Copy
Magazine Natuur in de Gemeente - Editie december 2015
Lees dit bericht in uw browser

Magazine editie december 2015

Nieuwe Wet natuurbescherming

Deze editie van het magazine Natuur in de Gemeente staat in het teken van de nieuwe Wet natuurbescherming. Vragen die in deze editie onder andere behandeld worden: Wat veranderd er (inhoudelijk) ten opzichte van de huidige natuurwetgeving? Welke functies worden toebedeeld aan gemeenten? Welke tools en applicaties kunnen helpen bij de uitvoer van de nieuwe wet?

Andere onderwerpen die in deze editie van het magazine aan bod komen zijn: Rubriek waarin gemeente Langedijk aan het woord is over het toepassen van de natuurwet- en regelgeving bij hun in de gemeente, Soortmanagementplannen tegen het licht gehouden en Startsein Green Deal 1000 hectare nieuwe stedelijke natuur.

Column Natuurwetgeving: Soortmanagementplannen tegen het licht gehouden

Om te voorkomen voor elke ingreep een ontheffing aan te moeten vragen, lijkt het Soortmanagementplan een goede oplossing. Door Alterra is onlangs een van de eerste SMP’s beoordeeld op het voldoen aan de eisen van de Habitatrichtlijn.
Lees verder

Rubriek: Gemeenten geven kennis over natuurwetgeving door

In deze editie van het magazine een kijkje achter de schermen bij Gemeente Langedijk. Met een vaste set vragen ligt Gemeente Langedijk deze keer het natuurbeleid en de implementatie hiervan in de gemeente toe.
Lees verder

Belangrijke “signaleringsfunctie” gemeenten bij Wet natuurbescherming

Op of omstreeks 1 juli 2016 zal de Wet natuur-bescherming in werking treden. Gemeenten zullen met deze wet in de praktijk nu vaker met gebieds- en soortenbescherming in aanraking kunnen komen.
Lees verder

Andere onderwerpen in deze editie

Of download hier de PDF-versie van het magazine.
In samenwerking met de volgende instanties/organisaties zijn enkele artikelen tot stand gekomen:NDFFGroningen SeaportsGemeente LangedijkGreen dealsLandschappen.nl

Forward deze nieuwsbrief gerust, of attendeer andere geïnteresseerden op het gratis en vrijblijvende abonnement.

Copyright © 2015 Regelink Ecologie & Landschap, All rights reserved.

Our mailing address is:
info@natuurindegemeente.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list