Copy


Nieuwe brug over expresweg (N49) aan Stoepestraat
Nieuwsbrief september 2022
Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte over de herinrichting van het kruispunt N49/Stoepestraat (N448). Met die herinrichting werken Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeenten Assenede en Zelzate aan vlotter en veiliger verkeer op en rond de N49 in Assenede. Gezien de problemen de laatste dagen aan het vernieuwde kruispunt Kanaalstraat/Assenedesteenweg wilden we graag een woordje uitleg verschaffen.
Problemen lichtenregeling kruispunt Assenedesteenweg/Kanaalstraat ontregelt verkeer
Op 31 augustus werd het vernieuwde kruispunt van de Kanaalstraat met de Assenedesteenweg opengesteld. Jammer genoeg zijn er vlak na de openstelling problemen met de lichtenregeling van het kruispunt opgedoken die het verkeer danig verstoord hebben. 

De oorzaak voor de problemen ligt enerzijds bij de programmatie van een nieuwe type verkeerslichten. Hier bleken nog ‘bugs’ in te zitten die verholpen moesten worden. 

Verder was ook de afstandsbewaking, de connectie tussen de lichten en een centrale die meldt als er problemen zijn met de lichten, nog niet in werking. Dat zorgde ervoor dat er bij defect niet snel genoeg werd opgetreden.

Naast deze onvoorziene problemen was het ook zo dat niet alle detectoren, lussen in het wegdek die het verkeer meten, aangesloten zijn op de verkeerslichten. Deze kunnen immers pas aangesloten nadat het nieuwe wegdek is geasfalteerd. Om de openstelling van het kruispunt niet te vertragen is niet gewacht op de slijpwerken die enkele dagen later ingepland stonden. Dat maakt dat het kruispunt voor enkele dagen nog niet optimaal functioneerde omdat de lichten niet konden inspelen op de verkeersdrukte. 

Oplossing in komende dagen
Voor al deze punten zijn acties ondernomen. De komende dagen moeten deze problemen van de baan zijn. 

De programmatie van de lichten is aangepast zodat de fouten eruit gehaald zijn. 

De afstandsbewaking van de lichtenregeling wordt in de komende week gerealiseerd. In tussentijd houden we verscherpt toezicht op de situatie.

De metalen lussen die in het wegdek worden aangebracht  zijn gisteren ingeslepen en kunnen vandaag aangesloten en geactiveerd worden. Hierdoor zal de lichtenregeling zich aanpassen aan de drukte op de weg en zullen er geen lange wachtrijen meer staan. 

Verder zal er met de aannemer die de lichten onderhoudt besproken worden dat de opvolging van defecten in de regeling beter moet. 

AWV wil zich alvast verontschuldigen voor de hinder van de afgelopen dagen en doet er alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen. 

Vragen?
Heb je vragen over deze werken, neem dan contact op met de omgevingsmanager van Wegen en Verkeer via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of via het nummer 0476 72 22 57 (op weekdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur).
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

   

Deel Deel
Tweet Tweet
Mail Mail
Wenst u niet langer onze nieuwsbrief te ontvangen?
U kan uw gegevens aanpassen of volledig uitschrijven van deze lijst.