Dit is de seizoensupdate van Buitengewoon Coaching Training en Advies.

Niet goed te lezen? Bekijk de nieuwsbrief in je browser.

Het Buitengewone seizoen

Lente! Het seizoen dat alles in beweging zet en nieuwe energie geeft. We verlangen er zo naar..

Een les van de natuur…
Even leek het erop dat de lente heel vroeg haar intrede zou doen en de winter dit jaar overgeslagen zo worden.. Maar gelukkig wist de natuur zich te herstellen - ja, gelukkig! En -helaas voor de ambitieuze vogeltjes, krokussen en vroege knoppen die al dachten te kunnen gaan schitteren- het werd toch nog even flink winter!
 
Waar de natuur over het algemeen zich in de winter herstelt en rustig voorbereidt, stappen wij mensen vaak zo over dit seizoen heen. Bedenk maar eens hoe vaak je 'de winter' over slaat in je dagelijkse leven (behoefte aan rust en slaap), in je werk en sociale leven (even pauze nemen, rust pakken en reflecteren) en als organisatie of project (alles moet sneller, meer en groter).
De natuur heeft ons een perfecte les gegeven van wat er gebeurt als je de winter overslaat: je hebt geen kans! Je hebt nog niet de juiste condities en je bent nog niet sterk genoeg om de wereld aan te kunnen.
We hebben die rust nodig. Om te herstellen, om te reflecteren en om onszelf ‘schoon te spoelen’ zodat je weer ruimte creëert voor nieuwe energie, ideeën en wensen.
 
Van de wensen en verlangens die ergens onder het ‘winterstof’ liggen, zal je niet zo gauw de impuls voelen dat het naar boven wilt komen. Het krijgt geen aandacht, dus het groeit niet.
Maar de kiemen die rustig hebben liggen wachten en éven zijn aangeraakt door de vorst, hebben een veel grotere overlevingskans en zullen daarnaast ook vele malen sterker en gezonder zijn dan diegene die te snel wilde. Die knoppen en vogels die voor de korte termijn gingen.. Mooi he eigenlijk?

Seizoensworkshop 30 maart 2012

Stel je voor alles kan en mag! Wat zou je dan als eerste gaan doen, of laten?

En welke excuses gebruik jij om niet te doen wat je eigenlijk het liefste zou willen? Ik heb er de tijd of de energie niet voor, ik ben al te oud, ik het me niet permiteren, ik zou anderen teleurstellen, ik het niet, ik ben nu eenmaal zo!
Welke droom, wens of welk verlangen in jou kan of mag niet ontkiemen? Maar het zit er toch.. misschien al heel lang.. Ben je ook zo benieuwd wat er voor jou uitkomt? Want eigenlijk wil je er wel eens naar kijken, maar er (nog) niets mee moeten. Of juist wel. Dat is aan jou.  Doe mee op zaterdag 31 maart aan de Seizoenworkshop met als thema Lente. Tijdens deze workshop ondek je: wat jouw werkelijke wensen, dromen en verlangens nou eigenlijk zijn en ga je onderzoeken wat jou tegenhoudt en wat je nodig hebt om ze te laten ontkiemen of een plek te geven.

Lees hier meer over het programma, tijd en prijs. Ontvang 50% korting wanneer je wanneer je een tweede persoon meeneemt! Wees er wel op tijd bij, want vol is vol! 

Coaching

Wat wil ik? Wat kan ik? Wie ben ik? 
Er zijn van die momenten dat je je realiseert dat je het anders wilt. Dat het anders kan. Beter, prettiger. Of zelfs dat het anders móet! De situatie thuis, op het werk, teveel stress, geen rust, je weet niet wat je echt wilt..
Je wilt iets veranderen of iets aanpakken maar je weet niet precies hóe.
Buitengewoon helpt je bij deze vraagstukken op zeer een efficiente en effectieve manier (door toevoeging van Vitamine G) waardoor er vaak maar weinig sessies nodig zijn om weer verder te kunnen. Lees verder »

Teamcoaching

We zijn een goed team, maar... Wat is jullie sterkste en wat de zwaktste schakel in het team? Een schakel is nooit een individu, maar is altijd het resultaat van hoe een team al dan niet: samenwerkt, comminuceert, veiligheid biedt, respect toont, leiderschap toont en ontvangt.
Buitengewoon heeft al vele teams en organisaties dit bijzondere inzicht gegeven en op weg geholpen naar een effectieve en efficiente samenwerking.
Vraag een vrijblijvend gesprek aan om te zien wat Buitengewoon voor jouw team of organisatie kan betekenen!
Lees verder »

