Copy

Herinrichting Assesteenweg (N285) Ternat
Nieuwsbrief augustus 2020
Op 30 september 2019 startte het Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van de Assesteenweg (N285) aan het op- en afrittencomplex van de E40 in Ternat. Langs deze weg informeren wij jou over dit project door op regelmatige tijdstippen actuele informatie over de werken en de verkeerssituatie ter hoogte van de werfzone met jou te delen. Heb je op dit moment al vragen? Neem dan contact op met onze bereikbaarheidsadviseur via bereikbaar-vlbr@wegenenverkeer.be.
Nachtelijke asfalteringswerken op Assesteenweg (N285) van 31 augustus tot 4 september
De werken op de Assesteenweg lopen stilaan naar hun einde toe. In de week van 31 augustus vinden er afsluitende asfalterings- en markingswerken plaats. In totaal wordt er vier nachten lang (van maandagnacht tot en met donderdagnacht) tussen 20u ‘s avonds en 6u ‘s morgens in verschillende zones op de Assesteenweg tussen de spoorweg in het centrum van Ternat en de rotonde aan de Industrielaan gewerkt.
Ontdek in detail in welke zone er wanneer gewerkt wordt
Woningen, bedrijven en handelszaken tussen 20u en 6u niet bereikbaar
De werken hebben een grote impact op de nachtelijke bereikbaarheid van de woningen en bedrijven langs de werfzone en in de omgeving. Per werknacht zal er een bepaalde zone op de Assesteenweg volledig worden afgesloten voor alle verkeer. Dat betekent dat ook het aan- en afrijden voor omwonenden van en naar hun woning in die zone tussen 20u en 6u niet mogelijk is. Overdag kan het verkeer wel gewoon over de Assesteenweg doorrijden en zijn ook alle woningen, bedrijven en handelszaken bereikbaar. Wie langs de werfzone of in een van de doodlopende zijstraten woont, ontvangt ook nog een brief in de bus met meer informatie.
Omleidingen voor doorgaand verkeer op Assesteenweg en voor verkeer van en naar E40
Doorgaand verkeer op de Assesteenweg tussen Ternat en Asse zal ‘s nachts in beide richtingen via lokale omleidingswegen gestuurd worden. Afhankelijk van de nacht waarin er gewerkt wordt, verloopt die omleiding via de volgende straten: Statiestraat, Wijmenierlaan, Nattestraat, Donkerstraat, Steenbergstraat en de Industrielaan. Wie de E40 op of af wil rijden, moet er rekening mee houden dat in de nacht van woensdag 2/9 op donderdag 3/9 de op- en afrit ten zuiden van de E40 (oprit richting Brussel, afrit vanuit Gent) afgesloten is en in de daaropvolgende nacht van donderdag 3/9 op vrijdag 4/9 de op- en afrit ten noorden van de E40 (oprit richting Gent, afrit vanuit Brussel).
Geluidsoverlast voor omwonenden tijdens nachtelijke werken
Tijdens het frezen van het bestaande wegdek, maar ook bij het aanleggen van de nieuwe toplaag asfalt zal er voor omwonenden extra lawaai zijn door de machines en het werfverkeer (zo zal er onder andere een ‘claxon’ te horen zijn tijdens de freeswerken zodat bestuurders van de machines weten wanneer ze verder kunnen rijden). We willen ons vanuit Wegen en Verkeer graag op voorhand excuseren voor de geluidshinder die hiermee gepaard gaat.
Alle informatie en de laatste updates over de werken vindt u op de webpagina
Vragen of suggesties? 
Algemene fasering
Actuele hinder
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

  

Deel Deel
Tweet Tweet
Mail Mail
Wenst u niet langer onze nieuwsbrief te ontvangen?
U kan uw gegevens aanpassen of volledig uitschrijven van deze lijst.