Copy
Is de mail niet goed te lezen? Bekijk hem in de browser
 
 
 
Het programma voor de ZEN Platformbijeenkomst op 19 februari is helemaal rond. U komt toch ook? Harm Valk (Nieman Raadgevende Ingenieurs) vertelt uitgebreid over de nieuwste BENG-ontwikkelingen en inzichten. En op 8 februari start er een nieuwe ZEN Themagroep over warmtenetten in BENG.
 
 
 
Kamerbrief over concept BENG-eisen
 
 
Minister Ollongren heeft op 8 januari de Kamer per brief geïnformeerd over de concept BENG-eisen, die op 20 november tijdens het NEN-congres bekend werden gemaakt. De minister geeft in deze brief duidelijkheid over de waardering van restwarmte bij de invulling van de BENG-3 eis. Ook de Kamervragen die werden gesteld naar aanleiding van boze reacties van experts na het NEN-congres, zijn door de minister beantwoord.
Lees verder...
 
 
Programma ZEN Platformbijeenkomst op 19 februari is rond
 
 
Op dinsdag 19 februari aanstaande is er weer een ZEN Platform-bijeenkomst, met deze keer uiteraard extra aandacht voor de BENG-eisen. Harm Valk geeft een uitgebreide plenaire inleiding. Verder is het programma de afgelopen weken aangevuld met sessies over de REnnovates buurtbatterij, NOM nieuwbouw modelcontracten, en een bijdrage van Carl-peter Goossen (BouwNext) over innovatieve kozijnen.
Lees verder...
 
 
ZEN Themagroep Warmtenetten in BENG
 
 
Warmte-experts opgelet! Hoe wordt warmte gewaardeerd in de NTA 8800? Hoe scoren warmtenetten in BENG 2 en in BENG 3? Hier hebben ontwikkelaars nog weinig zicht op. Dat is problematisch, want overal staan zij voor de vraag om al dan niet (langjarige) projecten met warmtelevering aan te gaan. Daarom gaan we dit thema onderzoeken in een nieuwe ZEN Themagroep 'Warmtenetten in BENG'. Aanmelden is vanaf nu mogelijk.
Lees verder...
 
 
Gezond en comfortabel koken in de NeroZero woning
 
 
De NeroZero demonstratiewoning in Heerhugowaard bevat een groot aantal innovaties. In een recent artikel in TVVL Magazine wordt met name de keuken onder de loep genomen: de kookafzuiging heeft een debiet van 300 m3/uur. In combinatie met een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning produceert de afzuigkap slechts 23 dB geluid tijdens het koken, terwijl tegelijkertijd de kookwarmte wordt teruggewonnen én de luchtkwaliteit (vooral het fijnstof gehalte) met sprongen vooruitgaat.
Lees verder...
 
 
 
 
Agenda
 
Vrijdag 18 januari
Eenmalige bijeenkomst ZEN Themagroep BENG-eisen
Lente-akkoord
 
Dinsdag 12 februari
Cursus BENG en gasloos bouwen
Greenworks
 
Woensdag 13 februari
Cursus Rekenen aan gasloos en BENG vastgoed
SPRYG
 
Dinsdag 19 februari
ZEN Platformbijeenkomst
Lente-akkoord
 
 
 
  Volg Lente-akkoord ook op Twitter en LinkedIn

Twitter LinkedIn
 
 
  Het Lente-akkoord is een initiatief van Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM, NVB en de minister van BZK.  
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier