Copy
Nieuwsbrief Plantin en Moretuslei: Te voet of met de fiets tijdens de werken aan de Plantin en Moretuslei? Dat is pas slim!

Te voet of met de fiets tijdens de werken aan de Plantin en Moretuslei? Dat is pas slim!

Met deze nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) je op de hoogte over de werken langs de Plantin en Moretuslei.

De Plantin en Moretuslei is een belangrijke invalsweg van de Singel richting de stad. Niet alleen voor autoverkeer, maar ook voor fietsers. Tijdens de spitsuren op een doorsnee werkdag fietsen er zo maar even 500 fietsers richting het centrum. Door de huidige wegenwerken vallen die aantallen onvermijdelijk wat terug. Toch stellen we vast dat velen onder jullie, ondanks de soms moeilijke omstandigheden, nog steeds al fietsend de Plantin en Moretuslei gebruiken.
 
Bij het Agentschap Wegen en Verkeer zijn we daar blij om. Daarom kregen alle fietsers afgelopen woensdag een leuke goodiebag met fietsgadgets. Op die manier wil AWV hen bedanken voor de inspanningen die ze leveren. Tegelijk is het een warme oproep aan iedereen om zich wanneer mogelijk met de fiets of te voet richting de stad te verplaatsen. Zo gaan we ook tijdens de werken slim naar Antwerpen!
 

Voor dag en dauw op pad om fietsers (en joggers) in de bloemetjes te zetten. 
 

Geslaagde buurtdrink

Later op de avond trakteerden we de buurt op een Luikse wafel en een kop warme chocolademelk als een extra dankjewel voor het begrip en de goede verstandhouding tijdens de werken. Voor de gelegenheid was ook Sinterklaas van de partij. Hij liet voor een keertje zijn schimmel op stal en koos voor... de fiets, natuurlijk! AWV bedankt iedereen voor de geslaagde namiddag.
 

In de namiddag kwam er hoog bezoek uit Spanje langs...
 

Wegenwerken tussen Provinciestraat en stadspark van start

Deze week ging ook de derde fase van de heraanleg van start. Onze aannemer werkt vanaf nu tot begin maart 2020 aan de noordkant van de rijweg, tussen de Provinciestraat en het stadspark. Zoals je weet pakken we deze zone integraal aan, dus riolering en wegenis samen. Zo houden we het veilig en boeken we tijdswinst. Verkeer rijdt aan de onderkant van de rijweg over een één rijstrook in elke richting. Fietsers volgens een omleiding rond de werken en fietsen via het Kievitplein richting het stadscentrum.
 

 
Belangrijke invalswegen, zoals de Simonsstraat richting het station en de Van Immeerseelstraat richting de ondergrondse parking, blijven steeds bereikbaar vanaf de Plantin en Moretuslei. Komende van het station volgt verkeer een korte een omleiding via het stadspark. Voor plaatselijk verkeer gelden er gepaste maatregelen.
 
De nieuwe fase brengt onvermijdelijk extra hinder met zich mee. Mijd daarom de werfzone en gebruik de alternatieve route via het Albertpark richting de Singel. Richting het centrum rijd je van Antwerpen-Zuid bij voorkeur via de Generaal Lemanstraat, vanuit Deurne via de Grotesteenweg.
 

Nutswerken

Ondertussen verleggen ook nog de nutsmaatschappijen hun kabels en leidingen voor de nutsvoorzieningen. Momenteel werken ze aan de zuidzijde (staduitwaarts) ter hoogte van de Rolwagenstraat. Voor een volledig overzicht neem je best een kijkje op onze projectpagina.
 

Nog vragen?

Alle informatie over de heraanleg van de Plantin en Moretuslei vind je op www.wegenenverkeer.be/plantinenmoretus.
 
Met vragen over de nutswerken kan je terecht bij dhr. Bjorn Bril, werfcoördinator bij Fluvius, via mail op bjorn.bril@fluvius.be of telefonisch via 078 35 35 34.
 
Vragen over de riolerings- en wegeniswerken langs de Plantin en Moretuslei? Contacteer uw bereikbaarheidsadviseur via mail op bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of telefonisch via 0468 03 53 84 (tijdens de kantooruren).
Facebook Facebook
Twitter Twitter
YouTube YouTube
Website Website


U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief van dit project.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Antwerpen
Lange Kievitstraat 111-113 bus 41
2018 Antwerpen

wegen.antwerpen@vlaanderen.be