Copy
Kruispunt R71 x Kroonwinningstraat, Hasselt - Nieuwsbrief 11/09/2020

R71 x Kroonwinningstraat, Hasselt

Nieuwsbrief 11 september 2020

Start herinrichting kruispunt

Veilige fiets- en voetgangersoversteken en slimme verkeerslichten


Geachte mevrouw,
Geachte heer,

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt dit najaar het kruispunt van de Gouverneur Roppesingel (R71) met de Kroonwinningstraat in Hasselt. Het kruispunt wordt heringericht met veilige oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers, en slimme verkeerslichten. Door deze ingrepen zal het kruispunt in de toekomst veiliger zijn voor alle weggebruikers. De eerste voorbereidende werkzaamheden starten vandaag. Begin november zou het project klaar moeten zijn. 
 

Ingrepen zorgen voor grotere verkeersveiligheid
 

De aanpassing van de verkeerslichtenregeling zal er voor zorgen dat er geen conflictsituaties meer mogelijk zullen zijn tussen het doorgaand verkeer op de Grote Ring en de weggebruikers die linksaf naar de Kroonwinningstraat willen rijden. 

De fietsers en voetgangers zullen overal op het kruispunt conflictvrij kunnen oversteken, wanneer ze op de knop drukken.  

Door de aanpassing van de middenbermen en de vier hoeken van het kruispunt, zal de snelheid van het afdraaiende verkeer van en naar de Kroonwinningstraat verlagen. Naast deze aanpassingen zullen de omliggende fietspaden worden vernieuwd

De combinatie van deze ingrepen moet de verkeersveiligheid en het rijcomfort op het kruispunt gevoelig verhogen voor alle weggebruikers. 
 

Minderhinder-maatregelen: gefaseerde uitvoering en nachtelijk asfalt
 

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal de hinder tijdens deze werken zo sterk mogelijk beperken door deze gefaseerd uit te laten voeren.

Vandaag starten de voorbereidende werkzaamheden in de bermen rond het kruispunt. De verkeershinder blijft hierbij beperkt. Dan worden o.a. leidingen geplaatst en tijdelijke verkeerslichten geïnstalleerd. 

Vanaf maandag 5 oktober starten de herinrichtingswerken op het kruispunt. Verkeer op de Gouverneur Roppesingel (R71) kan steeds in beide richtingen over twee rijstroken voorbij de werf blijven rijden. Ook de Kroonwinningstraat blijft aan beide zijden steeds bereikbaar. 
De aannemer zal soms een afslagstrook in beslag nemen, maar dit gebeurt enkel buiten de spitsuren en met uitzondering van woensdagmiddagen (11.30 uur - 13.00 uur).  

De fietsers en voetgangers kunnen steeds langs de werfzone, al dan niet via een beperkte lokale omleiding. 

Tegen het einde van de werken zal de aannemer tenslotte aan beide zijden van het kruispunt het asfalt van de aansluitingen van de Kroonwinningstraat vernieuwen. Om de verkeershinder te beperken zullen deze werken tijdens 2 werknachten gebeuren (tussen 20.00 uur en 06.00 uur). 

Begin november zou het volledige project afgerond moeten zijn. 

 

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden. 
 

Dienstverlening De Lijn

Deze werken hebben ook een impact op de dienstverlening van De Lijn. Op www.delijn.be vindt u steeds de meest recente informatie over het openbaar vervoer in uw omgeving. 
 

Blijf op de hoogte

Heeft u nog vragen over dit project? Alle info en updates zijn te lezen op www.wegenenverkeer.be/hasselt.
U kunt ons steeds op eenvoudige wijze contacteren via de contactgegevens bovenaan deze brief, of via www.wegenenverkeer.be/contact.
 
AWV en de aannemer zullen er alles aan doen om de hinder van de werken zo kort en zo klein mogelijk te houden. Alvast bedankt voor uw begrip.    


Met vriendelijke groeten,

Wegen Limburg
 

Facebook Facebook
Twitter Twitter
YouTube YouTube
Website Website


Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven op de digitale nieuwsbrief over projecten van het Agentschap Wegen en Verkeer in Hasselt.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Limburg
Koningin Astridlaan 50 bus 4
3500 Hasselt

wegen.limburg@vlaanderen.be