Copy
Is de mail niet goed te lezen? Bekijk hem in de browser
 
 
 
Tijdens de ZEN Platformbijeenkomst op 19 februari a.s. presenteert Harm Valk de uitkomsten van het Lente-akkoord onderzoek naar de nieuwe BENG-eisen.
 
 
 
Energiebespaarlening voor aardgasvrij maken nieuwbouw
 
 
De Energiebespaarlening is nu ook beschikbaar voor het aardgasvrij maken van nog niet opgeleverde nieuwbouwwoningen die met een gasaansluiting waren ontworpen en gekocht, maar die de koper alsnog aardgasvrij wil laten opleveren. Particulieren die voor 1 september 2018 een nog te bouwen nieuwbouwwoning hebben gekocht, kunnen de kosten van de maatregelen financieren met deze faciliteit.
Lees verder...
 
 
Veel belangstelling voor ZEN bijeenkomst op 19 februari
 
 
Er is veel belangstelling voor de ZEN Platform-bijeenkomst op 19 februari aanstaande. De interesse voor de BENG-update van Harm Valk (Nieman RI) speelt ongetwijfeld mee, maar er staat meer moois op het programma. Zoals sessies over de REnnovates buurtbatterij in Woerden, over NOM-nieuwbouw modelcontracten en over simpele natuurlijke airconditioning. En koploper Van der Hulst Bouwbedrijf vertelt over de realisatie van 33 Plus-op-de-Meter-woningen in een smart grid in Voorhout.
Volledig programma en aanmelden...
 
 
Ymere levert 16 ZEN-woningen op in Almere Nobelhorst
 
 
Zestien huurders hebben van woningcorporatie Ymere de sleutel gekregen van hun nieuwe ZEN-woning in de wijk Nobelhorst in Almere. Op het dak liggen circa vijftien zonnepanelen en twee zonnecollectoren. Er is een CV-ketel op gas voor lange periodes van kou of pieken in de warmwatervraag. De woningen zijn voorbereid op een aardgasvrij alternatief.
Lees verder...
 
 
WKO voor De Zalmhaven in Rotterdam
 
 
Toekomstige bewoners van De Zalmhaven kunnen rekenen op een comfortabele warmte- en koudevoorziening. In het uit 485 woningen, een parkeergarage en commerciële functies bestaande complex komt een WKO-installatie die in verbinding staat met twee warmtepompen. Voor pieken in de energievraag komt er een aansluiting op stadsverwarming.
Lees verder...
 
 
 
 
Agenda
 
Dinsdag 12 februari
Cursus BENG en gasloos bouwen
Greenworks
 
Woensdag 13 februari
Cursus Rekenen aan gasloos en BENG vastgoed
SPRYG
 
Dinsdag 19 februari
ZEN Platformbijeenkomst
Lente-akkoord
 
Vrijdag 22 maart
Blijven bouwen met BENG en MPG
BNL Academy
 
 
 
  Volg Lente-akkoord ook op Twitter en LinkedIn

Twitter LinkedIn
 
 
  Het Lente-akkoord is een initiatief van Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM, NVB en de minister van BZK.  
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier