Copy
Nieuwsbrief AWV - N78 Dilsen-Stokkem

N78 Dilsen-Stokkem

Nieuwsbrief 25 mei 2022

Aanpassing oversteekplaats fietsers op kruispunt Rijksweg (N78) met Kruisveld- en Zonnestraat


Beste lezer,

Met deze nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) je op de hoogte over de werken op de N78 in Dilsen-Stokkem.

AWV vernieuwt vanaf 30 mei 2022 de fietsoversteekplaats op het kruispunt van de Rijksweg (N78) met de Kruisveld- en de Zonnestraat. De oversteekplaats wordt verlengd en verbreed zodat fietsers in twee richtingen veiliger kunnen oversteken. De aanpassing kadert binnen programma Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA. De werken zullen drie weken duren.
 
Om de MIA-aanpak te testen lopen er proefprojecten in Limburg en West-Vlaanderen. In Limburg gaat het over zo’n 50 projecten. Meer info op www.vlaanderen.be/mia.


Aanpassen oversteekplaats fietsers

Omdat de fietsoversteekplaats langer wordt gemaakt, kunnen meerdere fietsers zich opstellen op de middenberm. Ook voor fietsers met fietskarren wordt het comfortabeler om de Rijksweg (N78) over te steken.

 
Minderhinder-maatregelen

De werken starten maandag 30 mei en zullen ongeveer drie weken duren. Tijdens de werken gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Het verkeer op de Rijksweg (N78) wordt ter hoogte van de werken in beide rijrichtingen herleid naar 1 rijstrook. De zijstraten blijven toegankelijk. Voetgangers en fietsers kunnen de oversteekplaats niet kunnen gebruiken tijdens de werken.
 
Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.

 

Meer informatie en vragen

Meer weten over alle AWV-werken in Dilsen-Stokkem? Neem een kijkje op onze projectpagina’s.

Heb je nog vragen? Stel ze aan het team van bereikbaarheidsadviseurs via bereikbaar.limburg@wegenenverkeer.be

Met vriendelijke groeten, 

Wegen en Verkeer Limburg
Facebook
Twitter
YouTube
Website


Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven op de digitale nieuwsbrief over projecten van het Agentschap Wegen en Verkeer in Dilsen-Stokkem.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Limburg
Koningin Astridlaan 50 bus 4
3500 Hasselt

wegen.limburg@vlaanderen.be