Workshop spiegelen met paard

Binnen een paar minuten en op een snelle oordeelloze manier jezelf nog beter leren kennen. Ontdek hoe de ander jou ervaart en op jou reageert en leer hoe je nog effectiever kunt zijn in je communicatie en omgang met de ander. Bijv. met je partner, kinderen, collega`s, vrienden, etc. Paarden zijn erg sensitief; zij zijn immers afhankelijk van het vermogen om snel en op grote afstand de intentie van bedreigingen in te kunnen schatten. De reactie van het paard is daarom ook als een spiegel. Altijd direct en puur; zonder oordeel.
Lees meer voor data en prijs

Drie typische lentevragen

Buitengewoon werkt in het ritme van de seizoenen. De jaargetijden zijn een prachtig metafoor voor de cyclische beweging die in elk groei- en veranderingsproces te herkennen is. Beantwoord voor jezelf onderstaande vragen en merk op wat zij kunnen doen voor jou; in jouw cyclus.
1. Welke kiemen heb jij in je? Hoe kun je daar ruimte voor maken?
Wat houdt je nu tegen?.. Wat moet jij ervoor doen of laten? Wat is jouw onuitputtelijke bron? 
Het is nu de tijd om aandacht te besteden aan een goede voedingsbodem, de juiste condities voor jouw kiemen. 
2. Hoe behoud jij het evenwicht? Aandacht geven aan jouw nieuwe kiemen, geeft je energie en inspiratie. Zorg dat je niet in een roes van opwinding komt, maar zorg voor evenwicht en harmonie tussen de nieuwe kiemen en de continuiteit van je bestaan.  
3. Welke vormen worden er al zichtbaar?
De eerste vormen komen nu naar boven en worden zichtbaar. Wees voorzichtig en blijf perfectionistisch en voldoende trouw aan jezelfDe groeikracht is enorm, maar de kiemen zijn ook nog heel breekbaar en teer.  

Eetbare voorjaarsbloemetjes

Versier je sla eens met paardebloemen of doop wat madeliefjes met het hart eerst in water en dan in suiker, dan zijn ze een prachtige versiering op je dessert! Decoratief en gezond! De bloemen bevatten bitterstoffen die en stimulerende werking hebben op de hele stofwisseling, maar vooral op de lever en de gal. Deze stoffen helpen bij het verteren van vette (vlees)gerechten, bevorderen het afvoeren van afvalstoffen en hebben een ontslakkende en vitaliserende werking. Madeliefjes bevatten daarnaast ook nog vitamine C!

Voorjaarszon vs. beweging..

Hou je niet van sporten? Geen probleem! De voorjaarszon geeft een gratis conditietraining. Het krachtige voorjaarszonlicht draagt bij aan verbetering van je conditie. Niet voor niets voel je je in de lente vaak energiek en levenslustig. Net als regelmatig bewegen, leidt regelmatige blootstelling aan zonlicht tot: een verkorting van de tijd waarin het hart na inspanning tot rust komt; lagere bloeddruk; rustigere ademhaling; dalende bloedsuikerspiegels; minder melkzuur in je bloed na inspanning; meer energie en uithoudingsvermorgen; minder stress en een toegenomen vermogen van het hart om zuurstof op te nemen en te transporteren. 

Grenzen stellen..

Gevoelige mensen stellen zich open. Daardoor vangen ze vele indrukken en prikkels op, waarop ze zich fijnzinnig kunnen afstemmen. Maar sta je teveel open, dan kun je overprikkeld en overgevoelig raken, met een allergische reactie als gevolg. Als je (over) gevoelig bent, is het extra belangrijk om je eigen grenzen wat bewuster te stellen. Grenzen aan de hoeveelheid prikkels bijvoorbeeld. Want wanneer je overprikkeld bent, sla je bij het minste of geringste op tilt! Zorg dat er niet teveel zintuigindrukken op je af (kunnen) komen. 
De aarde slaapt
en wakkert ook
de bollen in 
haar zijde
die diep verwachten
`t zonlicht: 
dat is ook niet te vermijden
- gedicht van Koos Schippers-

 volg mij op Twitter | Buitengewoon op Facebook | stuur aan een vriend 
Copyright © 2012 Buitengewoon Coaching
Email Marketing Powered by Mailchimp