Copy
Nieuwsbrief N108: vanaf 6 september werken in Lier tussen Aarschotsesteenweg en Zuut

Fasewissel N108: vanaf 6 september werken in Lier tussen Aarschotsesteenweg en Zuut

Met deze nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer je op de hoogte over de onderhoudswerken op de N108 tussen Duffel en Lier.

Op maandag 6 september verschuiven de onderhoudswerken op de N108 naar Lier. De Hoogveldweg en Waversesteenweg tussen de Aarschotsesteenweg en Anderstad krijgen een nieuwe asfaltlaag. Tegelijk vernieuwen we in deze fase de fietspaden tussen de Ceciliastraat en Zuut. Deze fase duurt tot 27 september.
 

Omleiding doorgaand verkeer Duffel-Lier via N14

De werfzone tussen de Aarschotsesteenweg en Zuut is afgesloten voor doorgaand verkeer. Tijdens de werken geldt daarom een omleiding voor het verkeer tussen Duffel en Lier via de N14. Fietsers kunnen langs de werken passeren, maar moeten plaatselijk wel rekening houden met hinder.


 

Wijk Anderstad/Herderin bereikbaar vanuit Duffel

De wijk Anderstad/Herderin blijft bereikbaar, maar bewoners moeten hiervoor wel omrijden. Plaatselijk bestemmingsverkeer kan de wijk enkel bereiken komende vanaf de zijde van Duffel. Vanuit Duffel tot aan Zuut is er geen hinder, vanaf Zuut over de brug van het Netekanaal tot aan de zijstraat Anderstad is er één rijstrook beschikbaar langs de werfzone. Het plaatselijk verkeer kan hier beurtelings passeren via tijdelijke verkeerslichten.
Het is niet mogelijk om vanuit de wijk rechtstreeks naar Lier te rijden of andersom.
 

Toegankelijkheid van woningen en garages in de werfzone 

Woningen en garages in de werfzone zijn niet bereikbaar met de wagen. Ook voor de bedrijven zal het enkele weken lastig zijn. Parkeer uw wagen tijdig buiten de werfzone, zodat u niet ingesloten raakt. Te voet of met de fiets (eventueel aan de hand) kan u uiteraard wel steeds aan uw woning geraken.  
 
Na de werkuren kan u stapvoets door de werfzone tot voor uw woning rijden om bijvoorbeeld boodschappen uit te laden. Door het hoogteverschil zal het niet altijd mogelijk zijn om op uw oprit te rijden. U kan dan even stilstaan op de rijweg, maar parkeren in de werfzone is niet toegestaan.
 

Werf in Beeld

De werken op de N108 in Duffel tussen Trapstraat en Nijverheidsstraat zijn al ver gevorderd. Bekijk hieronder enkele foto’s van de asfalteringswerken.

Vragen?

Alle informatie over deze werken vindt u ook terug op www.wegenenverkeer.be/duffel.
Vragen? Neem contact op met de bereikbaarheidsadviseur van Wegen en Verkeer via 0468 03 53 84 (tijdens de kantooruren) of bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be.
Facebook Facebook
Twitter Twitter
YouTube YouTube
Website Website


U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief van dit project.

uitschrijven - mijn gegevens aanpassen
Contacteer ons:

Wegen & Verkeer Antwerpen
Lange Kievitstraat 111-113 bus 41
2018 Antwerpen

wegen.antwerpen@vlaanderen.be