Copy
N2xN78, Lanaken: Heraanleg rotonde Veldwezelt / Nieuwsbrief 02/07/2020

N2 x N78 Lanaken

Heraanleg rotonde Veldwezelt

Nieuwsbrief 02/07/2020

Rotonde Veldwezelt open voor verkeer tegen het bouwverlof

 

Beste lezer,


Met deze nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) je graag op de hoogte over de heraanleg van de rotonde op de kruising van de N2 (Bilzerbaan, 2e Carabinierslaan) en de N78 (Kiezelweg) in Veldwezelt, Lanaken. 

De eindmeet van de werken aan de rotonde is stilaan in zicht. In deze laatste rechte lijn werken we de zijde 2e Carabinierslaan af. Deze week voorzien we het printbeton. Volgende week brengen we de toplaag asfalt en markeringen aan. 

Vanaf donderdag 9 juli zetten we de rotonde stelselmatig open. De tijdelijke werflichten verdwijnen en alle takken van de rotonde gaan open, dus ook de 2e Carabinierslaan die tot dan afgesloten was. Die dag verven we de gele werfmarkeringen nog wit. Verkeer houdt dan best rekening met plaatselijk wat hinder. Vrijdag 10 juli, bij de start van het bouwverlof, gaat de rotonde officieel open en kunnen fietsers en auto’s vlot van de nieuwe infrastructuur genieten.

Ook alle lokale verkeersmaatregelen in de omliggende gemeentewegen vervallen dan. 

 

Laatste afwerkingen na bouwverlof

In de loop van augustus moet de aannemer nog de laatste afwerkingen uitvoeren. De tijdelijke asfaltverharding ter hoogte van de bypass, wordt opgebroken en grasdallen aangelegd. Hiervoor wordt de bypass tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. Verkeer van Lanaken naar Bilzen rijdt via de rotonde, voor fietsers geldt een omleiding.

Op de rotonde zelf moet de aannemer de LED-verlichting nog installeren. Tot dan voorzien we werfverlichting (bakens) die de verkeersveiligheid zal garanderen. Ook het stuk van de N78 Kiezelweg, ter hoogte van de Omloopstraat, wordt nog vernieuwd. 

Wij houden je via deze nieuwsbrief op de hoogte over de werken na het bouwverlof. Schrijf je daarom voorlopig nog niet uit op deze mailing. 


 

Veilig fietsen in Veldwezelt

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwde de rotonde op de kruising van de N2 (Bilzerbaan, 2e Carabinierslaan) en de N78 (Kiezelweg) in Lanaken. Er liggen nu vrijliggende fietspaden en oversteken om de veiligheid voor de fietsers te verhogen. De nieuwe rotonde zorgt ook voor een betere doorstroming van het regionale en doorgaande verkeer. De aparte bypass voor verkeer vanuit Lanaken richting Bilzen speelt hierbij een belangrijke rol. 

Het volledige bouwteam blikt tevreden terug op de werkzaamheden. In goed vier maanden tijd werd de rotonde volledig vernieuwd. Ondanks de coronacrisis is dat een puike prestatie. Een woord van dank voor de aannemer is dan ook op zijn plaats.

Tegelijk beseffen we dat er ook hinder was, in het bijzonder voor de bewoners en ondernemers van Veldwezelt. De Bilzerbaan en de 2e Carabinierslaan werden immers elk een tijd lang afgesloten. Samen met de gemeente Lanaken troffen we heel gerichte maatregelen, zoals het instellen van fietsstraten of een inrijverbod. Het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente bedanken iedereen voor het begrip en de constructieve houding de voorbije maanden. 

Geniet van jullie nieuwe, verkeersveilige rotonde in Veldwezelt! 
 


Blijf nog op de hoogte via deze digitale nieuwsbrief
 

Op de projectpagina www.wegenenverkeer.be/veldwezelt vindt u nog steeds alle informatie over de heraanleg van de rotonde. Men kan er zich ook inschrijven op onze digitale nieuwsbrief.

Nog vragen? Contacteer dan uw bereikbaarheidsadviseur Frederik Bronckaerts via bereikbaar.limburg@wegenenverkeer.be of 011 433 855.


Met vriendelijke groeten,

Wegen Limburg
 
Facebook
Twitter
YouTube
Website


Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven op de digitale nieuwsbrief over projecten van het Agentschap Wegen en Verkeer in Lanaken.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Limburg
Koningin Astridlaan 50 bus 4
3500 Hasselt

wegen.limburg@vlaanderen.be