Copy
Nieuwsbrief N75 Dilsen-Stokkem - 2403/2022

N75 Dilsen-Stokkem

Nieuwsbrief 24 maart 2022


Vanaf 28 maart vernieuwing fietspad Boslaan over Zuid-Willemsvaart: beperkt aantal dagen éénrichtingsverkeer op Boslaan buiten spits

 


Beste lezer,
 
met deze nieuwsbrief informeert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) je over de vernieuwing van de fietspaden langs de Boslaan (N75) over de Zuid-Willemsvaart in Dilsen-Stokkem. 

Meer comfort en veiligheid

De projectzone omvat de fietspaden aan weerskanten van de Boslaan (N75) in Lanklaar (Dilsen-Stokkem), tussen de Nijverheidsheidslaan aan industriezone Lanklaar en de rotonde met de Rijksweg (N78), ter hoogte van Soerveld. De toplaag van de fietspaden wordt afgefreesd en in asfalt vernieuwd.  Ze worden ook ietwat breder. Opgeteld gaat het om bijna 2,5 km fietspad.

Het fietspad van de Boslaan richting Lanklaar, tussen de Nijverheidslaan en de Dorpsstraat, wordt omgevormd tot een volwaardig dubbelrichtingsfietspad van 2,5 meter. De aansluiting van de Dorpsstraat op Boslaan wordt daarbij geoptimaliseerd met aparte afslagstroken voor fietsers. De vangrail op de brug wordt doorgetrokken tot voorbij de Dorpsstraat voor een veilige afscherming. Vorig jaar werd de Dorpsstraat aangepast naar een zachte verbinding voor hoofdzakelijk fietsers richting Lanklaar-centrum. Omwille van fietspadverbreding worden ook de markering opnieuw aangebracht. 

Momenteel vernieuwt AWV ook de fietspaden van de Boslaan, tussen de toegang tot Terhills en de brug over het oude Kolenspoor in As. Het fietspad richting Lanklaar is  bijna klaar. Vanaf juli volgt het fietspad richting As.

 

Minderhinder-maatregelen: fietsers in dubbelrichting, Boslaan enkele dagen buiten spits in één richting onderbroken

De werken de fietspaden van de Boslaan starten maandag 28 maart. De aannemer vernieuwt het fietspad per rijrichting en start in de richting van Lanklaar. Elke rijrichting duurt een week, met een totale termijn van twee weken. Opgelet: asfalt- en markeringswerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen. 

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 
  • Het fietspad in de werfzone is over de volledige lengte onderbroken en niet toegankelijk. Fietsers gebruiken het fietspad aan de overzijde in beide richtingen
     
  • Enkele dagen verwachten we overdag extra hinder voor gemotoriseerd verkeer. Tijdens de asfalt- en freeswerken mag de aannemer buiten de spitsuren (9-15u) de Boslaan in één richting volledig afsluiten, tussen de rotondes met de N78 Rijksweg en Siemenslaan. Verkeer volgt in dat geval een omleiding over Eisden (Maasmechelen) via de Oostelijke ontsluitingsweg. De afsluiting gebeurt indien nodig, wanneer  het niet anders kan tijdens bepaalde werfactiviteiten of omdat de veiligheid daarom vraagt. AWV en aannemer doen er alles aan om de afsluitingen van de Boslaan (in één richting) te beperken.
     
  • Verkeer van en naar de Nijverheidslaan (bedrijvenzone Lanklaar) en KMO-zone Soerveld blijft mogelijk maar moet tijdens het afsluiten van de Boslaan rekening houden met beperkte rijbewegingen. De Nijverheidslaan verlaten kan dan enkel via de Siemenslaan. KMO Soerveld is in dat geval enkel bereikbaar via de Rijksweg.
     
  • De zijstraten in de werfzone (Dorpsstraat, Sint-Jansweg, Broekhofstraat, Soerveldweg en Vlessersweg) zijn per fase afgesloten ter hoogte van de Boslaan. Die straten zijn bereikbaar via de Rijksweg N78.

Verkeerssituatie tijdens afsluiten Boslaan, buiten de spitsuren in één richting. In dit geval richting Dilsen-Stokkem.

Blijf op de hoogte 

Meer weten over alle AWV-werken in Dilsen-Stokkem? Neem een kijkje op onze projectpagina's

Bij vragen kan je onze omgevingsmanager contacteren op het nummer 0465 09 40 84 of via bereikbaar.limburg@wegenenverkeer.be.  


Met vriendelijke groeten,

Wegen en Verkeer Limburg
Vlaams herstelplan: meer fietspaden dan ooit
COVID-19 heeft de wereld en Vlaanderen hard getroffen. Daarom lanceerde de Vlaamse Regering een herstelplan. Een investering van 4,3 miljard in 180 projecten in uiteenlopende domeinen. Van cultuur tot sport, van onderwijs tot de zorgsector en van technologie tot milieu. Deze werken worden deels met deze herstelmiddelen uitgevoerd. 
Facebook
Twitter
YouTube
Website


Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven op de digitale nieuwsbrief over projecten van het Agentschap Wegen en Verkeer in Dilsen-Stokkem.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Limburg
Koningin Astridlaan 50 bus 4
3500 Hasselt

wegen.limburg@vlaanderen.be