Copy
Nieuwsbrief E313 renovatie Beringen - Einde werken in zicht

E313 Beringen
renovatie 2020

Nieuwsbrief 8 september 2020

Vernieuwde E313 aan complex Beringen zaterdagochtend in gebruik

Beste lezer,
 
Met deze nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) je op de hoogte over de vernieuwing van de E313 ter hoogte van het complex Beringen en de renovatiewerken aan twee bruggen over de snelweg. 
 
Alle info en updates over het project vind je op www.wegenenverkeer.be/beringen.
 

 

Gefaseerde openstelling snelweg

Na goed vier maanden zal AWV eind deze week de renovatiewerken aan de E313 ter hoogte van het op- en afrittencomplex 26 Beringen afronden. De snelweg en het complex zullen dan opnieuw vlot toegankelijk zijn. 
 
De E313 wordt in twee fases vrijgegeven, van donderdagavond 10 september tot zaterdagochtend 12 september. Dan zullen zowel de snelweg als het volledig op- en afrittencomplex Beringen toegankelijk zijn. 

De aannemer  voert 's nachts de laatste afwerkingen uit en plaatst hij de definitieve belijning op de snelweg en de op- en afritten. 
 
De op- en afritten van het complex Beringen zullen tijdelijk nog in beide richtingen worden afgesloten. In dat geval is de ondertussen gekende omleiding via de Industrieweg van kracht. 
 
 

Donderdagnacht 10 september: rijstroken richting Hasselt

Op donderdag 10 september vanaf 20 uur start AWV met het stapsgewijs aanpassen en vrijgeven van de snelweg in de richting van Hasselt. Ook de afrit richting Hasselt zal dan opnieuw open gaan.

  • De oprit richting Hasselt wordt die nacht nog tijdelijk afgesloten van 22 uur tot uiterlijk 4 uur. 

 
 

Vrijdagnacht 11 september: rijstroken richting Antwerpen

Vrijdag 11 september vanaf 20 uur passen we dezelfde werkwijze toe voor de rijstroken richting Antwerpen.

  • De op- en afrit richting Antwerpen worden nog afgesloten, vanaf vrijdag 11 september om 23 uur tot zaterdag 12 september 6 uur ’s morgens. 

     

Doorsteken ’s nachts dichtmaken

Begin volgende week zal de aannemer nog de doorsteken in de middenberm defintief dichtmaken. Ook dat doet hij ’s nachts. Verkeer op de snelweg moet dan plaatselijk over één rijstrook.
 
Opgelet: deze werken zijn steeds weersafhankelijk. De planning kan dus nog wijzigen bij slecht weer.


Actiebeelden van de E313 in Beringen tijdens de renovatie in 2020: 


 

Duurzaam wegdek

De snelweg E313 werd deze zomer in beide richtingen vernieuwd over een afstand van ongeveer 2,3 kilometer vanaf het complex Beringen in de richting van Antwerpen. AWV vernieuwde de rijweg tot en met de onderfundering en gebruikte voor de heropbouw uitgewassen doorlopend gewapend beton. Dat is een veel duurzamer materiaal dan asfalt, gelet op het zware vrachtverkeer. 

Er werden ook pechhavens aangelegd om in de toekomst op dit deel van de snelweg dynamische spitsstroken te kunnen gebruiken. 

Twee bruggen over de snelweg, die van de Beverlosesteenweg en de Rijsselstraat, werden mee gerenoveerd. De brug over de Beverlosesteenweg kreeg daarbij zelfs een nieuwe toplaag asfalt.
 
 

Nog vragen? 

Contacteer onze bereikbaarheidsadviseur, Frederik Bronckaerts, via bereikbaar.limburg@wegenenverkeer.be of 011 433 855 (tijdens de kantooruren).
 

Met vriendelijke groeten,

Wegen Limburg

 

Facebook
Twitter
YouTube
Website


U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft ingeschreven op de nieuwsbrief i.v.m. werkzaamheden van het Agentschap Wegen en Verkeer in Beringen.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Limburg
Koningin Astridlaan 50 bus 4
3500 Hasselt

wegen.limburg@vlaanderen.be