Copy


Nieuwe brug over expresweg (N49) aan Stoepestraat
Nieuwsbrief juni 2022

 
Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte over de herinrichting van het kruispunt N49/Stoepestraat (N448). Met die herinrichting werken Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeenten Assenede en Zelzate aan vlotter en veiliger verkeer op en rond de N49 in Assenede.
Wegen- en rioleringswerken fietstunnel N49 en Kasteelstraat tot eind augustus 2022
Tussen mei en november voert Wegen en Verkeer ook werken uit aan de fietstunnel onder de N49 en de Kasteelstraat. Tijdens die werkzaamheden bouwen we een nieuwe parallelweg langs de N49 vanaf het kruispunt Paul Christiaenstraat/Heideveld tot aan de Kanaalstraat (R4). Daarnaast verlengen we de bestaande fietstunnel onder de expresweg (N49). Als de aannemer de wanden aan de nieuwe toegang betonneert, zal de fietstunnel gedurende een korte periode niet toegankelijk zijn. De eerste keer dat dat gebeurt is voorzien van 6 juni tot 17 juni.

Opgelet: De betonneringswerken van de fietstunnel zijn steeds onder voorbehoud van goede weersomstandigheden. Dus kijk zeker op vrijdag 3 juni op onze website of de aannemer op maandag 6 juni kan starten met de werken en de fietstunnel is afgesloten.
Omleiding fietsers langs Stoepestraat (N448) en Zelzatestraat (N436)
Tijdens de betonneringswerken aan de fietstunnel (6-17 juni)l N49 volgen fietsers een omleiding. Fietsers rijden in beide richtingen via Ter Looverendreef, Kasteelstraat, Stoepestraat (N448), Zelzatestraat (N436) en Assenedesteenweg (N436). Daarnaast blijft de huidige omleiding voor fietsers van en naar Assenede behouden. Bewoners uit de Kasteelstraat kunnen enkel in- en uitrijden langs de Assenedesteenweg (N436). Om de veiligheid te garanderen geldt er dan een snelheidsbeperking van 50 km/uur op de E34 langs de werfzone.

Bekijk de impact op fietsers en auto's
Fase 3: start nutswerken Stoepestraat (zuidkant van de rijbaan)
Tijdens fase 3 schuiven de werken op naar de andere kant van de rijbaan (met oneven huisnummers). De nutsbedrijven verplaatsen en vernieuwen tussen 13 juni en 8 juli de leidingen voor gas, telecommunicatie en elektriciteit in de Stoepestraat (N448) van het kruispunt met de Trieststraat tot aan huisnummer 7a (zuidkant van de rijbaan). Na het bouwverlof, vanaf 16 augustus, start de laatste fase van de nutswerken: de leidingen voor gas, water, elektriciteit en telecom worden aangesloten op de huizen in de Stoepestraat en Paul Christiaenstraat.
Lees meer over de planning
Éénrichtingsverkeer Stoepestraat, verkeer richting Assenede volgt omleiding
Tot september 2022 blijft het éénrichtingsverkeer in de Stoepestraat (N448), richting Ertvelde gelden. Auto’s richting Assenede en Zelzate volgen een omleiding via de expresweg (N49) en Nieuwburg. Wil je vanuit Ertvelde of de expresweg (N49) de bedrijven in de Paul Christiaenstraat en Heideveld bereiken? Dat kan via de doorsteek naar de Paul Christiaenstraat. Ook gelden er een snelheidsbeperkingen voor de veiligheid van onze arbeiders. Fietsers kunnen wel in twee richtingen via een corridor langs de werken passeren. 
Bekijk hier hoe je rijdt tijdens de nutswerken
Bouwverlof van 8 juli tot 16 augustus 2022
7 juli is de laatste werkdag van de aannemer voor het bouwverlof. Op die dag ruimen we de werfzone op zodat die proper en veilig is tijdens het bouwverlof. Van 8 juli tot 16 augustus blijven de huidige verkeersmaatregelen (zie boven) gelden. Enkel in de Stoepestraat (N448) kunnen bestuurders tijden die periode in beide richtingen rijden.
Vragen?
Heb je vragen over deze werken, neem dan contact op met de omgevingsmanager van Wegen en Verkeer via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of via het nummer 0476 72 22 57 (op weekdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur).
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

   

Deel Deel
Tweet Tweet
Mail Mail
Wenst u niet langer onze nieuwsbrief te ontvangen?
U kan uw gegevens aanpassen of volledig uitschrijven van deze lijst.