Copy


Nieuwe brug over expresweg (N49) aan Stoepestraat
Nieuwsbrief augustus 2022

 
Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte over de herinrichting van het kruispunt N49/Stoepestraat (N448). Met die herinrichting werken Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeenten Assenede en Zelzate aan vlotter en veiliger verkeer op en rond de N49 in Assenede.
Fase 3: start nutswerken Stoepestraat (zuidkant van de rijbaan)
De planning van de nutswerken is de afgelopen maand wat gewijzigd waardoor de werken die voor het bouwverlof zouden verschuiven naar de andere kant van de rijbaan (met oneven huisnummers) pas vanaf 16 augustus de oversteek maken. Door de wijziging in planning slagen de nutsmaatschappijen er wel in de timing aan te houden om tegen begin september klaar te zijn met de sleufwerken en over te gaan tot de overkoppelingen. Bovendien wordt er zo ook rekening gehouden met Kattekermis. 
Vanaf 16 augustus zullen we dus de leidingen voor gas, telecommunicatie en elektriciteit in de Stoepestraat (N448) van het kruispunt met de Trieststraat tot aan huisnummer 7a (zuidkant van de rijbaan) verplaatsen. Begin september start de laatste fase van de nutswerken: de leidingen voor gas, water, elektriciteit en telecom worden aangesloten op de huizen in de Stoepestraat en Paul Christiaenstraat.
De start van de weg- en rioleringswerken is op dit moment voorzien op 26 september 2022. Vanaf dan zal de Stoepestraat onderbroken worden voor doorgaand verkeer. 
Lees meer over de planning
Éénrichtingsverkeer Stoepestraat, verkeer richting Assenede volgt omleiding
Tijdens het bouwverlof was verkeer in de Stoepestraat terug in beide richtingen mogelijk. Vanaf 16 augustus, als de werken terug opstarten, tot eind september 2022 geldt er terug éénrichtingsverkeer in de Stoepestraat (N448), richting Ertvelde. Auto’s richting Assenede en Zelzate volgen een omleiding via de expresweg (N49) en Nieuwburg. Wil je vanuit Ertvelde of de expresweg (N49) de bedrijven in de Paul Christiaenstraat en Heideveld bereiken? Dat kan via de doorsteek naar de Paul Christiaenstraat. Ook gelden er een snelheidsbeperkingen voor de veiligheid van onze arbeiders. Fietsers kunnen wel in twee richtingen via een corridor langs de werken passeren. 
Bekijk hier hoe je rijdt tijdens de nutswerken
8 augustus start werken Gavergrachtstraat
vanaf 8 tot en met 31 augustus voert de aannemer werken uit aan de Gavergrachtstraat tussen de Stoepestraat en de Holstraat. De werken hebben als doel de parallelweg op te waarderen en te verbreden. Het gaat om een aparte fase in de werken met zeer beperkte hinder. 
Vragen?
Heb je vragen over deze werken, neem dan contact op met de omgevingsmanager van Wegen en Verkeer via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of via het nummer 0476 72 22 57 (op weekdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur).
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

   

Deel Deel
Tweet Tweet
Mail Mail
Wenst u niet langer onze nieuwsbrief te ontvangen?
U kan uw gegevens aanpassen of volledig uitschrijven van deze lijst.