Copy
N724 Tessenderlo - vernieuwing rotonde Industrieweg x Havenlaan - Nieuwsbrief 11/03/2021

Nieuwsbrief N724

11 maart 2021

 

N724 Tessenderlo

 

Vernieuwen van nutsleidingen tot aan de zomer

 

Beste lezer, 

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal de rotonde op de Industrielaan (N724) ter hoogte van de Paalseweg in Tessenderlo vernieuwen. 

AWV zal dit jaar de rotonde omvormen tot een verkeersveilige rotonde, in het bijzonder voor fietsers. Er komen vrijliggende fietspaden die buiten de rotonde liggen. Een betonnen veiligheidsstrook zal voor een fysieke scheiding tussen de rijweg en het fietspad zorgen. Fietsers krijgen zo meer ruimte. 

Op de vier armen van de rotonde komen dan weer middengeleiders. Die maken de situatie op de weg leesbaarder en doen de snelheid van het verkeer afnemen. De rotonde zelf wordt ook vernieuwd. 
 

Voorbereidende werken zonder hinder

Vanaf volgende week starten de voorbereidende werken. Het gaat in eerste instantie om het bouwrijp maken van de bermen, rondom de rotonde. De aannemer van AWV zal dan de bestaande verhardingen opbreken en verwijderen. 

Op die manier maken we ruimte voor de nutsmaatschappijen, die aansluitend hun kabels en leidingen voor elektriciteit, water, gas en telecom vernieuwen en naar de bermen verplaatsen. Die verplaatsingswerken zullen op verschillende tijdstippen tot aan de zomervakantie plaatsvinden. 

De hinder tijdens de nutswerken blijft beperkt. Aangezien die werken grotendeels in de bermen gebeuren, is er geen hinder voor het autoverkeer. Fietsers moeten mogelijks plaatselijk een korte omleiding volgen.   
 

Aanleg rotonde na zomers bouwverlof

Pas nadat de nutsleidingen verplaatst zijn, kan AWV de rotonde vernieuwen. We zitten dan al in de 2de helft van dit jaar, met een voorziene opstart na het zomers bouwverlof in augustus. De aanleg van de rotonde gebeurt in principe in twee fases: per fase een helft van de rotonde. 

De precieze fasering en minderhinder-maatregelen zijn nu nog niet gekend. Het uitgangspunt is wel dat de Industrieweg maximaal in gebruik blijft. De eventuele omleidingen worden ook afgestemd op andere wegenwerken in de omgeving of in buurgemeenten. Meer informatie naar de ruime omgeving volgt nog. 
 

Blijf op de hoogte!

Zodra er meer nieuws is over timing, fasering en bereikbaarheid, communiceren we dit naar de omgeving. Ondertussen vindt u alle info op www.wegenenverkeer.be/tessenderlo.

Men kan zich daar inschrijven op deze digitale nieuwsbrief om alle info rechtstreeks in uw mailbox te ontvangen.
Inschrijven doet u op de projectwebsite via bovenstaande link.
 

Vragen?

Contactuur uw bereikbaarheidsadviseur via bereikbaar.limburg@wegenenverkeer.be of op 011 433 855 (tijdens de kantooruren).


Met vriendelijke groet,

Agentschap Wegen en Verkeer Limburg
 

Facebook Facebook
Twitter Twitter
YouTube YouTube
Website Website


Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief over projecten van het Agentschap Wegen en Verkeer in Tessenderlo.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Limburg
Koningin Astridlaan 50 bus 4
3500 Hasselt

wegen.limburg@vlaanderen.be