Copy
Vernieuwen fietspaden en heraanleg  Zuidlaan en Acaciastraat in Wetteren

Nieuwsbrief juni 2022
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de werken aan de Zuidlaan (N417) en de Acaciastraat (N416) in Wetteren. De komende twee jaar bouwen we er aan een veilige en aangename gewestweg. Volgende week maandag 27 juni starten de laatste voorbereidende werken.
Werken ter hoogte van kruispunt met Bloemluststraat

De nutswerken zijn al een tijdje bezig, en op 27 juni starten ook de laatste voorbereidende werken met de aanleg van tijdelijke wegenis en het rooien van bomen. Dat is nodig om extra ruimte voor o.a. de keerpunten vrij te maken. In de plaats worden na de werken maar liefst 92 nieuwe bomen geplant, zodat het groene karakter van de gewestweg zeker niet verloren gaat. Concreet zullen eerst een twintigtal bomen aan de zuidkant van het kruispunt met de Bloemluststraat gerooid worden. De andere rooiwerken vinden plaats na 2 augustus, als het broedseizoen is afgelopen. Op dat moment starten ook de eigenlijke wegenwerken. 

Bekijk hier de volledige planning
Gecontroleerd op vogelnesten en vleermuisholtes

Om zeker te zijn dat er tijdens het broedseizoen geen dieren gestoord zouden worden, zijn de bomen aan het kruispunt met de Bloemluststraat visueel en met een warmtecamera gecontroleerd. Tijdens die controle op maandag 20 juni werden geen vleermuisholtes of broedende dieren aangetroffen waardoor het Agentschap Natuur en Bos  de goedkeuring gaf om te starten met de rooiwerken.

Verkeer in één richting mogelijk, andere richting volgt omleiding

Vanaf 27 juni zijn er tijdelijk versmalde rijstroken op de Zuidlaan (N417), om de voorbereidingswerken vlot en veilig te laten verlopen. Ook tijdens het bouwverlof, dat tot begin augustus duurt, zal het verkeer over versmalde rijstroken rijden. Op die manier blijft de verkeerssituatie onveranderd en duidelijk voor iedereen. Vanaf 2 augustus tot en met het einde van de werken is er een grotere verkeersimpact, met omleidingen voor fietsers, lokaal gemotoriseerd verkeer en zwaar vrachtverkeer. Een overzicht van de actuele verkeerssituatie is steeds te vinden op onze website.

Ontdek hier de situtatie tijdens de hoofdwerken
Vragen?
Heb je vragen over deze werken? Voor specifieke vragen over de nutswerken kan je steeds contact opnemen met Fluvius, via 078/35 35 34 of met een bezoek aan onze werfburelen (iedere woensdag tussen 13.00 uur en 16.00 uur). Voor andere vragen contacteer je de omgevingsmanager van Wegen en Verkeer via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of via 0476 72 22 57 (op weekdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur).
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

   

Deel Deel
Tweet Tweet
Mail Mail
Wenst u niet langer onze nieuwsbrief te ontvangen?
U kan uw gegevens aanpassen of volledig uitschrijven van deze lijst.