Copy
Is de mail niet goed te lezen? Bekijk hem in de browser
 
 
 
Het onderzoek naar doorrekeningen van BENG in praktijkprojecten is bijna gereed. Op de ZEN Platformbijeenkomst van 19 februari gaat Harm Valk hier alles over vertellen. Laatste kans om je aan te melden! Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.
 
 
 
Eerste inzichten uit Lente-akkoord onderzoek BENG-eisen
 
 
In opdracht van het Lente-akkoord is Nieman RI bezig met het doorrekenen van de consequenties van de concept-geadviseerde BENG-eisen voor de woningbouw. Op 18 januari zijn de eerste resultaten en de nieuwe inzichten van deze studie besproken in de BENG-themagroep van het ZEN platform. De uitkomsten van het onderzoek en de discussie erover vormen input voor de vier brancheverenigingen voor hun reactie in de internetconsultatie. Op 19 februari a.s. gaat Harm Valk nader in op de resultaten tijdens de ZEN-platformbijeenkomst (aanmelden is nog mogelijk).
Lees verder...
 
 
Opinie: Concepteisen BENG kunnen ambitieuzer
 
 
De concepteisen van de BENG 2018 kunnen ambitieuzer, stelt innovatiemanager Dick van Ginkel (Van Wijnen). Volgens hem leggen bouwprofessionals graag de duurzame lat hoger. Hij vraagt ook extra aandacht voor kleine bouwbedrijven. Voor hen is het lastiger om de nieuwe regels te implementeren.
Lees verder...
 
 
BZK beloont beste switch-projecten aardgasvrije nieuwbouw
 
 
De Alsnog Aardgasvrij Award is een eenmalige award voor bouwprojecten die worden gerealiseerd zonder aardgas – hoewel er in eerste instantie een vergunning is verleend voor bouw mét aardgas. De prijs wordt uitgereikt door het ministerie van BZK en de partijen betrokken bij het Klimaatakkoord op het onderdeel nieuwbouw. Kent u een project dat succesvol is geswitched naar aardgas, of werkt u zelf aan een (leerzaam) project dat alsnog aardgasvrij wordt gerealiseerd? Dien het dan in!
Lees verder...
 
 
Salderingsregeling tot 1 januari 2021 – terugleversubsidie op losse schroeven
 
 
In een brief aan de Tweede Kamer meldt minister Wiebes dat het zijn streven is om aan het einde van het eerste kwartaal van 2019 met een concreet uitgewerkt voorstel voor de omvorming van het huidige salderen te komen. ‘Duidelijkheid op deze termijn is nodig om tijdig een wetswijziging en de implementatie van de nieuwe regeling te kunnen realiseren’, aldus Wiebes.
Lees verder...
 
 
Consument waardeert goed communicerende bouwer
 
 
Op 7 februari j.l. heeft de vergelijkingswebsite bouwnu.nl voor de derde keer de Beste Bouwers en Beste Verbouwers van het jaar bekendgemaakt. De winnaars zijn als beste beoordeeld door consumenten op de website bouwnu.nl. Deze bouwbedrijven worden gewaardeerd om hun goede en duidelijke communicatie, een transparante en toegankelijke houding en vooral ook het goed managen van verwachtingen, aldus bouwnu.nl.
Lees verder...
 
 
 
 
Agenda
 
Dinsdag 12 februari
Cursus BENG en gasloos bouwen
Greenworks
 
Woensdag 13 februari
Cursus Rekenen aan gasloos en BENG vastgoed
SPRYG
 
Dinsdag 19 februari
ZEN Platformbijeenkomst
Lente-akkoord
 
Dinsdag 12 maart
Cursus Berekening Milieuprestatie Gebouwen
W/E adviseurs
 
Vrijdag 22 maart
Blijven bouwen met BENG en MPG
BNL Academy
 
 
 
  Volg Lente-akkoord ook op Twitter en LinkedIn

Twitter LinkedIn
 
 
  Het Lente-akkoord is een initiatief van Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM, NVB en de minister van BZK.  
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier