Copy
Het vervolg

Wat hebben we leuke reacties ontvangen op onze eerste nieuwsbrief!
Bedankt daarvoor, we maken met veel plezier deze nieuwsbrieven voor jullie en het is heel leuk om te weten dat jullie ze met net zo veel plezier lezen. Dit is alweer de tweede editie!
Dit keer vertellen we meer over wie wie wij (van de redactie) zijn, hoe een transport verloopt achter de schermen, wat Meike allemaal doet voor de katten, hoe je ons kunt steunen én hebben we een paar nieuwe rubrieken!

Namens Stichting sis, Stichting Hondjes en Katjes Arca en de redactie:
heel veel leesplezier.
Kattebelletjes


Noodopvang voor de katten

Door het grote aantal adopties zijn er ook meer katten die herplaatst moeten worden.
In sommige gevallen kan de kat echt niet blijven tot deze weer is geadopteerd en dan is er tussenopvang nodig. Dat ging eerder prima met één opvangadres, maar nu er meer katten herplaatst moeten worden, hadden we toch wat meer opvangmogelijkheden nodig.
Er is inmiddels een klein team van noodopvangers opgezet en de eerste katten zijn daar al in opvang (geweest)! We zijn nog op zoek naar meerdere mensen die dit ook graag zouden doen! Lijkt dit je leuk en heb je een kamer in huis over voor een opvangkat?
Meld je dan hier aan! Kittenseizoen

Het kittenseizoen is al een hele tijd bezig en de kittens blijven maar binnenstromen.
Heel veel kittens kunnen nu veilig opgroeien en als er moeders meekomen, vinden zij ook eindelijk rust. De vrijwilligers daarentegen werken non stop door om zo veel mogelijk kittens een kans te kunnen geven. Daar zijn we ze natuurlijk enorm dankbaar voor!

Mocht je in deze hectische tijd willen helpen om de kittens een goede start te geven; verderop in deze nieuwsbrief zie je wat je kunt doen! 

De kittens en moeders die geadopteerd kunnen worden komen natuurlijk vanzelf
online te staan.
Samenwerking Stichting Rijpickerwaard

Vanaf 1 september is er officieel een samenwerkingsverband met Stichting Rijpickerwaard, dierenasiel en dierenpension in IJsselstein. De honden die hier zitten worden niet door onszelf bemiddeld, maar door het asiel. De eerste honden zijn daar inmiddels al gearriveerd, dit kwam zo uit qua transport.

In de volgende editie vertellen we meer over deze mooie samenwerking! Transporten

De transporten blijven gelukkig doorgaan en wat zijn we daar blij mee!

De cijfers van 2021 tot nu toe: 78 honden (adoptie en opvang) en 174 katten zijn naar Nederland en België gekomen!
Katjes ter adoptie

Inmiddels zijn er weer meer katten beschikbaar voor adoptie, zij staan allemaal
op Facebook! Op Instagram richten we ons vooral op herplaatsers die al in Nederland of België zijn, al dan niet in opvang. Dit keer vragen we jullie aandacht voor Fina en Selva, herplaatsers die momenteel in opvang in Nederland zijn.
Beide dames moesten in het begin enorm wennen, maar dat is ook niet gek als  je hun achtergrond kent: 

Fina is samen met nog een poes en een kater achtergelaten op een terrein toen hun familie verhuisde. Het waren ooit geliefde huisdieren die ineens voor zichzelf moesten zorgen. De drie dieren hebben samen een kleine kolonie veroorzaakt van in totaal 15 katten. We werden door de buren om hulp gevraagd en hebben de hele kolonie opgehaald. Ze zijn inmiddels allemaal geadopteerd, behalve Fina en een van haar dochters, Selva. Selva is dus in het wild geboren en was geen contact met mensen gewend. Dat was goed te merken aan hoe schuw ze was. Fina's ziel was gebroken, ze durfde gewoonweg niet meer te vertrouwen in het goede van de mens.

Fina en Selva zijn samen geadopteerd en omdat ze de tijd kregen om te wennen, begonnen ze al aardig te ontdooien. Helaas konden ze door omstandigheden niet blijven en zijn ze naar een van onze gastgezinnen gegaan. In het gastgezin is Selva inmiddels heel goed te benaderen, ze komt zelfs al aanlopen als de opvangbaasjes binnenkomen! Spelen met touwtjes vindt ze geweldig en tegen haar praten deed echt wonderen. Fina is al veel meer op haar gemak en laat zich lekker aaien. Ook bij haar wekt zachtjes praten meer vertrouwen.

Voor deze twee lieve dames zoeken we een rustig huisje waar men begrip voor hun verleden heeft. In het begin zullen ze zich zeker een tijdje verstoppen, maar we weten zeker dat ze uiteindelijk uit hun schulp zullen kruipen. Ze hebben alleen de tijd nodig om dit weer te laten zien. 
Door Fina en Selva samen te laten adopteren hebben ze steun aan elkaar en hierdoor zullen ze wat sneller aan een nieuw leven wennen.

Wie heeft alle geduld van de wereld en geeft de lieve Fina en Selva een gouden mandje, tijd om te wennen en een kans op een nieuw leven?

 
Selva en Fina in Spanje
Selva en Fina in Nederland
De katten
In het zonnetje
 

Graag vragen we dit keer jullie aandacht voor de prachtige Nino.

Nino is een Mastin van 5 à 6 jaar oud. Hij is gevonden in Aldea, een plaatsje
in de buurt van het asiel. Bij binnenkomst was hij behoorlijk verwaarloosd, hij had een oude wond aan een van zijn poten en verschillende kale plekken.

Nino is inmiddels al een tijdje in Arca. Hij doet het goed en zijn wond is goed hersteld.
Er is bij hem wel hartworm geconstateerd, daar is hij half mei voor behandeld.

Hij zit in een gemengde roedel met zowel reuen als teven en hij is heel sociaal en lief naar andere honden toe. Ook naar mensen toe kent hij geen angst en hij wordt graag geknuffeld.

Nino zoekt een huis met het liefst ook een lekkere tuin waar hij heerlijk mag gaan genieten van het leven. Een hondenvriendje mag, maar is niet essentieel.

Voor alle informatie over Nino klik je op zijn foto's. Delen zou heel fijn zijn! 

De honden
Adoptie: een kijkje achter de schermen
 
Tussen het moment dat een adoptant het eerste contact legt met de stichting en het moment dat een hond wordt opgehaald, wordt er veel werk verzet. Onze adoptanten krijgen daar maar een klein deel van mee.
Maar wat gebeurt er eigenlijk allemaal achter de schermen?
 
Nadat het voortraject van de adoptie is doorlopen (invullen interesseformulier, telefonische screening, huisbezoek), wordt de reservering van een hond bevestigd in de groepsapp die het team in Nederland en het team in Spanje samen hebben.
 
Het streven is om iedere maand een transport te organiseren en de datum wordt in onderling overleg afgestemd. Hierbij moet rekening worden gehouden met de beschikbaarheid van twee chauffeurs en de twee aankomstlocaties in Nederland.
In coronatijd vindt de overdracht van honden en katten op verschillende locaties plaats, om te voorkomen dat er te veel mensen bij elkaar komen.
In de appgroep wordt afwisselend in het Engels en Spaans gecommuniceerd en Google Translate is hierbij een onmisbaar instrument.
 
Nadat een hond is gereserveerd komt de vaste dierenarts van Arca naar het asiel om bloed af te nemen voor de bloedtesten. Er wordt getest op drie tekenziektes (ehrlichia, babesia, anaplasma), leishmania en hartworm (filaria). Mocht de vaste dierenarts niet beschikbaar zijn, dan worden de honden naar een andere dierenarts gebracht. Op dat moment worden ze ook geënt (standaard entingen en rabiës), gechipt en krijgen ze een Europees paspoort. Reutjes worden in de operatiekamer bij Arca gecastreerd, mocht dat nog niet zijn gedaan. Sterilisatie van teefjes gebeurt uitsluitend in de praktijk van de dierenarts.
Gereserveerde honden die bij een opvanggezin verblijven, worden door het opvanggezin zelf naar de dierenarts gebracht om ze te laten klaarmaken voor transport.
 
Zodra de uitslagen van de bloedtesten bekend zijn, worden deze via de appgroep doorgegeven aan het team in Nederland, die vervolgens de adoptanten informeert.
In sommige gevallen kan een hond niet mee op transport, bijvoorbeeld wanneer deze hartworm blijkt te hebben en er eerst een behandeling moet plaatsvinden.
In de week voor een transport moeten in Spanje de administratieve formaliteiten worden afgehandeld. Arca heeft een transportvergunning om honden te mogen exporteren,
maar daarnaast wordt op de maandag voor vertrek het transport aangemeld in het TRACES-systeem en wordt een certificaat afgegeven. TRACES staat voor TRAde Control and Export System. Het is een overkoepelend Europees netwerk dat de import en export van handel in dieren en dierlijke producten registreert, certificeert en monitort.
Voor een stichting die met meer dan vijf honden wil reizen is een TRACES-certificaat verplicht. Op het TRACES-certificaat staat de herkomst van de honden (asiel Spanje) en de bestemming van de honden (stichting Nederland), door welke landen het transport rijdt, hoe lang de reis ongeveer gaat duren en wie de honden vervoert. Daarnaast ook het aantal honden en informatie over de individuele honden (geslacht, geboortedatum, gesteriliseerd/gecastreerd, chipnummer en paspoortnummer).
In Nederland wordt in de tussentijd gezorgd dat de voorraad veiligheidstuigen, medicatie en penningen op peil is en wordt er een hotel geboekt voor de chauffeurs.
 
Een week voor de aankomst worden de adoptiecontracten digitaal verstuurd naar de adoptanten en wordt een uitgebreide e-mail verstuurd met instructies voor de aankomst. In de dagen voor de aankomst worden de pakketjes die de adoptanten mee krijgen klaargemaakt, met daarin informatie en eventuele medicatie. Ook is er een online vergadering met het nazorgteam, zodat iedereen goed op de hoogte is van de honden die komen en eventuele bijzonderheden.
 
In Spanje wordt een paar dagen voor het transport de bus ingericht met de kennels voor de honden. De kennels hebben een dekentje en waterbak voor de reis. Op de kennels wordt een kaartje geplakt met de naam van de hond.
 
Op de dag van vertrek worden de honden nog nagekeken door de dierenarts, krijgen ze een vlo en teken pipet, een ontwormingspil en een stempel in het paspoort van de dierenarts dat ze gezond en fit zijn om te kunnen reizen. De map met paspoorten en het TRACES-certificaat wordt in de bus gelegd en de waterbakjes worden gevuld.
Het transport vertrekt altijd op vrijdag aan het eind van de middag en rijdt dan in één keer door naar Nederland. De reistijd is 15-17 uur als er geen vertraging is.
De chauffeurs zijn vrijwilligers van Arca. Zodra de bus is vertrokken wordt de verwachte aankomsttijd doorgegeven aan het team in Nederland. De rijders geven ‘s avonds en
‘s morgens een update over hoe de reis verloopt, waarna de adoptanten op zaterdagochtend worden geïnformeerd over de definitieve tijd waarop men wordt verwacht.
 
Zodra de bus is aangekomen worden de honden zo snel mogelijk uitgeladen en mogen ze op de speelweide lekker de pootjes strekken. Ook worden dan de veiligheidstuigen aangemeten en wordt alles klaargemaakt voor de overdracht. Dan worden de adoptanten om beurten door middel van een appje opgeroepen om hun hond te komen halen.
De gespannen gezichten maken plaats voor een lach en de honden gaan hun nieuwe leven tegemoet. Dit zijn de mooiste momenten en dit is waar we het met zijn allen voor doen!
Aan het woord

In deze rubriek komt elke nieuwsbrief iemand aan het woord die van onschatbare waarde is voor Arca en Stichting sis. Voor deze tweede editie is dit Meike Knol, de expert
op kattengebied en de stille kracht en duizendpoot achter de adoptie/verzorging en zo veel meer van de katten in Spanje. Heel bevlogen en met veel liefde vertelt zij over de opvang van de katten:
 
Ik ben Meike, 47 jaar, heb 3 prachtige zoons van 13, 11 en 8 en een lieve man waar ik al 30 jaar samen mee ben. Na omzwervingen over de wereld, zijn wij 13 jaar geleden verhuisd naar Spanje. Wij lieten onze goede banen achter in Nederland en gingen een mooi avontuur aan. Heel bewust wilden wij van onze kinderen, dieren en elkaar genieten zonder hectiek, midden in de natuur. Wat is mooier voor kinderen om op te groeien op een finca, hun ouders en tal van dieren om hun heen? Wij hebben 3 Spaanse straathonden,
3 geiten, 2 schapen, 15 kippen en 6 eigen volwassen katten.
 
Carmen of andere leden van Arca doen in principe de intake van alle dieren.
Dit is iets waar ik niet voor bestemd ben, om het zachtjes uit te drukken. Ik laat dit liever aan hen over. Ieder zijn eigen kwaliteiten, toch?
Als een kat eenmaal 'binnen' is, dan regel ik eigenlijk verder alles. Ik ben de enige vrijwilligster bij Arca voor katten. Ik vang zelf kittenweesjes op bij mij thuis en heb er per jaar meer dan 100. In het drukke kittenseizoen soms wel 40 tegelijk! De fleskittens kan ik zelf door de drukte niet verzorgen en deze zitten in verschillende opvanggezinnen. Wanneer deze kittens zelfstandig eten, komen ze bij mij. Er zijn helaas heel weinig andere opvanggezinnen, dus het is bij ons vaak overvol.
Bij Meike thuis
Etenstijd
Meestal krijgen we kittenweesjes binnen. Een enkele keer komt er ook een moederpoes binnen. We proberen ze onder te brengen in een opvanggezin, maar meestal lukt dat niet. Dit jaar bijvoorbeeld hebben we al 9 moederpoezen met kittens. Dat is echt heel veel.
De dames zijn zeer beschermend over hun kroost en dulden geen andere kat in hun buurt. Hierdoor moeten ze helaas iets langer in een bench zitten. De meesten vinden dat juist niet erg. Als moederpoes en kroost er klaar voor is mogen ook zij vrij in het verblijf.
Ons grootste probleem is dat de kittens volgens de wet pas met 15 weken naar Nederland mogen, waardoor wij ze lang moeten opvangen. En het zijn er altijd heel veel.
 
De volwassen katten gaan altijd naar de opvang. Wij werken met een strikte quarantaine, omdat de Kattenziekte in Spanje heel actief is. Alle katten gaan bij binnenkomst in een bench op de quarantaine-afdeling. Hier kan ik ze beoordelen op gezondheid.
Ze worden altijd direct behandeld tegen externe en interne parasieten. Kort daarna breng ik ze naar de dierenarts en afhankelijk van hun kwaaltjes ga ik ze behandelen.
Dit werkt ook makkelijker in een bench omdat je dan makkelijker medicijnen kunt toedienen. De katten worden zo snel mogelijk geholpen en ingeënt. Ik ben dus elke dag bezig met medische verzorging in de opvang en dierenartsbezoeken. 
Wanneer de katten volledig gezond zijn, verhuizen ze naar de voorkant van het verblijf. Daar lopen de katten vrij rond en hier blijven ze dan tot hun adoptie. Wanneer ze eenmaal vrij lopen, kan ik de katten goed bekijken op gedrag. Dan maak ik foto’s en presenteer ik ze voor adoptie op de Facebookpagina van 'katjes Arca ter adoptie'. Ik voer de gesprekken met geïnteresseerden dan via de Messenger van Facebook tot er een match is.

Ook zorg ik voor de gehele administratie voor de katten en verzorg ik alle adopties van de katten hier in Spanje. De overheid van Cataluna heeft een register aan Arca gegeven, waar ieder dier ingevuld moet worden. Iemand via Carmen bij Arca houdt dit bij voor de honden, ik houd dit bij voor de katten. Ik beheer de voorraad bij de dierenarts en de opvang, zodat er geen tekort ontstaat.
 
Daar ik 45 minuten van het asiel van Arca woon, is het heel fijn dat Animalets Camarles (betekent diertjes van Camarles in het Catalaans) dichterbij plek biedt voor de opvang van de katten. Zo ben ik dicht bij de opvang en kan ik dagelijks even langs. De vrijwilligers van Animalets Camarles verzorgen de katten en maken dagelijks de verblijven van de katten schoon. Dit is enorm veel werk en ik ben deze mensen heel erg dankbaar.
In de opvang vlakbij Meikes huis,
ze checkt dagelijks hoe het hier gaat
Deze locatie wordt ter beschikking gesteld door Animalets Camarles
Ik maak een planning voor het volgende transport met de katten die gereserveerd zijn. Vervolgens houd ik alle adoptanten op de hoogte met foto’s van hun katje tot ze vertrokken zijn hier uit Spanje. Twee dagen voor transport worden alle katten nogmaals door de dierenarts onderzocht en nagekeken. Bij een transport breng ik de katten naar het Arca asiel in Aldover en zet ik ze zelf in de Arca bus richting Nederland.
Bij deze gelegenheid heb ik dan ook gelijk mijn maandelijks overleg met Carmen.
De contracten, het transport zelf en de aankomst worden verzorgd door het Nederlandse team.
 
Eenmaal in handen van hun nieuwe baasjes neem ik het weer over en heb ik intensief contact met de adoptanten tijdens de gewenningsperiode. Ik begeleid ze tot alles
op rolletjes loopt. Ik heb ook een nazorgtraject gestart, dat kost veel tijd. Daar ben ik nog mee bezig. Eerst waren het een paar katten per transport. De afgelopen maanden waren het gemiddeld 30 katten per transport. Logischerwijs heb je dan ook meer tijd nodig voor de nazorg. Als de bus weer terug is bij Arca regel ik dat alle meegenomen donaties bij de katten komen. Ook maak ik dan de reiskennels schoon en berg ik alles netjes op tot het volgende transport.
Socialiseren delegeren
Mocht in een enkel geval een adoptie niet goed gaan, dan zorg ik voor de herplaatsing van de kat. Omdat ik niet in Nederland woon, is het niet mogelijk voor mij om in spoedsituaties zelf in te grijpen en de kat op te halen. Hierbij krijg ik nu gelukkig hulp van Nienke!
Daar ben ik superdankbaar voor. Zij woont in Nederland en heeft een Watsappgroep opgezet met mensen die in spoedgevallen een kat tijdelijk op willen vangen.
Vorig jaar zijn er 240 katten geadopteerd, dit jaar tot nu toe al 174 katten.
 
Het redden en verzorgen van de Spaanse straatkatjes is een enorme klus en zeker emotioneel heel zwaar. Toch wegen de successen op tegen de tegenslagen en hoop ik nog lang een verschil te kunnen maken voor deze lieve kansarme dieren.
Ik hoop dat we in de toekomst nog vele adopties mogen verzorgen en dat er nog veel meer mensen ons gaan steunen.
Meike met een van de vele kittens

De redactie: even voorstellen!

Door een oproep op Facebook werden wij heel enthousiast om elk kwartaal een nieuwsbrief voor jullie te maken! We stellen ons in deze editie graag even voor:
 
Ik ben Nienke, 40 jaar en trotse moeder van vier zoons van (over een paar dagen)13, 8, 3
en 1. En ik kreeg er ook nog eentje van 11 cadeau bij mijn vriend! Het is bij ons dus altijd gezellig druk. We wonen in Zwolle en ik werk als marketing medewerker/tekstschrijver.

Zodra het qua leeftijd kon ben ik begonnen als vrijwilliger voor het plaatselijke asiel.
Door werk en later de oudste kinderen had ik uiteindelijk minder vrije tijd over, maar het bleef toch kriebelen. Opvangen en socialiseren van verwilderde en moederloze kittens kon ik thuis doen en dus werd dat mijn nieuwe roeping. 
Via de oud-directeur van het asiel ben ik ook katten uit het buitenland gaan opvangen. Heidi kwam daar een van adopteren. Zij heeft ook katten van Arca en zei dat Meike waarschijnlijk wel een opvanggezin in Nederland kon gebruiken. Inmiddels heb ik al heel wat Arca-katjes mogen opvangen! Meestal komen hier de langzitters of katten waar de eerste adoptanten toch geen match voor waren.

Momenteel gaat het zo hard met de katten dat ik wel wat hulp kon gebruiken, dus hebben we een noodopvangteam opgezet. De eerste katten zijn daar al in opvang geweest en ik ben heel blij met het enorm betrokken team! Zo kan ik alles beter coördineren en me ook gaan richten op herplaatsingen binnen Nederland en België. Daar waar knelpunten ontstaan kunnen we nu sneller een (tussen-)oplossing aandragen. Ook beheer ik de Katjes Arca Instagrampagina, waar voornamelijk de opvangers en herplaatsers op komen.

Thuis hebben we een ex-opvanger vanuit het plaatselijke asiel, een Ragdoll waar het vorige baasje niet meer voor kon zorgen en sinds kort hebben we Jeana erbij, ons eerste Arca katje! Ook zij kwam hier als opvanger, maar soms stelen ze nou eenmaal je hart, hè?

Nienke met Jeana
(een opvanger die nooit meer weg hoefde)

Ik ben Mirjam, 55 plusser en een echte hondengek die haar leven lang al honden heeft. Thuis ben ik opgegroeid met Boxers. Rob, mijn man, en ik vangen op voor Arca. Vooral de honden die niet zo een twee drie geadopteerd kunnen worden, hebben onze voorkeur.
Wij willen hun een kans bieden naar Nederland te komen, zodat wij deze lieverds kunnen laten wennen aan een thuissituatie waar zij veel kunnen leren.

Onze fantastische roedel vangt keer op keer deze honden zo geweldig op. Is een hond maanden tot een jaar in de opvang, geen probleem. Zelf hebben wij 5 rescue honden uit Spanje.

Naast mijn werk als mediacoach op een middelbare school ben ik instructeur gehoorzaamheidscursussen, alsmede agillity en flyball. Ook heb ik de opleiding voor gedragsdeskundige gedaan. Zo noem ik mijzelf nooit, ik noem mijzelf “troubleshooter”. 
Op de zaterdagen doe ik vrijwilligerswerk bij asiel/pension Stg Rijpickerwaard in IJsselstein, waar ik werk met de honden die in het asiel zitten. Kijk naar hun gedrag.
Maak op basis van observatie en vooral veel tijd met de honden doorbrengen een karakterschets van de honden, zodat zij met een eerlijk verhaal op de site kunnen.

Mijn drive is: iedere hond verdient een liefdevol thuis.

Mirjam met Max
(een opvanger die nooit meer weg hoefde)
Wij zijn Sander en Doreen, 28 en 26 jaar. Beiden werken wij in de jeugdzorg en hebben ons leven lang al katten en honden gehad. In 2019 hebben wij een poes geadopteerd via het plaatselijke asiel en sinds februari 2020 onze lieve hond Dumas geadopteerd vanuit Arca.

Dit is zeker in het begin niet makkelijk geweest. Daar waar er op het eerste oog geen problemen leken te zijn bleken er na een aantal dagen toch behoorlijke trauma’s te zitten bij Dumas. Zo liep hij buiten niet (ging op de grond liggen en kwam niet meer in beweging), kon niet tegen dagelijkse geluiden of zijn bench. Ook heeft hij meerdere malen onze hele woning verbouwd uit angst. Gelukkig ging het samen met onze kat en andere honden in de buurt wel erg goed.

Na meerdere dierenartsbezoeken, medicatie, trainingen, het weg doen van de bench waardoor hij niet meer opgesloten zat en uiteindelijk een goed aangeschreven gedragsdeskundige, is Dumas tot grote stappen gekomen en is hij de hond geworden waar wij nooit meer zonder zouden kunnen. Hij is trouw, lief, sociaal, energiek, dankbaar maar vooral een ontzettende knuffelaar.

Binnen Arca krijgen wij nog wel eens vragen wanneer baasjes niet goed weten wat te doen bij het gedrag van geadopteerde honden. Hierbij helpen wij graag.

Ons motto is dan ook: volhouden en blijven kijken naar de kleine stapjes vooruit, ondanks dat dit niet altijd makkelijk is.
Doreen en Sander met Dumas
Hoe kunt u helpen?
Veel van jullie hebben ongetwijfeld al eens gelezen over Harry, die regelmatig in Spanje
te vinden is om te helpen met het bouwen van grote projecten zoals nieuwe kennels en schuilhokjes en benodigdheden zoals voer- en waterbakken.
Als Harry niet in Spanje is, is hij alsnog vaak bezig met het maken van prachtige voerstandaards en manden. Misschien wel het allerleukst daaraan is dat ze te koop zijn en een groot deel van de opbrengst naar de hondjes en katjes van Arca gaat!

Bestellen kan door een e-mail te sturen naar Stichting sis.
Klik voor meer informatie op de foto van het artikel dat je wilt bestellen.
Harry in Spanje
Voerstandaards 

De voerstandaards zijn er voor honden en katten, ze kunnen worden gemaakt van pallethout of vurenhout (gebeitst in bruin of zilvergrijs). De standaards worden geleverd inclusief passende voerbakken. Heel handig met ruimte onder de voer-/drinkbakken om voer of speeltjes in op te bergen!
Voerstandaards in drie formaten
Grote standaard
Speciaal voor de katten
Met silhouet, meerdere rassen mogelijk

Manden

Zo'n heerlijke mand waar je hond of kat lekker in kan wegkruipen, een eigen veilige plek, dat gunnen we toch al onze dieren? 
Ook de mand kan worden gemaakt van pallethout of vurenhout (naturel of gebeitst in bruin, oud grijs, zilvergrijs of whitewash). Heb je andere wensen, kan er altijd worden gekeken wat er mogelijk is! 

De manden kunnen worden gemaakt in iedere maat en indien gewenst ook met naam,
hoe leuk is dat? 

Manden met naam
Slaap lekker!
Donaties

Naast het bestellen van Harry's mooie producten zijn er natuurlijk nog meer manieren om ons te helpen de dieren te helpen. 

Zo hebben we weer van die lekker ouderwetse wollen dekens nodig voor de honden en kunnen we altijd snuffelmatjes gebruiken voor hersenwerk. 
Meer weten over hersenwerk? In de volgende nieuwsbrief vertellen we hier uitgebreid over!

Voor de katten hebben we momenteel vooral veel. heel veel kittenvoer nodig. Donaties daarvoor zijn altijd welkom, in de vorm van zakken voer of een financiële bijdrage,
we zijn blij met alles! 

En wist je dat er echte Arca merchandise bestaat? Monique Visser zag bij een lokale fietsenwinkel bedrukte truien met fietsgerelateerde afbeeldingen en kwam zo op het idee om kleding te laten bedrukken met zelf ontworpen afbeeldingen van hondenrassen en hun kenmerken. Afgelopen jaar kwam zij in contact met de SAS Shop van Marc. Omdat dit een kleine en laagdrempelige shop is, kan bijna alles gemaakt worden. Zo zijn de Arca shirts en stickers ontstaan! De opbrengst hiervan wordt gebruikt voor andere leuke projecten voor Stichting Arca. 
Neem hier maar eens een kijkje!

De bodem van de verschillende potjes komt sowieso weer in zicht, Dus wil en kan je iets doneren, dan komt het zeker goed terecht! We gebruiken je bijdrage voor dat wat op dat moment het hardst nodig is, zoals medische kosten en voer. Je financiële bijdrage kan je overmaken naar IBAN NL75 INGB 0005 5091 43 t.n.v. Stichting sis te Maarssen.

Heb je nou thuis nog wat liggen, ook dat wat we nu niet hebben genoemd, of ben je zo handig dat je zelf snuffelmatjes kunt maken? Neem dan vooral ook contact met ons op!

Namens de dieren: bedankt voor je steun!
Wist u dat:

- Arca dit jaar 20 jaar bestaat?
- Stichting sis dit jaar 10 jaar bestaat?
- er vanaf het begin van de telling (januari 2018) tot 1 januari 2021 al 378 honden en 513 katten zijn geadopteerd?
- er momenteel ongeveer 120 honden in het asiel zitten en er nog eens ongeveer 30 in gastgezinnen in Spanje en Nederland verblijven?
- er momenteel 168 katten in opvang in Spanje zitten en er 2 ter herplaatsing in een gastgezin in Nederland zijn? Daarvan zijn er 53 klaar voor adoptie.
- van het Harry Potter nest bijna alle pups zijn geadopteerd? Van de acht pups zoeken alleen Ron en Drako nog een baasje!
- er onlangs een kleine reünie van het muzieknest was in Nederland? JLo, Debbie (nu Duppie) en Tina (nu Lo) waren van de partij en hebben het samen superleuk gehad!
De volgende keer...

In de volgende nieuwsbrief nemen we een kijkje achter te schermen bij Stichting sis!
Ook vertellen we meer over hersenwerk voor honden en hoe belangrijk dat is, Monique komt aan het woord over canitrailing en jullie komen meer te weten over de mooie samenwerking met Stichting Rijpickerwaard.

Wij kijken er weer naar uit!

 
N.B. We noemden het natuurlijk al in de vorige nieuwsbrief en wie weet is het de oplettende lezer opgevallen: de ontbrekende update van de werkzaamheden in de kattenopvang. De update houden jullie tegoed, er kwam inderdaad een heel druk kittenseizoen tussendoor! De beloofde kittenfoto's ter afleiding zagen jullie al bij Meikes verhaal in 'Aan het woord', maar voor de zekerheid zijn er hier nog een paar:
Website hondjes
Facebook katjes
Instagram katjes
Facebook hondjes
Instagram hondjes
Email
Copyright © 2021 Stichting Hondjes en Katjes Arca/Stichting sis, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp