Copy
Ovonde Fabiola: Vervolg nutswerken omgeving rotonde Fabiola

Ovonde Fabiola

vervolg nutswerken

Met deze nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) je graag op de hoogte over de bouw van een ovonde en de aanleg van nieuwe fietspaden op Aarschotbaan en Liersesteenweg (N10).
 
In februari zijn de nutswerken gestart op de Mechelsesteenweg (N15) en Aarschotbaan/ Liersesteenweg (N10). De nutsmaatschappijen vernieuwen hun kabels en leidingen voor stroom, water, gas en telecom. Dit is nodig als voorbereiding voordat de aanleg van nieuwe fietspaden en de bouw van de ovonde kan starten. 
De projectpartners organiseerden deze week twee infosessies voor handelaars en omwonenden. Kon je er niet bij zijn? Je kan de presentatie van de infosessie herbekijken op de website bij documenten.

Koppelingswerken aan nutsleidingen

Vanaf 9 mei 2022 vinden er koppelingswerken plaats aan de nutsleidingen. Hierbij wordt aan de kant van Putte het fietspad afgesloten tussen de Kastanjedreef en het rond punt (kant oneven huisnummers). Fietsers en voetgangers die vanuit Putte komen moeten ter hoogte van de Kastanjedreef oversteken via een tijdelijke oversteekplaats, en hun weg verderzetten aan de kant van Somedi. Aan de oversteekplaats komt een tijdelijke drempel, om het verkeer af te remmen en te attenderen op de overstekende fietsers. 
Voor gemotoriseerd verkeer blijft de huidige omleiding van toepassing.

Mechelsesteenweg aan beide zijden van rotonde Fabiola volledig afgesloten vanaf dinsdag 7 juni

Tijdens het eerste deel van de nutswerken is gebleken dat de aannemer meer ruimte nodig heeft om de werken veilig te kunnen uitvoeren. Dit betekent dat de Mechelsesteenweg (N15) vanaf dinsdag 7 juni 2022 aan beide zijden van de rotonde volledig wordt afgesloten. Aan de kant van Putte is dat vlak na de Kastanjedreef (de tak het dichtste bij de rotonde) richting de rotonde. Aan de kant van Heist-op-den-Berg centrum is dat ter hoogte van de Kleistraat. 

Bewoners en handelszaken in de afgesloten werfzone ontvangen kort voor de start van deze werken nog een brief van Fluvius met gedetailleerde info over hun toegankelijkheid.
 
Hierdoor volg je met de auto een omleiding in beide richtingen tussen Putte/Beerzel en Heist-op-den-Berg. Op de N10 blijft verkeer in twee richtingen wel steeds mogelijk. Fietsers kunnen wel in beide richtingen via de Mechelsesteenweg blijven rijden. 
We verwachten dat deze situatie tot aan het zomers bouwverlof zal gelden.

 

In augustus gaan de nutswerken verder langs de N10.  Meer info hierover lees je in de volgende nieuwsbrief.
 

Meer informatie? 

Een uitgebreide projectomschrijving en meer informatie over het verdere verloop van de (nuts)werken kan je terugvinden op www.wegenenverkeer.be/ovondefabiola. Met vragen kan je steeds terecht bij onze bereikbaarheidsadviseur via bereikbaarheid.antwerpen@wegenenverkeer.be.
 
Facebook Facebook
Twitter Twitter
YouTube YouTube
Website Website


U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief van dit project.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Antwerpen
Lange Kievitstraat 111-113 bus 41
2018 Antwerpen

wegen.antwerpen@vlaanderen.be