Copy
Herinrichting stationsomgeving Liedekerke - Stand van zaken

Herinrichting stationsomgeving

N207 Liedekerke

 

Opening nieuwe tunnel in april 2016

Het Agentschap Wegen en Verkeer en Infrabel hebben de voorbije maanden verder gewerkt aan de afwerking van de nieuwe tunnel en de nieuwe weg. Volgens de huidige planning wordt de nieuwe weg tegen eind april opengesteld voor het verkeer. Vanaf dan verplaatsen de werken zich naar de Stationsstraat, die ongeveer 3 maanden wordt afgesloten. In april start de NMBS ook met de bouw van het nieuwe stationsgebouw.
 

Nieuwe weg en tunnel tegen eind april klaar

DSC_0397.JPG

De nieuwe tunnel onder het station van Liedekerke is bijna klaar. Op dit moment worden de laatste werken uitgevoerd en wordt alles afgewerkt. Zo is Infrabel bezig met de bepleistering van de wanden en het dak van de tunnel. Dit gebeurt door verschillende lagen onder hoge druk op de muren te spuiten. Daarnaast werkt Infrabel ook verder aan de verlenging van de perrons. Hiervoor werden ondertussen de eerste wachtbuizen aangelegd. Perron per perron worden deze werken verder gezet. Wegen en Verkeer moet in de komende weken nog de openbare verlichting langs de weg plaatsen. Volgens de huidige planning worden de nieuwe tunnel en de nieuwe weg tegen eind april opengesteld voor het verkeer.
 

Start bouw nieuw station

Schermafbeelding 2016-03-31 om 15.57.08.png

NMBS start in april 2016 met de bouw van het nieuwe station Liedekerke. Het nieuwe stationsgebouw komt in tegenstelling tot het vorige station aan de kant van het centrum. Dit benadrukt het belang van de stationsomgeving voor de bewoners van Liedekerke. Via de nieuwe tunnel onder de sporen kunnen treinreizigers de perrons rechtstreeks en veilig bereiken via trappen en liften.

Het nieuwe, transparante station wordt samen met de ruimere stationsomgeving een aangename toegangspoort tot de gemeente. In het station komen loketten, een wachtzaal, toiletten en een cafetaria. De aanwezigheid van een cafetaria en de glazen architectuur van het gebouw zorgen bovendien voor de nodige sociale controle en veiligheid.

Wordt u misschien de nieuwe uitbater van deze cafetaria? NMBS is op zoek naar een uitbater.. Er loopt een marktconsultatie voor de exploitatie van een ‘brasserie – koffiebar – broodzaak, warme snack – convenience store’ of een combinatie van deze concepten. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Andy Bosman van de dienst Concessies via het telefoonnummer 02/525.45.83.
 

Werken in Stationsstraat vanaf mei

Na de openstelling van de tunnel verplaatsen de werken van Wegen en Verkeer zich in mei naar de Stationsstraat. Tijdens de werken, die ongeveer drie maanden duren, wordt de Stationsstraat afgesloten voor het verkeer. Er wordt tijdelijk een omleiding ingesteld via de Affligemsestraat en de Muilenstraat. De exacte startdatum van de werken in de stationsstraat is nog niet bekend. In de komende weken worden deze werken verder besproken met de gemeente Liedekerke. Van zodra er meer informatie beschikbaar is, verneemt u dit in de volgende nieuwsbrief.
 

Werken parking kant Denderleeuw vanaf juli

Na de werkzaamheden in de stationsstraat wordt er gewerkt aan de nieuwe parking aan de kant van Denderleeuw. Dit gebeurt volgens de huidige planning tussen juli en september. In het najaar starten vervolgens de werken aan de nieuwe fiets- en wandelbrug over het natuurgebied.


Gratis inlichtingennummer voor buurtbewoners


Wegen en Verkeer en Infrabel houden u de komende maanden graag verder op de hoogte van de werken aan de stationsomgeving. Buurtbewoners die nog vragen hebben of geïnformeerd willen worden over het verloop van de werken van infrabel, kunnen altijd terecht op het gratis telefoonnummer 0800/55.000 (elke dag van 7u tot 22u) of mailen naar info.projecten@infrabel.be voor een laatste stand van zaken.
Facebook
Twitter
YouTube
Website


U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft ingeschreven op de nieuwsbrief.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Vlaams-Brabant
Diestsepoort 6, bus 81
3000 Leuven

wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be