Copy
N2xN78, Lanaken: Heraanleg rotonde Veldwezelt / Nieuwsbrief 05/03/2020

N2 x N78 Lanaken

Heraanleg rotonde Veldwezelt

Nieuwsbrief 5/03/2020

Bilzerbaan afgesloten aan werfzone vanaf maandag 9 maart

 


Beste lezer,
 

Met deze nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) je graag op de hoogte over de heraanleg van de rotonde op de kruising van de N2 (Bilzerbaan, 2e Carabinierslaan) en de N78 (Kiezelweg) in Veldwezelt, Lanaken. 

Aanstaande maandag 9 maart wordt de N2 Bilzerbaan tijdelijk afgesloten ter hoogte van de werfzone. De aannemer start dan met de aanleg van de westelijke helft van de rotonde en de bypass (fase 1). De werken in deze fase duren tot begin mei
De Bilzerbaan blijft bereikbaar via de omliggende gemeentewegen.

De werfzone wordt ingericht als een drie-armen-kruispunt met tijdelijke verkeerslichten. Na de ochtendspits worden op maandag de verkeerslichten geïnstalleerd en de wegmarkeringen aangebracht. Weggebruikers moeten rekening houden met extra hinder. Dat is niet ongebruikelijk bij de opstart van een werf en de bijhorende tijdelijke verkeerssituatie. De projectleiding volgt alles op de voet en stuurt bij wanneer nodig.

AWV vraagt weggebruikers om de snelheid te matigen en het rijgedrag aan te passen, voor de eigen veiligheid maar ook die van de wegenwerkens op het terrein. 

 

Omleiding doorgaand verkeer via Riemst

Verkeer tussen Lanaken en Riemst blijft steeds mogelijk op de Kiezelweg. Verkeer tussen Bilzen en Lanaken/Maastricht volgt vanaf maandag 9 maart tot begin mei een omleiding via Riemst. 

 

Fietsstraten en lokale minderhinder-maatregelen

Sinds begin deze week volgen fietsers een omleiding via de omliggende gemeentewegen in een lus rond de werfzone. Deze straten zijn ingericht als een fietsstraat, waar auto’s fietsers niet mogen inhalen en de snelheid beperkt is tot 30 km/u.
 
Om de leefbaarheid van de woonstraten te bewaken, gelden er lokaal minderhinder-maatregelen, zoals éénrichtingsverkeer of een inrijverbod. Blijf op de hoogte: schrijf in op onze digitale nieuwsbrief
 

Op de projectpagina www.wegenenverkeer.be/veldwezelt vindt u alle informatie over de heraanleg van de rotonde. Men kan er zich ook inschrijven op onze digitale nieuwsbrief.

Nog vragen? Contacteer dan uw bereikbaarheidsadviseur Frederik Bronckaerts via bereikbaar.limburg@wegenenverkeer.be of 011 433 855.
 
Facebook
Twitter
YouTube
Website


Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven op de digitale nieuwsbrief over projecten van het Agentschap Wegen en Verkeer in Lanaken.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Limburg
Koningin Astridlaan 50 bus 4
3500 Hasselt

wegen.limburg@vlaanderen.be