Copy
Vernieuwen fietspaden en heraanleg  Zuidlaan en Acaciastraat in Wetteren

Nieuwsbrief mei 2022
Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de werken aan de Zuidlaan (N417) en de Acaciastraat (N416) in Wetteren. Je hebt het misschien al opgemerkt dat een aantal bomen langs de Zuidlaan en de Acacialaan gemarkeerd zijn. Het zijn bomen die gerooid moeten worden voor de aanleg van de nieuwe weg. We willen graag uitleggen waarom dit noodzakelijk is en hoe we van de Zuidlaan en Acaciastraat net wel een groene toegangsweg gaan maken. Meer uitleg daarover vind je hieronder.
60 bomen weg, 92 in de plaats

Met de heraanleg van de Zuidlaan (N417) en de Acaciastraat (N416) bouwt Wegen en Verkeer een aangename en groene stadslaan tussen het kruispunt met de Warandelaan tot het kruispunt met de Bloemluststraat. Om de verkeersveiligheid te verbeteren met groene middenbermen, keerpunten voor verkeer en nieuwe fietspaden, is extra ruimte nodig. 

Die nieuwe infrastructuur overlapt jammer genoeg deels met de plek waar nu bomen staan. Daarom zullen er een aantal bomen gerooid worden. Bij het uittekenen van het ontwerp hebben we dit tot het minimum beperkt, maar in totaal zullen zo’n 60 van de 310 bomen verdwijnen. 

Daartegenover staat dat er ook 92 nieuwe bomen zullen bijkomen, tussen de Bloemluststraat en de Acaciastraat. Deze nieuwe bomen zijn een mix van 4 soorten (eik, els, sierkers en valse christusdoorn) en zullen zo’n 4 meter hoog zijn bij planten. Tijdens de werken zal de Zuidlaan dus tijdelijk een kaler aanzicht bieden, maar eens alles is afgewerkt zal het geheel van de weg er groener en aangenamer uitzien.

Ontdek het volledige toekomstbeeld
Voorbereiding op hoofdwerken

De rooiwerken maken deel uit van de laatste voorbereidingen op de volledige herinrichting. Daarnaast leggen we de komende maand ook tijdelijke wegenis aan, om later tijdens de werken verkeer mogelijk te houden. Binnenkort informeren we je uitgebreid over de volledige planning.

Vragen?
Heb je vragen over deze werken? Voor specifieke vragen over de nutswerken kan je steeds contact opnemen met Fluvius, via 078/35 35 34 of met een bezoek aan onze werfburelen (iedere woensdag tussen 13.00 uur en 16.00 uur). Voor andere vragen contacteer je de omgevingsmanager van Wegen en Verkeer via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of via 0476 72 22 57 (op weekdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur).
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

   

Deel Deel
Tweet Tweet
Mail Mail
Wenst u niet langer onze nieuwsbrief te ontvangen?
U kan uw gegevens aanpassen of volledig uitschrijven van deze lijst.