Copy
Nieuwsbrief R71 x De Geloes x Kliniekstraat Hasselt - eerste voorbereidingen

Nieuwsbrief R71 
De Geloesplein x Kliniekstraat 

7 mei 2020

 

R71 Hasselt

 

Eerste voorbereidingen veiliger kruispunt starten volgende week


Beste, 


het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt dit jaar het kruispunt van de Prins-Bisschopssingel (R71) met het De Geloesplein en de Kliniekstraat in Hasselt. De kruising wordt overzichtelijker en veiliger voor alle weggebruikers. De infrastructuurwerken beginnen ten vroegste na het zomerbouwverlof. Vanaf volgende week starten wel de eerste voorbereidende werken aan de verlichtingspalen, met beperkte verkeershinder.


Veilige oversteekplaatsen en nieuwe verkeerslichten

We voorzien het kruispunt van nieuwe fietspaden en veilige oversteekplaatsen, verlengde voorsorteerstroken en een aangepaste bypass. Ook de aansluiting met de ventwegen langs de Singel wijzigt, voor een veilige ontsluiting van de bedrijvenzone en de ziekenhuisomgeving Kliniekstraat. De verkeerslichten worden bovendien semi-conflictvrij, zodat links afslaand verkeer op de Singel niet meer in conflict komt met doorgaand verkeer uit de tegenrichting.  
 Bekijk de details van het ontwerpplan op www.wegenenverkeer.be/hasselt
Daar kan men ook inschrijven op deze digitale nieuwsbrief, met updates over het project.
 


 

Verlichtingspalen en tijdelijke masten met kabels door de lucht

Volgende week start een aannemer met de eerste voorbereidingen in de omgeving. De openbare verlichtingspalen worden verplaatst naar de buitenzijde van de rijweg. Ook de tijdelijke verkeerslichten die straks worden gebruikt tijdens de wegenwerken, worden al gedeeltelijk geplaatst. Tijdens deze uitvoering blijft de verkeershinder beperkt. 

Vermoedelijk vanaf begin juli volgen er nog andere nutswerken in de bermen, voor het verplaatsen van leidingen en kabels in de grond. Nadien, vermoedelijk vanaf augustus, kunnen de wegenwerken starten, met een viertal maanden grotere verkeershinder. Dan zullen beide zijstraten van het kruispunt echter steeds bereikbaar blijven, via een lokale omleiding.
 

Meer info volgt

Gerichte minderhinder-communicatie naar de omgeving volgt wanneer er meer zicht is op de concrete planningen, mede afhankelijk van COVID-19. 
 

Contacteer ons


Als u alvast vragen heeft over dit project, kan u contact opnemen
met onze bereikbaarheidsadviseur:

Tom Buntinx
E-mail: bereikbaar.limburg@wegenenverkeer.be
Tel: 011/433 855

Met vriendelijke groeten,

Wegen Limburg

 

Facebook Facebook
Twitter Twitter
YouTube YouTube
Website Website


Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven op de digitale nieuwsbrief over projecten van het Agentschap Wegen en Verkeer in Hasselt.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Limburg
Koningin Astridlaan 50 bus 4
3500 Hasselt

wegen.limburg@vlaanderen.be