Copy


Nieuwe brug over expresweg (N49) aan Stoepestraat
Nieuwsbrief maart 2022

 
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte over de herinrichting van het kruispunt N49/Stoepestraat (N448). De eerste fase van de werken start op 28 maart.
Kruispunt Stoepestraat wordt brug 
Vanaf 28 maart starten de eerste werken ter voorbereiding van de bouw van een nieuwe brug over de E34. Die nieuwe brug maakt deel uit van een complete herinrichting van het bestaande, onveilige kruispunt van de Stoepestraat met de expresweg N49. De werken zijn een volgende stap om de expresweg N49 om te bouwen tot een volwaardig verlengde van de snelweg E34 vanuit Antwerpen naar Westkapelle. Samen met de bouw van de brug wordt echter een hele reeks ingrepen uitgevoerd om het verkeer in Assenede en Zelzate vlotter en veiliger te doen verlopen. 
Vlot en veilig verkeer via nieuwe brug en verbindingen
Om het verkeer op en rond de expresweg (N49) in Assenede vlot te laten verlopen, staan verschillende aanpassingen in Assenede en Zelzate op de planning. We werken aan:
  • Een veiligere kruising expresweg (N49) x Stoepestraat (N448): we bouwen het bestaande, gevaarlijke kruispunt van de Stoepestraat met de expresweg N49 om tot een brug over de expresweg. Hierdoor kan het verkeer over de E34 vlot en veilig blijven rijden en wordt het lokaal verkeer van de Stoepestraat richting Assenede en Zelzate niet gehinderd.
  • Betere verbindingen: we zorgen voor (ver)nieuw(d)e verbindingen voor lokaal én doorgaand verkeer, met o.a. een vernieuwing van de Stoepestraat met rondpunt tot aan het kruispunt met de Trieststraat (inclusief kruispunt), een verbindingsweg van de KMO-zone aan Heideveld richting een nieuwe aansluiting op de Kanaalstraat (R4) en een verbreding van de parallelweg Gavergrachtstraat. 
  • Veiliger fietsverkeer: fietsers zullen op de nieuwe brug aan beide kanten een gescheiden fietspad kunnen gebruiken. De fietsstroken op de Stoepestraat (N448) vervangen we door afgescheiden en comfortabele fietspaden.
  • Comfort voor buurtbewoners: we voorzien maatregelen om het sluipverkeer te verminderen en de verkeerssituatie voor alle weggebruikers te verbeteren.
Ontdek wat er verandert
 Vanaf 28 maart voorbereidende werkenWe werken in verschillende fasen, om de hinder voor buurtbewoners en doorgaand verkeer te beperken. Op 28 maart starten de voorbereidende werken: het terrein in Heideveld wordt voorbereid op de werken en in het landbouwgebied ter hoogte van het nieuwe rondpunt aan de Stoepestraat (N448) leggen we steenslag. Hierbij is er lokale en beperkte (laden en lossen, kraan op de rijbaan …) hinder voor fietsers, auto’s en vrachtwagens. In de Stoepestraat ter hoogte van de middelste aansluiting met de Paul Christaenstraat zal verkeer beurtelings mogelijk zijn met tijdelijke verkeerslichten. De aansluiting zelf zal tijdelijk afgesloten zijn. Verkeer van en naar de Paul Christiaenstraat kan nog steeds via de noordelijke aansluiting op de Stoepestraat.
 
Begin april starten ook al de eerste nutswerken. In een eerste fase die tot eind april zal duren, verplaatsen we de leidingen aan de fietstunnel onder de E34 in de Kasteelstraat. Dit zal enkel voor korte hinder zorgen voor de bewoners van de Kasteelstraat als er een overkoppeling gebeurt.
 
Lees meer over de timing
Ombouw van expresweg tot een volwaardige snelwegHet kruispunt N49-Stoepestraat (N448) is slecht één van de kruispunten die aangepakt wordt in het kader van de ombouw van de expresweg N49 tot een volwaardige autosnelweg (verlengde van de E34). Met de ombouw wil Wegen en Verkeer de leefbaarheid in de woonkernen verbeteren en een verbindingsweg tussen de verschillende Vlaamse havengebieden (Antwerpen, Gent en Zeebrugge) creëren. 
Vragen?
Heb je vragen over deze werken, neem dan contact op met de omgevingsmanager van Wegen en Verkeer via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of via het nummer 0476 72 22 57 (op weekdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur).
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

   

Deel Deel
Tweet Tweet
Mail Mail
Wenst u niet langer onze nieuwsbrief te ontvangen?
U kan uw gegevens aanpassen of volledig uitschrijven van deze lijst.