Copy
Vernieuwen fietspaden en heraanleg  Zuidlaan (N417) en Acaciastraat (N416) in WetterenNieuwsbrief november 2022
Met de nieuwsbrief houden we je op de hoogte over de werken aan de Zuidlaan (N417) en de Acaciastraat in Wetteren. De komende twee jaar bouwen we er aan een veilige en aangename gewestweg.
Uitbreiding werfzone aan Acaciastraat
Sinds augustus werken we aan de volledige herinrichting van het stuk tussen de kruispunten met de Bloemluststraat en de Warandelaan (N416). Op maandag 28 november start fase 2 van deze riolerings -en wegenwerken. De werfzone wordt dan uitgebreid, inclusief het stuk van het kruispunt van de Zuidlaan en Acaciastraat tot en met het kruispunt van de Victor van Sandelaan en de spoorwegbrug. In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 november plaatst de aannemer de nieuwe signalisatie en gebeurt de fasewissel, zodat fase 2 van de heraanleg vlot kan beginnen op maandag 28 november. Volgens de huidige planning duurt deze fase tot april 2023.


 
Lees meer over de planning
Weinig impact op verkeerssituatie 
Tijdens deze fase verandert er weinig voor het verkeer. Buurtbewoners moeten hun wagen elke werkdag tussen 7.00 uur en 17.00 uur buiten de werfzone parkeren. Te voet is de zone wel steeds toegankelijk. Tijdens deze fase zijn enkele zijstraten niet toegankelijk vanaf de Zuidlaan/Acaciastraat: de Oordegemsesteenweg, Leon De Smetlaan, Rozenstraat, Boomkwekerijstraat en Fortstraat. De Victor van Sandelaan houden we zo lang mogelijk open, maar zal later ook afgesloten worden. Al deze straten blijven wel toegankelijk via de Korte Massemsesteenweg, die vanaf vrijdagnacht 25 november opnieuw open is voor verkeer. Fietsers blijven de huidige omleidingen via de Victor van Sandelaan, Spoorweglaan en het fietspad parallel aan de spoorweg volgen.
Ontdek de actuele hinder
Werken fietspadenproject lopen verder
De werken aan het fietspadenproject op de Zuidlaan (N417) tussen de kruispunten met de Brusselsesteenweg (N9) en de Bloemluststraat verlopen vlot. Daar verandert er niets aan de werfzone, en blijft de situatie qua verkeer en bereikbaar onveranderd.
Vragen?
Heb je vragen over deze werken? Conctacteer de omgevingsmanager van Wegen en Verkeer via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of via 0476 72 22 57 (op weekdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur).
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

   

Deel Deel
Tweet Tweet
Mail Mail
Wenst u niet langer onze nieuwsbrief te ontvangen?
U kan uw gegevens aanpassen of volledig uitschrijven van deze lijst.