Copy
Is de mail niet goed te lezen? Bekijk hem in de browser
 
 
 
Op de ZEN platformbijeenkomst van 11 september aanstaande gaan we het NIET over aardgas hebben. Wél over BENG. Open warmtenetten. Ventilatie. Plug and play. IJs als buffer. Hoogbouw. En gezond en comfortabel wonen. Komt u ook? 
 
 
 
ZEN Platformbijeenkomst op 11 september
 
 
Op 11 september aanstaande begroeten wij u graag op de ZEN Platformbijeenkomst in Driebergen. Harm Valk (Nieman RI) vertelt over BENG actualiteiten, Matthijs Visser (Alliander DGO) gaat in op Publieke Open Warmtenetten. Dit keer veel aandacht voor gezondheid. De vier finalisten van de Mitros Gezondheidschallenge pitchen hun oplossing voor nieuwbouw. Willem Koppen vertelt over het NeroZero-lab.
Meer informatie en aanmelden...
 
 
Nieuwe regeling hypothecair krediet
 
 
Kopers van een EPC nul-woning komen straks in aanmerking voor 20.000 euro extra krediet, zonder dat hiervoor een energieprestatiegarantie moet worden afgegeven. Dit blijkt uit de nieuwe regeling hypothecair krediet, die ter openbare consultatie is gelegd. Hiermee reageert de minister op een brief van NVB Bouw, waarin de minister gevraagd wordt een probleem in de regeling op te lossen.
Lees verder...
 
 
Salderingsregeling wordt in 2020 terugleversubsidie
 
 
De huidige regeling voor saldering van zelf opgewekte stroom wordt in 2020 vervangen door een terugleversubsidie. Minister Wiebes gaat uit van een gemiddelde terugverdientijd van 7 jaar voor de consument. De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) reageerde positief, maar branchevereniging Energie-Nederland vreest dat de administratieve voorbereiding op de nieuwe regeling vertraging zal oplopen.
Lees verder...
 
 
ZEN-project: Appartementencomplex De Henry in Goes
 
 
Realiseer een energieneutraal appartementencomplex voor de huisvesting van 20 cliënten van stichting Zuidwester in Goes-West. Die opgave kreeg projectmanagementbureau Marsaki van woningcorporatie RWS. Het resultaat is De Henry: 20 NOM-galerijwoningen met een EPC van -0,12. Projectmanager Bart Verschure: “Een extra aandachtspunt hierbij was hoe je mensen met een licht verstandelijke beperking leert zo goed mogelijk om te gaan met de energiezuinige installaties.”
Lees verder...
 
 
Nieuwe Lente-akkoord publicaties
 
 
Op dit moment werken we aan drie nieuwe Lente-akkoord publicaties: een kritische evaluatie van infraroodverwarming, en twee brochures over de  "Switch naar aardgasvrij". Goede communicatie met de eindgebruikers is cruciaal. Daarom komt er een editie voor professionals én een consumenteneditie over aardgasvrije nieuwbouw. En kent u onze brochure over Communicatie bij Zeer Energiezuinige Nieuwbouw al?
Download 'Communicatie bij ZEN-woningen'
 
 
 
 
Agenda
 
Maandag 3 september
Cursus berekening MPG
W/E adviseurs
 
Dinsdag 11 september
ZEN Platformbijeenkomst
Lente-akkoord
 
Dinsdag 18 september
ZEN Themagroep Praktische ontwerpvuistregels voor circulair bouwen
Lente-akkoord
 
Woensdag 19 september
Cursus BENG en gasloos bouwen
Greenworks
 
Donderdag 20 september
Training Consequenties van bouwen zonder aardgas
Bouwforum
 
 
 
  Volg Lente-akkoord ook op Twitter en LinkedIn

Twitter LinkedIn
 
 
  Het Lente-akkoord is een initiatief van Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM, NVB en de minister van BZK.  
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier