Copy
Vernieuwen fietspaden en heraanleg  Zuidlaan en Acaciastraat in Wetteren

Nieuwsbrief april 2022
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de werken aan de Zuidlaan (N417) en de Acaciastraat (N416) in Wetteren.
Start voorbereidende nutswerken fase 2 op 19 april 

Op dinsdag 19 april starten de nutsbedrijven, onder leiding van Fluvius, met fase 2 van de voorbereidende werken. Tijdens die fase verplaatsen en vernieuwen ze de leidingen voor gas, elektriciteit en telecommunicatie langs de kant van de even huisnummers tussen het kruispunt Zuidlaan (N417) - Massemsesteenweg (N462) en de Victor van Sandelaan. Als alles volgens plan loopt, duren deze werken tot midden juni 2022. Nadien starten de nutsbedrijven met fase 3 en schuiven de werken op naar de kant van de oneven huisnummers. 

Bekijk hier de planning van de nutswerken
Hinder tijdens de nutswerken van fase 2

Tijdens deze fase van de werkzaamheden kunnen voetgangers, fietsers en auto’s steeds in beide richtingen de werfzone in de Zuidlaan (N417) en Acaciastraat (N416) passeren. Wel moeten alle weggebruikers rekening houden met sterke hinder.

  • Voor fietsers komende uit de richting van het centrum en voor voetgangers is er een tijdelijk fietspad/voetpad aan de noordelijke zijde van de rijbaan. Je fietst hier veilig langs de werken en volledig afgeschermd van het autoverkeer dankzij betonblokken. Voor fietsers richting centrum blijft het bestaand fietspad in dienst.

  • Auto’s en vrachtwagens rijden in beide richtingen langs de werkzone aan de zuidelijke zijde van de rijbaan. 

Bereikbaarheid tijdens de nutswerken

Woningen en opritten blijven maximaal toegankelijk voor buurtbewoners en handelaars:

  • We voorzien enkele doorsteken in de betonblokken die het tijdelijke fietspad scheiden van het autoverkeer. Zo hoeven leveranciers en buurtbewoners niet om te rijden en hebben zij steeds toegang tot hun oprit. 

  • Om de veiligheid te verbeteren, raden we buurtbewoners langs de werfzone aan om hun woning te verlaten via de achterliggende zijstraten en de Victor van Sandelaan. Deze omleiding zal zichtbaar zijn op het terrein met behulp van signalisatieborden. 

  • Tijdens de werken geldt er een parkeerverbod in de werfzone. Na de werkuren vormt parkeren geen probleem, maar wagens dienen zeker weg te zijn voor de start van de werken de volgende dag. Er wordt gewerkt tussen 7.00 uur en 19.00 uur.

Afvalophaling ondervindt geen hinder:

  • Buurtbewoners in de werfzone bieden zoals anders hun afvalzakken en containers aan buiten voor hun deur. Op de plaatsen waar een open sleuf ligt zal de werfleider de containers en afvalzakken aan de bereikbare kant leggen.

Bekijk hier de actuele hinder
Vragen?
Heb je vragen over deze werken? Voor specifieke vragen over de nutswerken kan je steeds contact opnemen met Fluvius, via 078/35 35 34 of met een bezoek aan onze werfburelen (iedere woensdag tussen 13.00 uur en 16.00 uur). Voor andere vragen contacteer je de omgevingsmanager van Wegen en Verkeer via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of via 0476 72 22 57 (op weekdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur).
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

   

Deel Deel
Tweet Tweet
Mail Mail
Wenst u niet langer onze nieuwsbrief te ontvangen?
U kan uw gegevens aanpassen of volledig uitschrijven van deze lijst.