Copy
Nieuwsbrief E313 renovatie Beringen: Start werkzaamheden in zicht

E313 Beringen
renovatie 2020

Nieuwsbrief 19 mei 2020

Renovatie wegdek E313 en bruggen in Beringen

Geachte mevrouw,
Geachte heer,


Begin juni start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de renovatie van de E313 ter hoogte van het complex Beringen. Tegelijkertijd zorgt Wegen en Verkeer ook voor een grondige renovatie van twee bruggen over de snelweg. 
 
Via deze informatieve stakeholdermailing communiceren wij alvast over de aard van werken, de fasering en de bijkomende verkeersmaatregelen. U kan zich desgewenst uitschrijven voor deze nieuwsbrief via de knop onderaan.
 

Welke werken voeren we uit en waarom? 

Het huidige wegdek van de E313 ter hoogte van Beringen is in slechte staat. Vanaf het complex richting Antwerpen renoveert AWV het wegdek in beide richtingen over een afstand van 2,3 km. De rijweg wordt tot en met de onderfundering vernieuwd en heropgebouwd in gewapend beton. Dat is een veel duurzamer materiaal dan asfalt, gelet op het zware vrachtverkeer. 

Gelijktijdig met de snelwegvernieuwing voorziet AWV ook extra pechhavens aan de buitenkant van de rijweg, om eventueel op termijn de pechstrook te gebruiken als dynamische spitsstrook tot aan het complex Ham. Nog tot 2021 onderzoekt eerst een milieueffectenstudie (project-MER) de mogelijke effecten ervan op mens en omgeving. Tot dan komt er alvast geen extra rijstrook.  
 
Gezien de bruggen van de Beverlosesteenweg en de Rijsselstraat over de werfzone lopen, grijpt AWV tot slot de kans om ook deze bruggen te renoveren. Op de bruggen voeren we onder andere betonherstellingen en schilderwerken uit. De brug van de Beverlosesteenweg krijgt zelfs een nieuwe toplaag asfalt. 
  

Renovatie wegdek E313: impact op complex 26 Beringen

Op maandag 8 juni starten de eerste voorbereidende werken, zoals het maken van de doorsteken in de middenberm. Dit gebeurt ’s nachts met beperkte hinder voor verkeer op de snelweg. Overdag is er geen hinder. 

Tijdens de effectieve renovatiewerken vanaf 20 juni zijn de rijstroken waarop gewerkt wordt niet toegankelijk. Doorsteken in de middenberm leiden het verkeer naar de overkant van de snelweg. Verkeer op de snelweg blijft dus steeds mogelijk, maar moet ter hoogte van de werfzone over twee versmalde rijstroken in elke richting. 

De werken op de snelweg hebben ook een impact op de op- en afritten van het complex Beringen. Die zijn om de beurt voor 1,5 maand afgesloten. Verkeer tussen Antwerpen en Paal/Beringen volgt telkens een omleiding via het complex 25a Tessenderlo:

  • Oprit richting Antwerpen afgesloten van zaterdagavond 20 juni tot zaterdagochtend 1 augustus.
     
  • Afrit Beringen/Paal, komende van Antwerpen, afgesloten van vrijdagavond 31 juli tot maandagochtend 14 september.

 

Renovatie bruggen Rijsselstraat en Beverlosesteenweg: beurtelings verkeer


Van maandag 8 juni tot vrijdag 14 augustus werkt Wegen en Verkeer aan de brug van de Beverlosesteenweg.
Tijdens het weekend van 7 tot 10 augustus is de brug wel volledig afgesloten.

Aansluitend wordt de brug aan de Rijsselstraat gerenoveerd van maandag 17 tot donderdag 20 augustus. 

Tijdens deze werken aan de bruggen is er uitsluitend beurtelings verkeer mogelijk, dat geregeld wordt met tijdelijke verkeerslichten. 
 

Blijf op de hoogte

Op de pagina www.wegenenverkeer.be/beringen leest u steeds de meest actuele info over de werken. Daar kan u zich ook inschrijven op deze digitale nieuwsbrief. 

Bewoners en bedrijven in de directe omgeving ontvangen in de loop van volgende week nog een brief met daarin alle detailinfo. 

Voor eventuele vragen kan u ook terecht bij onze bereikbaarheidsadviseur, Frederik Bronckaerts, via bereikbaar.limburg@wegenenverkeer.be of 011 433 855 (tijdens de kantooruren).


Met vriendelijke groeten,

Wegen Limburg

 

 

Facebook
Twitter
YouTube
Website


U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft ingeschreven op de nieuwsbrief i.v.m. werkzaamheden van het Agentschap Wegen en Verkeer in Beringen.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Limburg
Koningin Astridlaan 50 bus 4
3500 Hasselt

wegen.limburg@vlaanderen.be