Copy
Nieuwsbrief: N73, Tessenderlo: kruispunt Snelwegstraat opent

Verlenging N73

Nieuwsbrief 26 november 2018

Kruispunt Snelwegstraat opent 

 

Geachte heer,
Geachte mevrouw, 


Nadat eind oktober de nieuwe N73 in gebruik werd genomen, restte ons nog de afwerking van het kruispunt met de Snelwegstraat. Dit kruispunt is omgevormd tot een volwaardig vierarmenkruispunt met verkeerslichten. De noordkant werd in het begin van het project (september 2017) al vernieuwd. De voorbije weken pakte de aannemer de zuidkant van het kruispunt aan. De zuidelijke aantakking van de Snelwegstraat op de N73 kreeg een nieuw wegdek en werd voorzien van bijkomende afslagstroken naar het nieuwe deel van de N73.
 

Kruispunt open vanaf dinsdagavond 27/11

Vorige week brachten we de nieuwe asfaltlaag en belijning aan op de Snelwegstraat. Vandaag en morgen vinden de laatste afwerkingen plaats om de verkeerslichten in gebruik te nemen en het kruispunt open te kunnen stellen. Vanaf dinsdagavond 27 november kan het verkeer dan weer in alle richtingen gebruik maken van het vernieuwde kruispunt.
 

Aanvullende werken in de omgeving

Met de openstelling van het kruispunt is ook de nieuwe N73 volledig in gebruik. In de omgeving zullen wel nog een aantal aanvullende werkzaamheden uitgevoerd worden. Op Truibroek wordt de bocht aan het Albertkanaal verbreed en wordt een keerpunt aangelegd ter hoogte van het containerpark. Ook de aanleg van bijkomende fietspaden langs Truibroek moet nog gebeuren. Vooraleer deze werken kunnen starten, moet Infrax eerst nog een aantal overkoppelingen uitvoeren, waardoor de fietspaden ten vroegste in het voorjaar van 2019 uitgevoerd zullen worden. Ten slotte zullen we in Wasseven en de Nijverheidsweg in Ham en in de Zuidstraat in Beringen nog elektronische vrachtwagensluizen voorzien, om het doorgaande zwaar verkeer uit deze straten te weren. Ook dit is voorzien voor het voorjaar van 2019.
 

Werken brug Kanaalweg door de Vlaamse Waterweg nv

Door het gebruik van het nieuwe gedeelte N73, inclusief brug over het kanaal, zal de brug van de Kanaalweg in de nabije toekomst definitief worden onderbroken voor gemotoriseerd verkeer.
Ze wordt door de Vlaamse Waterweg nv in het voorjaar afgebroken en vervangen door een nieuwe brug voor fietsers en voetgangers.
 

Werken Paalsesteenweg en Industrieweg Beringen 

Ondertussen zijn de werken aan de Paalsesteenweg (N29) en de Industrieweg in Beringen nog in volle gang. De zuidelijke kant van de Paalsesteenweg is al vernieuwd. Sinds eind oktober werkt de aannemer aan de noordkant van de Paalsesteenweg. Hierdoor is ook het kruispunt met de Industrieweg opgebroken. We doen er alles aan om de vernieuwde Paalsesteenweg en de Industrieweg voor de kerstvakantie te kunnen openstellen.
Daarna volgen nog enkele rioleringswerken in de omgeving, met beperkte hinder op het doorgaand verkeer. 

 

Op www.wegenenverkeer.be/verlengingN73 vindt u de informatie over het project.


Met vriendelijke groeten,

Wegen en Verkeer Limburg

Facebook
Twitter
YouTube
Website
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Limburg
Koningin Astridlaan 50 bus 4
3500 Hasselt

wegen.limburg@vlaanderen.be


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Agentschap Wegen en Verkeer · Koning Albert II-laan · 20 bus 4 · Brussel 1000 · Belgium