Copy


Nieuwe brug over expresweg (N49) aan Stoepestraat
Nieuwsbrief april 2022

 
Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte over de herinrichting van het kruispunt N49/Stoepestraat (N448). Met die herinrichting werken Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeenten Assenede en Zelzate aan vlotter en veiliger verkeer op en rond de N49 in Assenede.
Startschot wegen- en rioleringswerken op 2 mei 
Vanaf maandag 2 mei start Wegen en Verkeer met de wegen- en rioleringswerken aan de fietstunnel onder de N49 en de Kasteelstraat. Tijdens die werkzaamheden bouwen we een nieuwe parallelweg langs de N49 vanaf het kruispunt Paul Christiaenstraat/Heideveld tot aan de Kanaalstraat (R4). Daarnaast verlengen we de bestaande fietstunnel onder de expresweg (N49). Deze werken zijn nodig om het verkeer op en rond de N49 in Assenede veiliger en vlotter te laten verlopen. Als alles volgens plan loopt, zullen deze werkzaamheden duren tot eind augustus. Daarna start fase 2 van de wegenwerken: de heraanleg van de Stoepestraat (N448) en het kruispunt met de Trieststraat.
Lees meer over de planning
Fietstunnel N49 blijft open


Tijdens de wegen- en rioleringswerken tussen mei en augustus kunnen voetgangers de werfzone steeds passeren. Voor fietsers blijft de fietstunnel onder de N49 open. Auto’s vanaf de R4 richting Brugge/Maldegem rijden de autosnelweg E34 op via een verkorte invoegstrook. In de Kasteelstraat zijn enkel fietsers en plaatselijk verkeer toegelaten. 

Omdat een deel van de Kasteelstraat werfzone is, zijn niet alle bewegingen mogelijk:
  • Fietsers van Gent richting Assenede kunnen niet links afslaan en volgen een omleiding via de Kasteelstraat, Assenedesteenweg (N436) en Molenstraat richting de Kasteelstraat.
  • Fietsers van Assenede richting de fietstunnel rijden via de Molenstraat, Assenedesteenweg (N436) en Kasteelstraat.
  • Bewoners uit de Kasteelstraat kunnen enkel in- en uitrijden langs de Assenedesteenweg (N436). De landbouwgebieden in de Kasteelstraat richting Assenede zijn bereikbaar via de Molenstraat. 

Als de aannemer de wanden aan de nieuwe toegang van de fietstunnel betonneert zal de fietstunnel niet toegankelijk zijn. Van zodra de datums van deze korte onderbreking gekend zijn, informeren we fietsers hierover tijdig.
 
Nutswerken Stoepestraat (N449) fase 2 tot begin juni


Tijdens dezelfde periode brengt de aannemer extra grond aan voor de landhoofden van de nieuwe brug over de expresweg (N49). Ook de nutsbedrijven verplaatsen en vernieuwen nog tot begin juni de de leidingen voor gas, telecommunicatie en elektriciteit in de Stoepestraat (N449), tussen huisnummer 22 en het kruispunt met de Trieststraat (zijde even huisnummers), en in de Paul Christiaenstraat, parallel aan de expresweg, tot Heideveld. Als alles volgens plan loopt, zullen deze werken duren tot begin juni. Daarna start fase 3 van de nutswerken en voeren de nutsbedrijven werken uit aan de andere kant van de rijbaan (zijde oneven huisnummers).
Éénrichtingsverkeer Stoepestraat, verkeer richting Assenede volgt omleiding
Tot het najaar van 2022 is er éénrichtingsverkeer in de Stoepestraat (N448), richting Ertvelde. Fietsers en auto’s richting Assenede en Zelzate volgen een omleiding. Wel kunnen vanaf 2 mei weggebruikers van Ertvelde of de expresweg (N49) de bedrijven in de Paul Christiaenstraat en Heideveld bereiken via de nieuwe doorsteek naar de Paul Christiaenstraat. Ook gelden er een snelheidsbeperkingen om de veiligheid van onze arbeiders te garanderen. 
Bekijk hier hoe je rijdt tijdens de nutswerken
Vragen?
Heb je vragen over deze werken, neem dan contact op met de omgevingsmanager van Wegen en Verkeer via bereikbaar.ovl@wegenenverkeer.be of via het nummer 0476 72 22 57 (op weekdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur).
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

   

Deel Deel
Tweet Tweet
Mail Mail
Wenst u niet langer onze nieuwsbrief te ontvangen?
U kan uw gegevens aanpassen of volledig uitschrijven van deze lijst.