in hand?
Greenworks
 
 
 
  Volg Lente-akkoord ook op Twitter en LinkedIn

Twitter LinkedIn
 
 
  Het Lente-akkoord is een initiatief van Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM, NVB en de minister van BZK.  
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier