Copy
Is de mail niet goed te lezen? Bekijk hem in de browser
 
 
 
Heeft u de principes van circulair bouwen al in de praktijk toegepast? Dan is de ZEN themagroep Circulair Bouwen heel benieuwd naar uw ervaringen. Stuur ons uw leerzaamste voorbeelden op! En u kunt zich nog steeds aanmelden voor de nieuwe ZEN themagroep EPV Verdieping.
 
 
 
Nieuwe generatie warmtenetten heeft tijdgeest mee
 
 
De snelheid waarmee we van het aardgas af gaan creëert urgentiebesef. Daardoor zijn we sneller bereid om alternatieven een kans te geven. Gemeenten, projectontwikkelaars, woningcorporaties, en steeds vaker ook lokale energiecoöperaties, onderzoeken de mogelijkheden om de collectieve warmtevraag met lokale open warmtenetten te verzorgen.
Lees verder...
 
 
Gezocht: voorbeelden van circulaire woningbouw
 
 
ZEN/Lente-akkoord zoekt naar praktijkvoorbeelden van nieuwbouwwoningen waarin principes van circulair bouwen te zien zijn. De themagroep Circulair Bouwen gebruikt die voorbeelden in een factsheet met praktische vuistregels voor ontwerp en uitvoering. Relevante voorbeelden kunt u tot 10 november (met foto’s) aanleveren bij Helen Visser (Bouwend Nederland). De factsheet verschijnt eind dit jaar.
Lees verder...
 
 
Nieuwe ZEN themagroep: EPV Verdieping
 
 
Op verzoek van de deelnemers aan de eerste ZEN themagroep EPV organiseren we vanaf 16 november een vervolg. Deze keer zullen we focussen op praktijkervaringen met de EPV: hoe kun je dit als corporatie goed regelen in je organisatie? Onder welke omstandigheden is EPV light een reële optie? Doelgroep is niet alleen nieuwbouw, maar ook bestaande voorraad. Jeffrey Mennen (Stroomversnelling) leidt deze themagroep.
Lees verder...
 
 
Infraroodpanelen als verwarming: een goed idee of niet?
 
 
Verwarming met infrarood stralingspanelen wordt nogal eens aangeprezen als een goed alternatief voor aardgas in energiezuinige nieuwbouw. Het zou goedkoop, comfortabel en energiezuinig zijn. Is dat juist? Op de website Bewust Nieuwbouw geven Vereniging Eigen Huis, Nieman Raadgevende Ingenieurs, Stichting VACpunt Wonen en Technisch Adviesbureau Crone hun mening n.a.v. een eerdere analyse door adviesbureau DWA.
Lees verder...
 
 
ZEN Project: Haarzicht in Vleuten
 
 
De nieuwe wijk Haarzicht nabij Vleuten, met landgoed Haarzuilens in de ‘achtertuin’, krijgt een eigenzinnig dorps karakter. Projectontwikkelaar AM realiseert hier samen met BAM en verhuurder Bouwinvest 126 nul-op-de-meter huurwoningen. Hoe ga je om met energieneutraal bouwen in zo’n historisch, groen buitengebied?
Lees verder...
 
 
 
 
Agenda
 
Maandag 5 november
Blijven bouwen met BENG en MPG
BNL Academy
 
Dinsdag 6 november
Cursus berekening MPG
W/E adviseurs
 
Dinsdag 6 november
Hoe gaan comfort en energieprestatie hand in hand?
Greenworks
 
Woensdag 14 november
Hoe gaan comfort en energieprestatie hand in hand?
Greenworks
 
Vrijdag 16 november
Start ZEN themagroep EPV verdieping
Lente-akkoord
 
 
 
  Volg Lente-akkoord ook op Twitter en LinkedIn

Twitter LinkedIn
 
 
  Het Lente-akkoord is een initiatief van Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM, NVB en de minister van BZK.  
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier