Copy
Londerzeel Zuid
Nieuwsbrief juli 2019
De herinrichting van het knooppunt A12 Londerzeel Zuid is in volle voorbereiding. Via deze nieuwsbrief houden we je op regelmatige tijdstippen op de hoogte van de vorderingen binnen het project. Aarzel niet om je buren, kennissen en vrienden mee te informeren over deze nieuwsbrief. We wensen je veel leesplezier.

De A12 kruist ter hoogte van Londerzeel Zuid met de Kerkhofstraat en de Londerzeelsesteenweg. Dat levert onveilige en chaotische situaties op. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) legt het kruispunt daarom opnieuw aan. Zo wordt het een veilig knooppunt voor fietsers, voetgangers en automobilisten met vlot lokaal en doorgaand verkeer. De website www.londerzeelzuid.be toont je het totaalplaatje van dit grote project, aangevuld met nieuwsberichten. 

Heb je nog vragen over Londerzeel Zuid? Vul dan het contactformulier in op de website.
Bezoek de website
Wijzigingen voorontwerp na dialoogronde omwonenden
Aan de hand van speciaal gemaakte snedes werd per woning in de nabije omgeving van het complex A12 Londerzeel Zuid bekeken wat de impact betreft geluid, luchtkwaliteit, mobiliteit en toekomstige hinder zou zijn bij de geplande herinrichting. Samen met de omwonenden kwamen we op die manier tot een aantal specifieke verfijningen van het ontwerp.
Ontdek de verfijningen van het voorontwerp
Voorstelling project Londerzeel Zuid aan lokale afdeling Beweging.net
Op 19 maart 2019 was het gemeenschapscentrum Gerard Walschap in Londerzeel het decor voor een avond gewijd aan een verkeersveilig en verkeersleefbaar Londerzeel. Op initiatief van het Londerzeelse verkeersplatform LeVeLo en de Koepel van de Verkeersplatforms vzw (onderdeel van Beweging.net) stelde projectmanager Cédric Vaast er het project A12 Londerzeel Zuid voor.
Aansluiting Patatestraat op parallelweg naast toekomstig complex A12
Op vraag van enkele omwonenden en in samenspraak met de gemeente Meise werd beslist om de Patatestraat bij de herinrichting van het complex A12 Londerzeel Zuid toch aan te laten takken op de parallelweg langs de A12. Op die manier wordt het zwaar verkeer uit het centrum van Westrode geweerd.
Lees meer over de aansluiting
Bekijk de projecten in 360°
Benieuwd hoe ‘Londerzeel Zuid’ er in de toekomst uitziet? Op de interactieve kaart op de website kan je het project van dichtbij ontdekken. Je kan er in 360° weergave de huidige met de toekomstige situatie vergelijken.
Speel met de interactieve kaart
Vragen of suggesties? 
Bereikbaarheid
FAQ Londerzeel Zuid
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

Volg ons op sociale media!

Deel Deel
Tweet Tweet
Mail Mail
Wenst u niet langer onze nieuwsbrief te ontvangen?
U kan uw gegevens aanpassen of volledig uitschrijven van deze lijst.