Copy
Nieuwsbrief Plantin en Moretuslei: vanaf maandag extra hinder door werken aan kruispunt Provinciestraat en complex Borgerhout

Vanaf maandag extra hinder door werken aan kruispunt Provinciestraat en complex Borgerhout

Met deze nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) je op de hoogte over de werken langs de Plantin en Moretuslei.

De heraanleg van het kruispunt met de Provinciestraat en de renovatie van het complex Borgerhout staan voor de deur. Hieronder lees je nog eens beknopt wat er allemaal verandert vanaf aanstaande maandag 29 juni.
 
De uitgebreide informatie over timing, fasering en verkeersmaatregelen vind je op onze projectpagina. We raden weggebruikers aan om op voorhand het platform Slim naar Antwerpen te checken voor alternatieven om de stad vlot te bereiken. 
 

Waar werken we wanneer?

Van maandag 29 juni tot maandag 31 augustus werken we gelijktijdig aan:
 • Het kruispunt van de Provinciestraat met de Plantin en Moretuslei. Alle takken van het kruispunt worden afgesloten en de Plantin en Moretuslei is onderbroken.
 • De zuidkant van het complex Borgerhout tussen de Singel en het Erasmus Ziekenhuis. De Luitenant Lippenslaan (brug over de Ring) is volledig afgesloten richting Deurne-Zuid. Op- en afritten zijn beperkt of niet bereikbaar.
 • Het Singelkruispunt wordt in subfases vernieuwd en blijft steeds toegankelijk, hetzij met beperkte en versmalde rijstroken.
 

Welke verkeersmaatregelen treffen we?

Op de plantin en Moretuslei:
 • Verkeer van en naar het centrum van de stad vermijdt best de omgeving. Plaatselijk verkeer blijft daarentegen steeds mogelijk dankzij keerlussen. De Van Den Nestlei is via de bypass bereikbaar komende van het Stadspark.
 • Voetgangers en fietsers (fiets aan de hand) kunnen het kruispunt blijven gebruiken. Doorgaand fietsverkeer stadinwaarts en -uitwaarts fietst rond de werfzone.
 • Tramlijn 11 is gedurende drie weken onderbroken. Plan je reis op www.delijn.be.
   

 
Op het complex Borgerhout en het Singelkruispunt:
 • Op het complex Borgerhout is er enkel verkeer mogelijk van Deurne-Zuid richting Singel en centrum. Het Singelkruispunt is toegankelijk via beperkte en versmalde rijstroken.
 • Fietsers fietsen in beide richtingen over het nieuwe fietspad.
 • De op- en afritten zijn beperkt of niet bereikbaar. De op- en afritten van de buitenring blijven nog open tot zondag 12 juli voor verkeer van en naar Deurne-Zuid. Neem je de afrit komende van Antwerpen-Noord, dan moet je verplicht rechts afslaan.

 

Slim naar Antwerpen via de juiste afrit

Door de knip van de Plantin en Moretuslei en de beperkte toegankelijkheid van het complex Borgerhout, verwachten we veel hinder op deze as. We adviseren om de werfzone te vermijden wanneer mogelijk.
 
We sturen verkeer maximaal langs de Singel en de Ring. Vervolgens kies je de juiste afrit in functie van je eindbestemming:
 • Verkeer centrum-noord: afritten Merksem en Deurne
 • Verkeer centrum-zuid: afritten Centrum-zuid (Antwerpen-centrum en Het Zuid) en Berchem.
Voor de beste reisweg check je best Slim naar Antwerpen via www.sna.be.
 

Nog vragen?

Alle informatie over de heraanleg van de Plantin en Moretuslei vind je op www.wegenenverkeer.be/plantinenmoretus.
 
Vragen over de riolerings- en wegeniswerken langs de Plantin en Moretuslei? Contacteer je bereikbaarheidsadviseur via mail op bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of telefonisch via 0468 03 53 84 (tijdens de kantooruren).
Facebook Facebook
Twitter Twitter
YouTube YouTube
Website Website


U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief van dit project.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Antwerpen
Lange Kievitstraat 111-113 bus 41
2018 Antwerpen

wegen.antwerpen@vlaanderen.be