Copy
Heraanleg Liersebaan (N14) en verhoging brug Albertkanaal: start werken in september 2018

Heraanleg Liersebaan (N14) en verhoging brug Albertkanaal: start werken in september 2018

Beste,

Het Agentschap Wegen en Verkeer en de Vlaamse Waterweg NV starten dit najaar met werkzaamheden aan de Liersebaan (N14) en de brug over het Albertkanaal. Het doel van de werken is de Liersebaan veiliger te maken voor fietsers, het openbaar vervoer en autodelen te stimuleren en een vlotte doorstroming op het water en de weg te garanderen.
 
Omdat u als handelaar of ondernemer uit de omgeving mogelijk hinder kunt ondervinden van de werken, willen we u met deze éénmalige e-mail op de hoogte brengen van de eerste planning van de werkzaamheden en de hinder voor het verkeer. Wil u op de hoogte blijven van deze werf? Dan vragen we u zich in te schrijven op onze digitale nieuwsbrief via www.wegenenverkeer.be/zandhoven (klikken op enveloppe-icoon rechtsboven)
 

Fase 3A van start

De Vlaamse overheid investeert al verschillende jaren in de vernieuwing van de N14. De meest recente fase van de vernieuwing werd afgerond in 2016. September dit jaar begint de volgende fase (fase 3a) in dit traject en wordt het wegvak tussen de Kerkstraat en het kruispunt met de Kanaalstraat aangepakt. Niet alleen de weg wordt volledig vernieuwd, er komt ook een nieuwe en verhoogde brug over het Albertkanaal en een nieuwe carpoolparking.
 

Planning van de werken

De planning wordt de komende weken en maanden in detail uitgewerkt. Op dit moment kunnen we u al de grote lijnen schetsen die de werken zullen volgen.
  • September 2018 - juni 2019: De Vlaamse Waterweg nv bouwt een nieuwe brug op een tijdelijke positie naast de bestaande brug.
  • Oktober 2018 - juni 2019: AWV start de aanleg van de carpoolparking en de heraanleg van de N14.
  • Juni 2019 - juni 2020: De Vlaamse Waterweg sluit de bestaande brug af en breekt ze af. De nieuwe brug wordt tijdelijk aangesloten op de nieuwe weg.
  • Juli - augustus 2020: de nieuwe brug wordt naar haar definitieve positie verplaatst – AWV bouwt een nieuwe brughelling en rotonde van de Kerkstraat ten noorden van het kanaal.

Vanaf september Venstraat en jaagpad dicht

De huidige toegang van de Venstraat tot de N14 vanaf 17 september zal afgesloten worden. Toegang tot de Venstraat is dan enkel mogelijk via de Herentalsebaan. Ook in de definitieve toestand zal deze toegang afgesloten blijven.
Vanaf september gaat ook het jaagpad onder de brug voor de duur van de werf dicht. Fietsers volgen op de rechteroever (kant Zandhoven) een omleiding via de Kerkstraat, N14 en de Vaartstraat. Op de linkeroever is een omleiding niet mogelijk. Alle fietsers langs het kanaal worden daarom omgeleid via de rechteroever.
 

Vanaf oktober Liersebaan versmald en op- en afritten tijdelijk dicht

Vanaf oktober, wanneer de werken aan de carpoolparking en de weg starten wordt de hinder groter. Dan zal het verkeer op de Liersebaan over versmalde rijstroken moeten rijden. Verkeer in twee richtingen blijft wel maximaal mogelijk.
Voor de werken aan de carpoolparking zullen de op- en afritten naar de snelweg tijdelijk afgesloten worden. Wanneer die afsluiting precies zal gebeuren en hoe lang die precies zal duren weten we nog niet maar zullen we communiceren eens de gedetailleerde werkplanning is opgemaakt. Tijdens de afsluitingen wordt verkeer omgeleid via Herentals-West (richting Hasselt) en via de complexen Zoersel en Oelegem naar de E34 (richting Antwerpen).
Verkeer over de kanaalbrug blijft altijd mogelijk, behalve wanneer de nieuwe brug verplaatst wordt naar haar definitieve plek. Dan zal de Liersebaan 2 maanden onderbroken zijn. Die ‘knip’ vindt plaats in juli en augustus 2020.
 

Blijf op de hoogte

Op www.wegenenverkeer.be/zandhoven vindt u altijd de meest recente informatie over het project. Hier kan u zich ook inschrijven op de nieuwsbrief over de werken. Zo krijgt u het laatste nieuws steeds in uw mailbox.
Facebook
Twitter
YouTube
Website


U ontvangt deze e-mail als onderneming/organisatie in de omgeving van de werken. Dit is een éénmalige mailing.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Antwerpen
Lange Kievitstraat 111-113 bus 41
2018 Antwerpen

wegen.antwerpen@vlaanderen.be