Copy
Nieuwsbrief Dilsen-Stokkem - Grote verkeershinder in Hasselt aan Kempische Steenweg x Grote Ring

Nieuwsbrief Dilsen-Stokkem

8 juni 2022

Grote verkeershinder in Hasselt aan Kempische Steenweg x Grote Ring

Vanaf vrijdag 10 juni tot maandag 19 september verhoogt De Vlaamse Waterweg nv de brug van de Kempische Steenweg over het Albertkanaal en voert het Agentschap Wegen en Verkeer aanpassingen uit op de Grote Ring. Deze werken zullen voor veel verkeershinder zorgen. Wil je fileleed vermijden, rijd dan via de alternatieve routes. 

Al het gemotoriseerd verkeer op de Kempische Steenweg moet van 10 juni tot 19 september over één helft van de kanaalbrug. In elke richting zijn slechts twee versmalde rijstroken beschikbaar. Ook op de Grote Ring vermindert de capaciteit voor het autoverkeer. Tijdens de periode van de brugverhoging wordt de ring aan beide zijden van de Kempische Steenweg grondig gerenoveerd.


Kies alternatieve routes 

Kiezen voor alternatieve routes via Genk en Diepenbeek is dus de boodschap! Op de grote assen naar Hasselt komt dynamische reistijdbegeleiding met de snelste route. Kom je uit het oosten van Limburg, rij dan via Genk en neem de Westerring en de Boudewijnlaan naar Hasselt. 
Verkeer op de Grote Ring rijdt best via de zuidelijke zijde. Wie niet in de buurt moet zijn, vermijdt deze zomer best de omgeving van de Kempische brug.

Kruispunt Grote Ring

Het kruispunt van de Grote Ring met de Kempische Steenweg wordt helemaal vernieuwd. Ook de voorsorteerstroken van en naar de brug worden aangepast. Daarnaast wordt het wegdek op de Grote Ring tussen de brug over de kanaalkom en de Elfde-Liniestraat gerenoveerd.


Kruispunt Genkersteenweg

Van 1 augustus tot 15 augustus is het kruispunt van de Kempische Steenweg met de Genkersteenweg afgesloten voor alle verkeer. Het wordt volledig opnieuw aangelegd, om aan te sluiten op de verhoogde brug.
 

Verhoging in 2 fases

Het verhogen van de Kempische brug is strikt getimed en moet gebeuren in twee fasen van telkens zeven weken. Van 10 juni tot 29 juli wordt de brughelft richting Hasselt met 2,55 meter opgevijzeld. De brughelft richting Noord-Limburg gaat van 1 augustus tot 19 september omhoog. Daarna heeft de brug een vrije doorvaarthoogte van 9,10m en kunnen schepen met vier lagen containers passeren. 
 

Fietsen tijdens de werken 

Als fietser kun je altijd over de brug passeren al zal dat met enige hinder gepaard gaan. Alle actieve weggebruikers moeten tijdens de werken in beide richtingen over één kant van de brug. Tot einde juli is dat aan kant Godsheide/Genkersteenweg. Vanaf het laatste weekend van juli tot aan het einde van de werken is dat aan de kant van de kanaalkom/Kuringen. 
 

Wie doet wat? 

De meeste werken vallen onder de verantwoordelijkheid van De Vlaamse Waterweg nv die de brug verhoogt, de nieuwe fietshellingen met oprijlussen aanlegt en de aansluitingen met de Genkersteenweg en de Grote Ring vernieuwt. Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt het kruispunt van die Grote Ring met de Kempische Steenweg en het wegdek van de Grote Ring tussen de brug kanaalkom en het kruispunt Elfde-Liniestraat. 

Wil je op de hoogte blijven? 

Hier vind je alle informatie over de verhoging van de Kempische brug.
Alles over de werken op de Grote Ring vind je hier.


Met vriendelijke groeten,

De Vlaamse Waterweg
Wegen en Verkeer Limburg
Facebook Facebook
Twitter Twitter
YouTube YouTube
Website Website


Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven op de digitale nieuwsbrief over projecten van het Agentschap Wegen en Verkeer in Dilsen-Stokkem.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Limburg
Koningin Astridlaan 50 bus 4
3500 Hasselt

wegen.limburg@vlaanderen.be