Copy
Nieuwsbrief - Staatsbaan vanaf maandag 28 maart vier maanden onderbroken aan kanaal Dessel-Kwaadmechelen

Nieuwsbrief

21 maart 2022


Staatsbaan aan kanaal Dessel-Kwaadmechelen onderbroken vanaf 28 maart tot de zomerBeste lezer,

Met deze nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) je op de hoogte over de vernieuwing van de Staatsbaan (N141) in Kwaadmechelen (Ham), tussen het Albertkanaal en het kanaal Dessel-Kwaadmechelen.
De werken starten maandag 28 maart, met de renovatie van de brug en de rijwegvernieuwing tot net voor de Zwartenhoekstraat. De Staatsbaan wordt vanaf dan voor vier maanden volledig afgesloten ter hoogte van het kanaal. 
 
Tot aan de zomer in juli is er via de Staatsbaan geen verkeer mogelijk op de as Laakdal/Tessenderlo en Ham/Leopoldsburg. Dat verkeer volgt in beide richtingen een omleiding via de snelweg E313 (complex 25a Tessenderlo), de N73 langs de industriezone West-Limburg en de N72 in Beverlo (Beringen) en Heppen (Leopoldsburg).  


Bijsturen verkeerslichten N73 en inzetten op alternatieven

De Staatsbaan is voor de omliggende gemeenten een belangrijke schakel van en naar de snelweg. De knip van de Staatsbaan zal een impact hebben op het verkeer komende van o.a. Ham, Heppen, Leopoldsburg maar ook van Balen naar de snelweg richting Antwerpen. 
 
Omdat extra verkeershinder wordt verwacht in de omgeving van complex 25a Tessenderlo, stuurt AWV de verkeerslichten bij op cruciale kruispunten op de omleiding via de N73, met de bedoeling er de doorstroming te bewaken. AWV zal de verkeerssituatie de eerste weken ook goed monitoren en waar nodig bijsturen. 
 
Vanaf de snelweg zullen er bovendien tijdig alternatieven worden gesignaleerd om de N73 te ontlasten. AWV adviseert verkeer van de snelweg van Antwerpen en Hasselt richting Noord-Oost-Limburg een afslag vroeger te nemen. Vanaf Antwerpen is dat via Geel-West en vanaf Hasselt via Beringen. 

 

Lokale verkeersmaatregelen en fietsomleiding 

De Zwartenhoekstraat blijft bereikbaar, maar uitsluitend via de kant van de E313 en de rotonde aan Floralux. Verkeer tussen de Staatsbaan en de Zwartenhoekstraat wordt via tijdelijke verkeerslichten geregeld. 
 
Voor fietsers op de Staatsbaan geldt er een omleiding rond de werfzone, via de bruggen over het Albertkanaal en de Broekstraat. Ook het jaagpad via de blauwe brug over de Zandstraat vormt een vlot alternatief. 
 
De gemeente Ham wijzigt tot slot tijdelijk de verkeerssituatie in de Zandstraat en voert vanaf de Spoorwegstraat eenrichtingsverkeer in richting Ham. De politie zal op geregelde tijdstippen de naleving ervan controleren. 

Blijf op de hoogte 

Op onze projectpagina's vind je meer informatie over alle AWV-projecten in Ham. Schrijf je ook meteen in op onze digitale nieuwsbrief. Zo blijf je vlot op de hoogte.

Bij vragen kan je terecht bij onze omgevingsmanager via bereikbaar.limburg@wegenenverkeer.be of via 0465 09 40 84 (tijdens kantooruren).


Met vriendelijke groeten

Wegen en Verkeer Limburg
Facebook Facebook
Twitter Twitter
YouTube YouTube
Website Website


Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief over projecten van het Agentschap Wegen en Verkeer in Tessenderlo.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Limburg
Koningin Astridlaan 50 bus 4
3500 Hasselt

wegen.limburg@vlaanderen.be