Copy
Aanleg De Vlecht Waregem
Nieuwsbrief juni 2022
Het Agentschap Wegen en Verkeer startte in februari 2022 met de aanleg van ‘De Vlecht’ op het op- en afrittencomplex van de Expresweg (N382) met de E17 in Waregem. De werken duren volgens de huidige planning tot eind september 2022. Via deze digitale nieuwsbrief bezorgen we jou actuele informatie over de werken en de verkeerssituatie aan de werfzone.             
Bezoek de website
Terugblik op fase 2
Op 19 april startte de aannemer met fase 2 van de werken. Aan de zijde van Anzegem werd het eerste deel van de vlecht aangelegd. De komende weken wordt deze fase verder afgewerkt met asfalteringwerken en de plaatsing van boordstenen, een middenberm, openbare verlichting, verkeerslichten en wegmarkeringen. 
Fase 3 van start op 4 juli
Wegens vertraging van de asfalteringswerken zal de fasewissel naar fase 3 pas vanaf maandag 4 juli doorgaan. Dan start de aannemer met de werken aan de kant van Waregem.  De einddatum blijft behouden: eind september moeten alle werken klaar zijn, indien alles volgens planning verloopt. 
Bekijk de fasering van de werken
Op- en afrit kant Waregem afgesloten
Nu de werken van kant wisselen, worden de op- en afrit aan de andere zijde van het complex afgesloten. De oprit richting Kortrijk en de afrit komende van Gent worden vanaf 4 juli afgesloten tot het einde van de werken, tot eind september 2022. De oprit richting Gent komende van Anzegem en de afrit komende van Kortrijk naar Anzegem gaan opnieuw open op 4 juli.
Ontdek de hinder voor het verkeer
Omleidingen voor autoverkeer
De op- en afrit aan de zijde van Waregem zijn afgesloten tijdens deze derde fase van de werken. Autoverkeer zal dus een omleiding moeten volgen.
  • Verkeer van Waregem naar Gent volgt een omleiding via de Expresweg (N382), de Staatsbaan (N43), de Oudenaardestraat (N459) en het op- en afrittencomplex van Kruishoutem (nr. 6).
  • Verkeer van Waregem naar Kortrijk of Anzegem rijdt via de Expresweg (N382), de Staatsbaan (N43), de Ringlaan (N36) en het op- en afrittencomplex van Deerlijk (nr. 4). Naar Anzegem volgen ze de E17 tot aan de afrit Waregem (nr. 5).
  • Verkeer van Anzegem naar Kortrijk of Waregem rijdt via Tiegemberg, de Kapellestraat (N494), de Stijn Streuvelsstraat (N36) naar het op- en afrittencomplex Deerlijk (nr. 4). Naar Waregem volgen ze de Ringlaan (N36), de Kortrijkseweg en Gentseweg (N43).
  • Verkeer van Kortrijk naar Waregem volgt een omleiding via de afrit Deerlijk (nr. 4), de Ringlaan (N36) en neemt vervolgens de Gentsesteenweg (N43) naar Waregem.
  • Verkeer vanuit Gent naar Waregem rijdt via de afrit Kruisem (nr. 6) en de N459.
Bekijk de omleidingen in detail
Fietsomleiding over E17
Sinds 19 april kunnen fietsers niet meer langs de brug van de Expresweg de E17 oversteken. Ook tijdens fase 3 van de werken volgen zij een omleiding via de brug van de Wortegemseweg over de E17. Op langere termijn zal er een nieuwe fietsbrug voorzien worden.
Vragen of suggesties? 
Hoe werkt De Vlecht?
Actuele hinder
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

   

Deel Deel
Tweet Tweet
Mail Mail
Wenst u niet langer onze nieuwsbrief te ontvangen?
U kan uw gegevens aanpassen of volledig uitschrijven van deze lijst.